Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's https://www.monetmine.nl Bruidsfotografie Tue, 20 Jun 2017 07:45:11 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8 https://www.monetmine.nl/wp-content/uploads/2017/02/cropped-favicon-32x32.jpg Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's https://www.monetmine.nl 32 32 Trouwen bij Hoog Holten | Mariska & Marcel https://www.monetmine.nl/2017/06/20/trouwen-hoog-holten-mariska-marcel/ https://www.monetmine.nl/2017/06/20/trouwen-hoog-holten-mariska-marcel/#respond Tue, 20 Jun 2017 07:45:11 +0000 https://www.monetmine.nl/?p=29767/ Elke bruiloft is uniek, zo ook de bruiloft van Mariska & Marcel. Ze hebben elkaar op een bijzondere manier ontmoet, twee prachtige kinderen en hadden een “net weer even anders...

Het bericht Trouwen bij Hoog Holten | Mariska & Marcel verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>

Elke bruiloft is uniek, zo ook de bruiloft van Mariska & Marcel. Ze hebben elkaar op een bijzondere manier ontmoet, twee prachtige kinderen en hadden een “net weer even anders dan anders”-trouwdag. Daar waar veel stellen pas ergens in de late middag of vroege avond trouwen, besloten ze in verband met gezondheidsredenen binnen de familie, te kiezen voor een totaal andere indeling. Ze hadden de ceremonie rond het middaguur en gingen daarna uitgebreid lunchen met hun vrienden en familie. Dus in plaats van een diner- met feestavond nu een feestlunch!

Vroeg opstaan

De dag begon dus al vroeg voor ons, om 7:00 om precies te zijn. We fotograferen eerst de voorbereidingen in hun huis, maakten toen een minireportage in eigen achtertuin en reden vervolgens naar Hoog Holten. Het bruidspaar reed in een hele leuke VW-bus, samen met hun kinderen. Bij aankomst was er tijd om de gasten even gedag te zeggen en na een half uur begon ongeveer de ceremonie. Die foto met een foto? Ja,.. helaas is Mariska’s moeder vrij recent overleden. Ze heeft wel de jurk samen met haar dochter kunnen kopen…

Buitenceremonie bij Hoog Holten

Omdat het mooi weer was, was het mogelijk om buiten te trouwen. De gasten kozen allemaal een plekje en de ceremonie kon meteen beginnen. Wat extra mooi was aan de ceremonie is dat 2 van de getuigen ook nog een woordje deden. Dat maakt zo’n moment toch heel erg bijzonder. Ook werd Mariska weggegeven door haar vader. Na het officiële moment werd gesnoept van een (serieus echt!) heerlijke taart. Goed nieuws, want hij komt uit Zwolle en dat ligt heel dicht bij Elburg. Witte chocolade, pudding, echt vers fruit: wij zijn fan!

Een heerlijke trouwmiddag

De middag werd gevuld met een heerlijke luxe driegangen-lunch, spelende kinderen, een receptie, vrolijkheid, rondlopende muzikanten (ook al een goede tip!) en hier en daar een bittergarnituur. Een persoonlijke dag dus, helemaal zoals het bruidspaar het heel graag wilde. En wij maakten daar een zo fijn mogelijk verslag van. Kijk vooral naar de beelden!

Adresjes van deze trouwdag

Muziek: Moonabout, www.moonabout.nl (Muzikanten die rondlopen en telkens bij groepjes mensen een paar nummers spelen. Heel interactief en erg leuk).
Locatie en catering: Hotel-restaurant Hoogholten, www.hoogholten.nl
Bruidstaart: Patisserie Lindeboom, www.patisserielindeboom.nl (Aanrader!)
Ringen: TZ trouwringen, www.trouwringen-zwolle.nl
Bruidsjurk: Bruidsmode Compagne, www.compagne.nl
Kleding bruidegom: Hony, Zwolle, http://www.hony.nl/trouwpakken/ (Hele goede service, volgens het bruidspaar)
Bloemen: Flowerfashion, www.flower-fashion.nl
Visagie: Beauty en relax My Way, www.mywayommen.nl
Haarstyling: B-yourself, www.byourself.nu

BewarenBewaren

Het bericht Trouwen bij Hoog Holten | Mariska & Marcel verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>
https://www.monetmine.nl/2017/06/20/trouwen-hoog-holten-mariska-marcel/feed/ 0
Voorbereidingen van bruid en bruidegom | Wel of niet? https://www.monetmine.nl/2017/06/19/voorbereidingen-bruid-bruidegom/ https://www.monetmine.nl/2017/06/19/voorbereidingen-bruid-bruidegom/#comments Mon, 19 Jun 2017 08:39:36 +0000 https://www.monetmine.nl/?p=29713/ Het laten fotograferen van je voorbereidingen; eigenlijk maken we nog zelden mee dat bruidsparen er vanaf zien. En gelukkig maar, want het zijn vaak zulke heerlijke foto’s! Vaak staan ze...

Het bericht Voorbereidingen van bruid en bruidegom | Wel of niet? verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>

Het laten fotograferen van je voorbereidingen; eigenlijk maken we nog zelden mee dat bruidsparen er vanaf zien. En gelukkig maar, want het zijn vaak zulke heerlijke foto’s! Vaak staan ze ook op van die must-have- en checklist-lijstjes. We willen dan ook in deze blogpost laten zien wat van foto’s je kunt verwachten bij de voorbereidingen. Hier en daar zullen we ook nog tips geven, want je hebt zelf ook grote invloed op hoe de foto’s worden.

