Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Ultieme gids: organiseer je festival bruiloft

Te gek! Jullie denken er over na om een festivalbruiloft te organiseren en dus zijn jullie op zoek naar ideeën en inspiratie. We delen graag onze ervaringen met festival weddings met jullie, omdat we zelf absolute fans zijn.

Decoratie en versiering voor een festivalbruiloft in de achtertuin.

Decoratie voor je festival bruiloft

Laten we beginnen met decoratie. Een festival bruiloft vindt vaak plaats op een plek waar veel ruimte is. Dit kan er ook voor zorgen dat het geheel een beetje kaal aandoet. Denk dus zeker aan houten palen met daartussenin prikkabels met lampjes. Je kunt eventueel ook lampionnen of linten tussendoor gebruiken om wat meer kleur toe te voegen.

Sfeervolle verlichting

Die verlichting bakent niet alleen een ruimte af, maar zorgt ook voor extra sfeer in de avond. Wil je meer sfeer? Denk dan bijvoorbeeld aan vuurkorven (op een veilige plek). Op die manier heb je ook extra warmte. Handig! Bekijk via deze link een festivalbruiloft in Ermelo.

Festivalbruiloft monetmine 0020

Hoekjes en zitjes

Denk aan verschillende hoekjes en zitjes. Vaak kun je hier stylingsbedrijven voor inhuren, maar het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Met een kleedje als basis, maak je er al snel een geheel van. Lamp er bij, tafeltje met bloemen en klaar!

Trouwceremonie bij Hoeve Kindergoed in Ermelo.

Felle kleuren

Qua kleuren kun je bij een festival sfeer natuurlijk helemaal uitpakken. Felle heldere kleuren zorgen voor een extra vrolijke touch. Kies sowieso voor kleuren die jullie zelf mooi vinden. Met wat subtielere kleuren heb je ook een vrolijke sfeer.

DIY bordjes

En denk ook zeker aan bewegwijzering. Bijvoorbeeld een welkomstbord, een aantal pijlen met een overzicht van waar alles zich bevind en eventueel ook pijltjes richting de parkeerplaats, eventueel een toiletgebouwtje (of toiletkar) en de ceremonieplek.

Grote tent voor een bruiloft buiten op het gras.

Regel een grote trouwtent

Ik denk dat één ding toch wel onmisbaar is: een grote tent! Natuurlijk hoop je op goed weer, maar wanneer het te warm is (geen schaduw) of te koud (eventueel zelfs regenachtig) is een tent toch wel een aanwinst. Bij goed weer gaan jullie alsnog buiten eten en hou je de test voor het feest (mochten jullie die hebben) en bij slecht weer, kun je alsnog trouwen op deze plek, zonder nat te worden.

Kies een ruime (camping) locatie

Selecteer een trouwlocatie waarbij je voldoende ruimte hebt voor de verschillende activiteiten die gaan plaatsvinden. Denk aan oud-Hollandse spelletjes, maar ook aan bijvoorbeeld een kampeerterrein. We zijn recentelijk bij Hoeve Kindergoed geweest. Een ideale locatie voor een festivalbruiloft!

Lekker eten bestellen bij een roodtruck.

Foodtruck bruiloft organiseren?

Want geen festival, zonder foodtrucks natuurlijk! Het bijkomende voordeel van Food Trucks is dat je er ook gewoon meerdere kunt regelen, helemaal wanneer jullie meer dan 50 gasten hebben. Gasten kunnen dan makkelijker een keuze maken.

Moeilijk kiezen? Neem gewoon meerdere foodtrucks!

Ze kunnen bijvoorbeeld kiezen tussen pizza, veganistisch eten en barbecue. Of stel zelf iets samen, alles is mogelijk. En daarom hebben we hier een overzicht van een aantal opties die we zelf meemaakten. Wil je nou één makkelijk overzicht? Kijk dan op deze website met heel veel foodtrucks.

Kamperen tijdens een festivalbruiloft en daarnaast een kopje thee.

Koffie, barista’s en lekkere koekjes

Niet alleen zien we vaak foodtrucks, we zien ook heel vaak zo’n koffiebarretje op wieltjes! Je gasten worden bijvoorbeeld ontvangen met een lekkere cappuccino, kunnen tijdens een borrelmoment ook nog wat lekkers halen en sluiten hun maaltijd af met een fijne espresso. Ik verzin maar wat. Sommige zijn ook superleuk gestyled.

Deze barista’s raden we sowieso aan: Koffie Tuk Tuk, Baristini, Tante Sus en Casa Barista.

Losse foodtrucks en catering

En deze foodtrucks zijn door ons helemaal goedgekeurd. Stuk voor stuk heerlijk eten, mooi gestyled en aardige mensen: Salland Smokers, Fabulous Foodtruck en Pizza met Pazzi.

Festivalbruiloft monetmine 0016

Activiteiten voor een Festival Feestje

Omdat de sfeer op een festivalbruiloft zo lekker losjes en kleurrijk is, kun je ook qua activiteiten helemaal los gaan. Alles past! Zo hebben we deze activiteiten al een keer meegemaakt:

  • Piñata-slaan, leuk voor de kinderen, maar ook voor volwassenen!
  • Hennatekeningen laten maken, regel zeker even een professional en je hebt er nog dagen plezier van.
  • Wijnproeverij, de sfeer zit er snel in en het is nog leerzaam ook!
  • Fotobooth of hoekje, zodat iedereen een leuk aandenken aan jullie feestje kan maken.
  • Fotoboeken kijken, bijvoorbeeld een fotoalbum dat je ouders mee hebben genomen, van vroeger.
  • Live Muziek door muzikanten die ook rondliepen.
Festivalbruiloft monetmine 0023

Nanny voor je festival bruiloft

Zijn er veel kinderen aanwezig bij jullie bruiloft? Regel dan bijvoorbeeld een nanny die een oogje in het zeil kan houden. Ook nannies kunnen vaak leuke activiteiten bedenken voor de kinderen. Overleg dus zeker even wat er mogelijk is.

Festivalbruiloft monetmine 0017

Tot slot:

ik hoop dat ik je een aantal ideeën heb kunnen geven voor een te gekke festival bruiloft. Mocht je meer tips en ideeën voor een bruiloft willen zien, gebruik dan de link.