Tip: Alleen al door na te denken over de precieze plek van de voorbereidingen, heb je invloed op je trouwfoto’s. Als je kunt kiezen uit diverse ruimtes, kijk dan vooral ook even naar het licht. Zowel de visagist(e) als wij hebben het liefst zoveel mogelijk natuurlijk licht.

De voorbereidingen van bruid én bruidegom

Misschien hadden jullie het niet direct verwacht, maar er worden steeds vaker ook foto’s gemaakt van de voorbereidingen van de bruidegom. Dit gebeurde in het verleden wat minder, omdat veel bruidsparen kozen voor 1 fotograaf. En als je 1 fotograaf hebt, moet deze persoon tussen de bruid en bruidegom heen en weer reizen en dat kost “loze” tijd. Nu het hebben van twee bruidsfotografen steeds populairder wordt, is het ook logisch om foto’s te hebben bij de bruidegom thuis.

Hij begint vaak in “het eigen huis”, terwijl de bruid alvast op de trouwlocatie is of in een hotel. Ook komt het voor dat het precies andersom geregeld is: bruidegom bij vrienden of een hotel en de bruid in “het eigen huis”. Hoe dan ook: de bruidegom is doorgaans veel sneller klaar dan de bruid. En dat is ook heel logisch, omdat hij niet uren lang in de make-up hoeft en vaak en gemakkelijk kapsel heeft.

Maar dan begint het lange wachten. Het jasje is aan, de stropdas zit netjes en nu duurt het nog een goed uur voordat hij de bruid op mag halen. Dus toch nog maar een kopje koffie, even kletsen met de anderen aanwezigen, een extra keer checken of je stropdas recht zit… Die spanning leggen wij graag vast. Het afleggen tot het moment daar is.

Tip: je gelooft het niet hoe vaak de bruidegom het boeket vergeet, voordat hij het huis uitgaat. Dus als je 100% zeker wilt zijn dat dit geen tijd gaat kosten op de dag, laat dan het boeket alvast bij jouw beginlocatie bezorgen. Of hang een post-it op de deur ; )

Detailfoto’s van je schoenen, trouwringen, enzovoorts

Wanneer we ruim de tijd hebben voor het fotograferen van de voorbereidingen, besteden we ook altijd tijd aan de details. Want vrijwel elk bruidspaar denkt heel bewust na over welke kleding ze aan willen, zoekt mooie trouwringen uit, heeft een trouwkaart laten maken en misschien zelfs een speciaal parfum gekocht voor de dag. Dus waarom daar ook niet mooie foto’s van maken?

Tip: We adviseren zelf om tenminste anderhalf uur voor de trouwjurk aangaat, je fotograaf te hebben. Op die manier is er voldoende tijd voor het vastleggen van een deel van de make-up en het haar en blijft er voldoende tijd over voor het fotograferen van je details.

Tip: Als je graag een foto wilt van de jurk op een mooie plek, bedenk dan dat dit nooit helemaal zonder risico is. Kijk of er eventueel iemand is die even met je fotograaf mee kan lopen om deuren open te maken of de jurk vast te houden, terwijl hij/zij een plekje zoekt.

Tip: Leg al je details alvast bij elkaar. Dan kan je fotograaf er gemakkelijk foto’s van maken en hoef jij niet telkens “uit de make-up” om iets te pakken. Op deze manier weet je ook zeker dat er foto’s komen van alle details die jij belangrijk vindt.

Voorbereidingen van je familieleden of vrienden en vriendinnen

We zien ook vaak dat de bruid zich gaat voorbereiden met een aantal vriendinnen om zich heen. of bijvoorbeeld met eventuele zussen. De mannen gaan vaak allemaal naar het “mannenhuis”, waar de bruidegom zich bevindt. Ook dit zorgt weer voor mooie momenten tussen het bruidspaar en de mensen die heel dicht bij hen staan. Want kleding wordt vaak een beetje op elkaar afgestemd, de sfeer wordt lekker los van al die blije mensen bij elkaar en voor je het weet heb je een klein feestje.

Als we voldoende tijd hebben, proberen we ook foto’s te maken van de andere mensen die zich voorbereiden. Liefst nog foto’s waarin je zoveel mogelijk mensen samen ziet.

Tip: wil je iets bijzonders geven aan bijvoorbeeld een vriendin, een moeder of vader, dan is dit vaak een heel mooi moment. Bijvoorbeeld als je jurk net aan is, of in ieder geval op het moment dat je haar uit de krulspelden is. Geef het vooral ook even aan ons door, zodat we helemaal klaarstaan voor dit soort mooie momenten.

Tip: veel visagisten en kappers kunnen op locatie komen. Het kost vaak wat extra, maar het is zoveel fijner om in je eigen omgeving te beginnen. Echt de moeite waard om even goed over na te denken.


Het aandoen van de trouwjurk

Traditioneel gezien helpen moeders vaak bij het aandoen van de trouwjurk. Hoewel we soms ook meemaken dat de kapster helpt (ze heeft immers al heel veel ervaring en blijft sowieso vaak hangen totdat de jurk helemaal aan is). Het mooie van dit moment is eigenlijk niet eens per se het aandoen van de jurk, maar het moment vlak daarna: wanneer jij jezelf voor het eerst “helemaal af” ziet en jouw moeder ook. Vaak een emotioneel moment en dus heerlijk om daar een foto van te hebben.

Bij de bruidegom wordt vaak geholpen door een moeder of een vriend of broer. Dit moment is meestal een stuk minder emotioneel, hoewel het toch mooi is om foto’s te hebben van deze laatste stappen voordat de bruid “opgehaald” wordt.

Tip: leg een haaknaald klaar indien je van die kleine lusjes in je jurk hebt. En reken ongeveer 30 minuten voor het aantrekken van de jurk. Het kan vaak best even duren voordat “alles” helemaal af is. En dit is 1 van die momenten dat je sowieso al een beetje stressig bent, dus hoe meer tijd, hoe fijner het is.

Overtuigd?

En, hebben we je kunnen overtuigen? De kans is sowieso al heel groot dat je de voorbereidingen wilde laten fotograferen, maar misschien dat je nu toch kiest voor een half uur extra. Sowieso is dit 1 van de weinige momenten waarop bruid en bruidegom nog niet samen zijn, dus laat de ochtend vooral fotograferen zodat je daarna samen kunt genieten van de voorbereidingen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Het bericht Voorbereidingen van bruid en bruidegom | Wel of niet? verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>
https://www.monetmine.nl/2017/06/19/voorbereidingen-bruid-bruidegom/feed/ 1
Publicatie in Daphne’s Diary https://www.monetmine.nl/2017/06/13/publicatie-daphnes-diary/ https://www.monetmine.nl/2017/06/13/publicatie-daphnes-diary/#respond Tue, 13 Jun 2017 13:53:31 +0000 https://www.monetmine.nl/?p=29749/ Eens in de zoveel tijd worden we gepubliceerd in een blad. Een tijdje geleden had ik contact met de mensen achter Daphne’s Diary. Een heel fijn contact waar het onderstaande...

Het bericht Publicatie in Daphne’s Diary verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>

Eens in de zoveel tijd worden we gepubliceerd in een blad. Een tijdje geleden had ik contact met de mensen achter Daphne’s Diary. Een heel fijn contact waar het onderstaande artikel uit voort kwam. Ons werd gevraagd of we wellicht een aantal mooie foto’s wilden aanleveren en ze hadden zelf al Bas & Gaels “trouwen in het bos”-bruiloft gevonden.

Nu, een paar weken later, ligt het blad in de winkel. Onwijs leuk om te zien hoe er 4 pagina’s aan Mon et Mine zijn geweid. Met veel grote foto’s en een stukje persoonlijke tekst. Wij zijn best een beetje trots nu : )

De Daphne’s Diary, nummer 4 van 2017 ligt nu in de winkel voor €7,95. Het is een bijzonder kleurrijk blad, gericht op vrouwelijke lezeressen die houden van creatief bezig zijn, leuke adressen vinden en blij door het leven gaan.

Klik op de foto voor een grotere versie

Klik op de foto voor een grotere versie

BewarenBewarenBewarenBewaren

Het bericht Publicatie in Daphne’s Diary verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>
https://www.monetmine.nl/2017/06/13/publicatie-daphnes-diary/feed/ 0
Bruiloft De Havixhorst | Jan & Bernice https://www.monetmine.nl/2017/06/08/bruiloft-de-havixhorst-jan-bernice/ https://www.monetmine.nl/2017/06/08/bruiloft-de-havixhorst-jan-bernice/#respond Thu, 08 Jun 2017 10:55:07 +0000 https://www.monetmine.nl/?p=29664/ Dat je ‘s ochtend in de auto stapt en binnen 10 minuten al bij de bruid kunt beginnen. Bernice woont namelijk in Oosterwolde wat vlak bij Elburg ligt. Geen probleem...

Het bericht Bruiloft De Havixhorst | Jan & Bernice verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>

Dat je ‘s ochtend in de auto stapt en binnen 10 minuten al bij de bruid kunt beginnen. Bernice woont namelijk in Oosterwolde wat vlak bij Elburg ligt. Geen probleem dus om rond 7:00 te beginnen ;) En wat was het een prachtige ochtend! Het beloofde een zonnige dag te worden. Niet te warm en niet te koud. Ramon reed ondertussen door naar Genemuiden, waar Jans ouders wonen.

Stralende bruid

De ochtend verliep rustig. Langzaam maar zeker werd Bernice omgetoverd in een prachtige stralende bruid. Wat moet het heerlijk zijn om in je ouderlijk huis te beginnen. Met je ouders, broertjes en zusje en de hond om je heen! Toen Jan zijn bruid op kwam halen was iedereen er helemaal klaar voor. We stapten in de auto en reden naar een prachtig bosrijk gebied voor de fotoshoot. In het Staphorster bos vonden we meerdere mooie plekken.

Trouwen bij De Havixhorst

De gemeentelijke ceremonie vond plaats bij De Havixhorst in Schiphorst. Een chique en landelijke locatie waar we al eerder geweest waren. We vinden het zo mooi hoe je hier zowel binnen als buiten kunt trouwen. En dat laatste deden Jan & Bernice dan ook. In de achtertuin, lekker buiten. Vlak na de ceremonie was het tijd voor een hele fijne lunch. Toen iedereen zijn broodjes ophad en op de groepsfoto stond, was het tijd voor de kerkdienst. Hier hebben we geen foto’s gemaakt.

Afsluiten met een avondshoot

De avond begon met een diner waarbij de gasten hun voorgerechten zelf konden pakken. Alles stond al op tafel klaar en daardoor stond een fijne familiesfeer. Er vonden enkele speeches plaats van de ouders van het bruidspaar waarna de receptie begon. Het bruidspaar kon buiten de felicitaties in ontvangst nemen. En na een heuse quiz maakten we buiten nog een aantal foto’s met “ondergaande zon”. Na de avondshoot was het voor ons tijd om afscheid te nemen. Wat een fijne dag om vast te leggen.

Aankomst voor de buitenceremonie bij De Havixhorst in Schiphorst.

Trouwadressen

Uitnodigingen: zelfgemaakt met artikelen van http://www.cardsandpockets.com/
Trouwjurk: Hony Bruidsmode Zwolle http://honybruidsmode.nl/
Trouwpak: Zano Elst https://www.zano.nl/
Trouwringen: Juwelier Bremmer Elburg http://www.bremmerjuweliers.nl/
Schoenen bruidegom: Laccio Zwolle http://laccio.nl/
Bruidstaart: Taartjes van An Nunspeet http://www.taartjesvanan.nl/
Trouwlocatie: De Havixhorst te De Schiphorst https://dehavixhorst.nl/
Make-up en haar bruid: Inze Meijer Make Up Artist https://www.inzemeijer.nl/
Bloemwerk door de tante van Bernice

Het bericht Bruiloft De Havixhorst | Jan & Bernice verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>
https://www.monetmine.nl/2017/06/08/bruiloft-de-havixhorst-jan-bernice/feed/ 0
Tips voor bruidsparen | Toptrouwlocaties onderzoek https://www.monetmine.nl/2017/06/06/tips-bruidsparen-toptrouwlocaties-onderzoek/ https://www.monetmine.nl/2017/06/06/tips-bruidsparen-toptrouwlocaties-onderzoek/#comments Tue, 06 Jun 2017 12:19:05 +0000 https://www.monetmine.nl/?p=29647/ Wij van wc-eend… Eigenlijk zei Ramon het wel correct: “is het niet gek om een blogpost te schrijven waarin we laten horen hoe belangrijk anderen fotografie vonden op hun bruiloft?”....

Het bericht Tips voor bruidsparen | Toptrouwlocaties onderzoek verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>
Wij van wc-eend… Eigenlijk zei Ramon het wel correct: “is het niet gek om een blogpost te schrijven waarin we laten horen hoe belangrijk anderen fotografie vonden op hun bruiloft?”. En daar heeft hij uiteraard gelijk in. Maar… Toptrouwlocaties.nl laat eens per jaar een onderzoek uitvoeren onder (ditmaal) 1.917 bruidsparen en dus is de data die daaruit naar voren komt heel erg interessant. Helemaal als je er nog iets van kunt leren als aanstaand bruidspaar. Dus we schreven een blogpost met daarin een aantal tips voor bruidsparen voor wat betreft de fotografie.

Trouwen kost heel veel tijd

Eerst een beetje algemene informatie. Het schijnt dat een bruidspaar gemiddeld zo’n 285 uur (!) kwijt is aan het regelen van hun bruiloft. En dat gebeurt veelal onder werktijd. Er wordt gemiddeld een goede 16 duizend euro besteed en er trouwen zo’n 66.000 stellen per jaar. Een bruidspaar krijgt gemiddeld ook zo’n 3600 euro aan kado’s en geschenken. En 97% van de bruidsparen geeft aan dat dit DE dag van hun leven was. Dan wil je ook dat alles helemaal goed geregeld is.

Trouwen in de zomer

We merken zelf vaak dat de meeste huwelijken in de zomer plaatsvinden en dat zie je ook terug in het onderzoek: de maanden mei tot en met september zijn zeer populair, en daarna komen april en oktober. Dat maakt een herfstbruiloft of een winterbruiloft extra bijzonder. En ook blijkt dat vrijdag en zaterdag heel erg populair zijn in vergelijking tot andere dagen. Die dagen zijn aan het einde van de week en dan kunnen gasten met behulp van 1 vrije dag er meteen een lang weekend van maken. We zien zelf ook vaak dat trouwdagen rondom feestdagen hierdoor populair zijn.

Unplugged Wedding

Wat ik zelf een leuke vraag vond is de vraag of mobiele telefoons ook toegestaan werden. In totaal had 1/3e van de bruidsparen inderdaad een unplugged wedding. Maar andere bruidsparen gebruikten juist weer de mobieltjes. Ze vroegen hun gasten om foto’s naar een speciale weddingapp met persoonlijke hashtag te sturen. Wij raden zelf aan om in ieder geval de mobieltjes tijdens de ceremonie niet toe te staan. Dit geldt ook voor camera’s en iPads of tablets. Het nadeel is namelijk dat gasten een groot blok voor hun gezicht hebben waardoor je ze op foto’s amper kunt herkennen. De rest van de dag is vaak niet z’n probleem. Helemaal het groepsfotomoment is een perfect moment waarop de gasten van elkaar en van jullie extra foto’s kunnen maken. Een voorbeeld uit het onderzoek is van een bruidspaar: “misschien wel aan gasten vragen om tijdens onze entree geen foto’s te maken, want die staan nu allemaal met hun mobieltje op de foto’s van de fotograaf”. En dat is superjammer natuurlijk.

Wat zou je anders doen op je trouwdag?

En dan nu de passages die wij het meest opmerkelijk vonden. Een groot deel van de bruidsparen vulde de vraag in wat ze het liefst, nu, anders zouden doen. Er werd bijvoorbeeld geantwoord met: “een professionele fotograaf huren in plaats van een bekende vragen”. We hebben zelf in het verleden meegemaakt dat bruidsparen een nichtje de foto’s lieten maken, maar als het dan niet helemaal uitpakt zoals je wilt is het lastig om vriendelijk te blijven. Maar ook “minder lange fotoshoot, omdat ik alle spontane foto’s uiteindelijk het leukste vind”. En terecht, toch? Want bijna niemand wil lang poseren. Je kunt er dan voor kiezen om een korte shoot te hebben of om gewoon zo spontaan mogelijk op de foto te gaan.

Ook lazen we “de fotograaf beter briefen wie en wat we perse op de foto wilden hebben”. Wij vragen zelf bijvoorbeeld in een vragenlijst wat een bruidspaar belangrijk vindt qua details, momenten en groepsfoto’s. Ook vragen we wat eigenlijk hun opdracht is aan ons. We horen vaak dat bruidsparen de sfeer en emotie terug willen zien in de foto’s. We doen dan ook extra ons best om dit mooi vast te leggen. Communicatie met je fotograaf is sowieso altijd een goed idee. Vertel hem/haar/hen gewoon wat voor jullie van belang is. Liever teveel informatie, dan te weinig. Dit kan bijvoorbeeld ook zo zijn wanneer ouders gescheiden zijn en je liever niet hebt dat ze “verplicht” met elkaar op de groepsfoto moeten.

Bezuinig vooral niet op sommige onderdelen

Als afsluiter benoem ik nog 1 van de gouden tips die beschreven worden. Een van de bruidsparen zegt namelijk: “bezuinig niet op een fotograaf: foto’s zijn je blijvende herinneringen en het is jammer als je geen mooie foto’s hebt van de mooiste dag van je leven”. We hadden het zelf niet beter kunnen stellen natuurlijk : ) Een bruidsreportage kan een flinke investering zijn, maar het zijn de foto’s die je moeiteloos meenemen naar die hele fijne dag. En als je de kosten deelt over alle jaren dat je plezier hebt van de reportage, dan valt het best mee, toch?

Tot zover de, voor ons, meest opvallende fotografenfeiten van dit onderzoek dat uitgevoerd is door Effectmeting.nl in opdracht van Top Trouwlocaties.

 

Bron: Nationaal Trouwonderzoek 2017

Het bericht Tips voor bruidsparen | Toptrouwlocaties onderzoek verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>
https://www.monetmine.nl/2017/06/06/tips-bruidsparen-toptrouwlocaties-onderzoek/feed/ 1
Bruiloft Chateau Presseux | Ravi & Jorrit https://www.monetmine.nl/2017/05/30/bruiloft-chateau-presseux-ravi-jorrit/ https://www.monetmine.nl/2017/05/30/bruiloft-chateau-presseux-ravi-jorrit/#respond Tue, 30 May 2017 14:34:53 +0000 https://www.monetmine.nl/?p=29562/ Dat je gaat trouwen bij Chateau Presseux en er gewoon compleet je eigen feest van maakt. Gynaecoloog in opleiding Ravi & bierbrouwer Jorrit hadden grootste plannen. En wat was het mooi!...

Het bericht Bruiloft Chateau Presseux | Ravi & Jorrit verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>

Dat je gaat trouwen bij Chateau Presseux en er gewoon compleet je eigen feest van maakt. Gynaecoloog in opleiding Ravi & bierbrouwer Jorrit hadden grootste plannen. En wat was het mooi!

Trouwen in een kerkje

Chateau Presseux ligt in het buitenland, dus een groot deel van de gasten ging op donderdag en vrijdag alvast richting België voor het opbouwen van de locatie. Het is een klein kasteeltje, met enkele gebouwen er om heen en daarom kun je er helemaal je eigen stempel op drukken. Dat heeft veel voordelen, maar een enkel nadeel is dat het ook veel tijd kost om alles perfect te maken. En daarom was het heel fijn dat Ravi en Jorrit superveel hulp kregen.

De voorbereidingen, op hun trouwdag (de zaterdag), vonden grotendeels in twee prachtige kamers plaats. Jorrit bereidde zich voor met zijn vrienden, terwijl Ravi’s allemaal vrouwen om zich heen had. Toen iedereen klaar was liep deze prachtige bruid van de trap af naar beneden en zag daar haar aanstaande. Superromantisch. Vervolgens begon de ceremonie in het kleine kerkje dat ook op het landgoed ligt.

Een heel eigen feestje met heel veel Troost

Wat deze dag dan weer zo uniek maakt is het feit dat Jorrit mede-oprichter van Brouwerij Troost is. Daarnaast heeft hij veel ervaring in de horeca. Dus dan is het niet heel lastig om heel snel een mooi feest neer te zetten. Tel daar het fijne Great Gatsby thema bij op (waar de gasten zich supergoed aan hielden) en voila: een lekker los sfeertje. Met heerlijk eten, overal lovertjes en glitter, een fijne temperatuur en heel veel te gekke daggasten. Kortom: een uniek feest.

Bijzondere trouwadressen

Save the date stempel: Etsy https://www.etsy.com/shop/mancoostamp?ref=l2-shopheader-name
Save the date papier: https://www.petervanginkel.nl/
Uitnodigingen: Etsy https://www.etsy.com/shop/empapers?ref=l2-shopheader-name
Printen uitnodigingen: http://www.orangecopy.nl/
Ringen: Lyppens juweliers Amsterdam
Taart: Taarten Baksels (Sandra Meegdes): https://www.facebook.com/Taarten-Baksels-666092030073252/ en HEMA
Make-up: Sibel Altintas (vriendin)
Haar: Kapsalon Ryanne, Netersel (Ryanne Vermeulen) https://www.facebook.com/pages/Kapsalon-Ryanne-in-Netersel/356029064586035
Boeket: “De Rozengaard” bloemisterij Maastricht: http://rozengaard.nl/
Bier: Brouwerij Troost: www.brouwerijtroost.nl
Jurk: Pronovias via Koonings.nl
Schoenen: andotherstories.com
Film: Niels Scheurwater
Catering: Proeflokaal Defour

Het bericht Bruiloft Chateau Presseux | Ravi & Jorrit verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>
https://www.monetmine.nl/2017/05/30/bruiloft-chateau-presseux-ravi-jorrit/feed/ 0
Bruiloft Kasteel de Hooge Vuursche | Tiffani & Koen https://www.monetmine.nl/2017/05/18/bruiloft-kasteel-de-hooge-vuursche-tiffani-koen/ https://www.monetmine.nl/2017/05/18/bruiloft-kasteel-de-hooge-vuursche-tiffani-koen/#respond Thu, 18 May 2017 15:43:21 +0000 https://www.monetmine.nl/?p=29471/ Trouwen bij Hooge Vuursche, zo’n heerlijk statig kasteel in Baarn. Waar elke zaal sfeervol is ingericht, er gouden stoeltjes zijn om op te zitten en ze heerlijk eten hebben. Wij...

Het bericht Bruiloft Kasteel de Hooge Vuursche | Tiffani & Koen verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>

Trouwen bij Hooge Vuursche, zo’n heerlijk statig kasteel in Baarn. Waar elke zaal sfeervol is ingericht, er gouden stoeltjes zijn om op te zitten en ze heerlijk eten hebben. Wij mochten afgelopen week de bruiloft van Tiffani en Koen vastleggen en wat waren we daar blij mee!

Tot in de puntjes gestyled door je eigen stylist

De dag begon, zoals zo vaak, met de voorbereidingen. Ramon kon de bruidegom en zijn groomsmen volgen, terwijl ik de bridesmaids en bruid in de gaten hield. Beiden waren al aanwezig op het kasteel toen deze dag begon. Koen is de broer van Tommy Driessen en dus werd hij tot in de puntjes gestyled. Daarnaast had Tommy een heel aantal prachtige verrassingen voor zijn broer in petto. Te beginnen met mooie geschenken in de ochtend.

Twee families ontmoeten elkaar

Kleine en grote dingen die ons heel erg opvielen deze dag waren bijvoorbeeld het samensmelten van twee families. Tiffani is Amerikaans en Koen komt uit Nederland, maar het was soms echt een uitdaging om te zien wie nou uit Nederland kwam en wie niet, omdat iedereen zo innig met elkaar omging. Hoe bijzonder om zoveel fijne mensen om je heen te hebben?! En over het algemeen was de dag sowieso een mooie mix van Nederlandse en Amerikaanse tradities. Zo zag het bruidspaar elkaar al wel voor de ceremonie, maar was er ook een first-look moment voor de vader, bridesmaids en voor Koens moeder. Talloze emotionele momenten dus.

Een waar kippenvelmoment was toen, na afloop van de trouwceremonie, een jongeman opstond en “Hallelujah” van Leonard Cohen begon te zingen. Achter hem stonden nog 3 mensen op en even later kwam er een compleet gospel koor binnen zetten. Geregeld door Koens broer (en zijn partner) en een heel erg bijzonder cadeau om te geven en te krijgen. Helemaal omdat dit een moment is dat niemand van de gasten ooit zal vergeten.

De middag en avond vloog voorbij. Het gezelschap genoot van een heerlijk diner aan prachtig gedekte tafels. Er waren diverse emotionele en grappige speeches en ook hier zagen we weer veel liefde tussen alle gasten. Het diner liep over in het feest en voor we het wisten was iedereen aan het dansen. Uiteraard niet voordat de bruid en bruidegom hun feest zelf hadden geopend. Wat een heerlijke heerlijke dag.

Adresjes

Judith Jeurissen – Wedding Planner
Tommy Driessen – Stylist – www.tommydriessen.com
Trouwjurk door Edwin Oudshoorn – www.edwinoudshoorn.com
Bloemist + styling – www.redwhitebluepink.nl
Trouwtaart – www.sugarlipscakery.com
DJ White-Vision – www.white-vision.nl
Cynthia Schippers – hair/make up – www.houseoforange.nl
Hooge Vuursche – Trouwlocatie
Lieke Daniels – Violinist – www.liekedaniels.nl

 

 

Het bericht Bruiloft Kasteel de Hooge Vuursche | Tiffani & Koen verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>
https://www.monetmine.nl/2017/05/18/bruiloft-kasteel-de-hooge-vuursche-tiffani-koen/feed/ 0
Bosbruiloft, de details | Bas & Gael https://www.monetmine.nl/2017/05/16/bosbruiloft-details-bas-gael/ https://www.monetmine.nl/2017/05/16/bosbruiloft-details-bas-gael/#respond Tue, 16 May 2017 12:37:26 +0000 https://www.monetmine.nl/?p=29290/ Een tijdje geleden had ik contact met Richard van Trouwen in Het Bos. Hij gaf aan dat hij de foto’s van Bas & Gael’s groene bruiloft zo mooi vond en hij...

Het bericht Bosbruiloft, de details | Bas & Gael verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>

Een tijdje geleden had ik contact met Richard van Trouwen in Het Bos. Hij gaf aan dat hij de foto’s van Bas & Gael’s groene bruiloft zo mooi vond en hij wilde ze graag op hun blog laten zien. Uiteraard helemaal goed, maar toen ik de foto’s ging nazoeken, bedacht ik me dat we helemaal geen details-blogpost hebben gemaakt van deze trouwdag. Het is immers zo’n bijzondere dag geweest. Zo’n dag waar alles klopt.

Toen Bas & Gael in het bos trouwden…

Even een terugblik. De trouwdag begon in Naarden, in een hele fijn B&B met lekkere koffie. Zowel Bas als Gael waren hier aanwezig voor de voorbereidingen. Ze zagen elkaar niet veel later en reden vervolgens richting Hilversum waar de trouwceremonie zou plaatsvinden. We maakten eerst foto’s op de nabijgelegen heide. Wat een intense paarse kleur! En dat bos dat er omheen lag was ook al zo mooi fris qua kleuren.

Romantische trouwsetting

De ceremonie vond even later in het bos plaats. Naast een mooi pad was een complete setting neergezet door Trouwen in het Bos. Compleet met witte klapstoeltjes, rozenblaadjes en een prachtige backdrop. Het bruidspaar zat op een trouwbankje en overal stonden grote boeketten met Dahlia’s, eucalyptus, rozen, bellis en kamille. Weelderig, een beetje bohemian en sowieso heel erg sfeervol.

Receptie in de boskamer

Toen we na de ceremonie doorliepen naar de plek van de receptie, vielen we wederom in verbazing. Het was net alsof dit natuurlijke bos opgedeeld was in “boskamers”. Deze plek was open en gestyled met oude kratten, leuk mobulair, kamerplanten en mos. En dan die taartentafel…. heerlijke cupcakes, een naked cake en een rustiek aangeklede trouwtaart. Voor de kinderen was er limonade om te drinken en de volwassen gasten konden genieten van wijn en biertjes.

Buiten dineren

Het diner vond ook in het bos plaats. Het team van Trouwen in het Bos had inmiddels een aantal tafels helemaal klaargemaakt. Wederom perfect gestyled, met jute, houden planken, kaarsjes en mos. Hierdoor bleef er voldoende ruimte over voor grote schalen met lekker eten. En dan die prikkabels met lampjes. Romantisch!

Bosbruiloft mét feest

Toen het dessert opgeleukt werd door een kleine regenbui, gingen een aantal gasten alvast naar de feesttent. Hier waren allemaal lampionnen aangestoken en daarnaast waren er nog enkele leuke zitjes gemaakt. De DJ speelde alvast muziek af en binnen mum van tijd kon het feest echt beginnen.

Adresjes

Stylingsconcept: De dames en heren van “Trouwen in het bos”.
B&B in de ochtend: B&B Naarden Vesting
Visagiste: Netanya Lüschen
Hairstylist: Lonneke van Dijk

Het bericht Bosbruiloft, de details | Bas & Gael verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>
https://www.monetmine.nl/2017/05/16/bosbruiloft-details-bas-gael/feed/ 0
Trouwen bij Zijlstroom | Elise & Maarten https://www.monetmine.nl/2017/04/26/trouwen-bij-zijlstroom-elise-maarten/ https://www.monetmine.nl/2017/04/26/trouwen-bij-zijlstroom-elise-maarten/#respond Wed, 26 Apr 2017 06:19:34 +0000 https://www.monetmine.nl/?p=29381/ Soms beginnen we laat op de dag en soms zitten we rond half zes al in de auto. De bruiloft van Maarten en Elise was zo’n vroege. Maar het was...

Het bericht Trouwen bij Zijlstroom | Elise & Maarten verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>

Soms beginnen we laat op de dag en soms zitten we rond half zes al in de auto. De bruiloft van Maarten en Elise was zo’n vroege. Maar het was het zeker waard om zo vroeg op te staan, want wat was het een prachtige lentedag. De dag begon voor ons in Katwijk, in de buurt van de zee, hoewel we voor de fotoshoot juist naar de Hortus Botanicus gingen. Een mooie plek waar je talloze hoekjes hebt. Je kunt in de kassen terecht, maar ook in de geweldig aangelegde tuinen. En bloesem, eindelijk bloesem!

Highlights van deze trouwdag

Er waren deze dag diverse highlights, namelijk die onwijs schattige bloemenmeisjes, de prachtige lunch- en feestlocatie Zijlstroom (in Leiderdorp) en de boottocht na de kerkdienst (we waren op de heenweg met een dubbeldekkerbus gegaan). Oh en natuurlijk de Wethers snoepjes die Elise en Maarten klaargelegd hadden voor de kerkdienst. Ook die heerlijke taart, die prachtige bloemen overal (Elise houdt heel veel van bloemen), de superleuke styling, de aardige gasten. En nog veel meer. Het mooiste heb ik overigens nog niet genoemd: de betoverend mooie trouwjurk van Rosa Clara. Die stof! Zo bijzonder…

Een hele fijne feestlocatie

We waren in ieder geval aanwezig van de voorbereidingen tot het eerste stukje van het diner. We vonden het leuk om deze, voor ons inmiddels bekende, trouwlocatie nu op een andere manier te zien. Ze hebben namelijk een prachtige kas en die werd gebruikt voor het kaartmoment. En het gezelschap ging beneden dineren. Heerlijk hoe je als bruidspaar de locatie helemaal “eigen” kunt maken. Ook hier stonden overal prachtige boeketten, geregeld door het bruidspaar. En er hingen hoepels met linten, rozen en eucalyptus. Bekijk vooral even de onderstaande foto’s. Dan snap je meteen waarom het een hele fijne dag was.

Bruidspaar heeft een boottocht in Leiden. Overzicht van de dinerplek bij Zijlstroom Leiderdorp Buitenkant van Meelfabriek Zijlstroom

Trouwadresjes van Elise & Maarten

Jurk: Rosa Clara, Bruidshoek Leiden www.bruidshoek.nl/‎
Pak: Suitsupply
Bloemen: Bloemenhuis Duivenvoorde, Wassenaar www.duivenvoorden.nl/
Decoratie: DIY met familie en vriendinnen
Locatie kerk: Marekerk Leiden
Locatie diner en feest: Brasserie Meelfabriek Zijlstroom Leiderdorp
Trouwringen: Frans Zeegers uit Wassenaar (eigen ontwerp)

Het bericht Trouwen bij Zijlstroom | Elise & Maarten verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>
https://www.monetmine.nl/2017/04/26/trouwen-bij-zijlstroom-elise-maarten/feed/ 0
Bruiloft SS Rotterdam | Nelly & Kees-Jan https://www.monetmine.nl/2017/04/20/bruiloft-ss-rotterdam-nelly-kees-jan/ https://www.monetmine.nl/2017/04/20/bruiloft-ss-rotterdam-nelly-kees-jan/#respond Thu, 20 Apr 2017 12:25:26 +0000 https://www.monetmine.nl/?p=29336/ Ergens in ons achterhoofd hoorden we de hele dag dat liedje: “The Love Boat”…. Niet heel erg verwonderlijk, want Nelly en Kees-Jan kozen voor de SS Rotterdam om in het...

Het bericht Bruiloft SS Rotterdam | Nelly & Kees-Jan verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>

Ergens in ons achterhoofd hoorden we de hele dag dat liedje: “The Love Boat”…. Niet heel erg verwonderlijk, want Nelly en Kees-Jan kozen voor de SS Rotterdam om in het huwelijk te treden. Ze waren al 18 jaar samen, hebben heel wat meegemaakt en daarom was het nu tijd om de hele wereld te laten zien hoeveel ze van elkaar houden.

Internationale bruiloft

Wat een mooi stel. Hij oer-Hollands, werkende voor Coca Cola, maar met Britse flair en zij oorspronkelijk Spaanse, temperamentvol en opgegroeid in Nederland. Echt zo’n power couple waar je stiekem een beetje jaloers naar kijkt. Of in ieder geval geïnspireerd door raakt. Want wat hadden ze een romantische dag. Met al hun vrienden en familie, hun twee prachtige zoons (die beter in het Engels speechen op hun 12e en 14e dan wij nu zouden kunnen) en overal op de achtergrond dat heerlijke schip SS Rotterdam.

Trouwfoto’s van de SS Rotterdam

De foto’s laten hun hele verhaal zien. Van het bezoekje aan de barbier bij Hotel New York, tot de tochtjes met de watertaxi, de ceremonie in de Grand Ballroom, de korte fotoshoot op het zonnedek, het diner in de Odyssee Room en het spectaculaire feest. Want mensen, dit gezelschap kon dansen! Niet verwonderlijk met al die Spaanse roots. Prachtig om te zien.

Een geweldige verjaardag

Andere dingen die deze bruiloft zo mooi hebben gemaakt zijn de dresscode (More = More), het feit dat ze Vivian ter Huurne van het Bruidsmeisje hadden, het fijne personeel van de SS Rotterdam, het mooie weer, de late trouwceremonie (ze trouwden pas in de namiddag waardoor iedereen de hele ochtend had om zich klaar te maken), de spectaculaire band The Corona’s en eigenlijk gewoon de hele sfeer die er was. Iedereen had zin in een feest. In DIT feest. Want wat we nog niet verteld hadden: Nelly was diezelfde avond jarig!

Adresjes

Weddingplanner: Weddingplanner Het Bruidsmeisje
Trouwlocatie: bijzondere evenementlocatie SS Rotterdam
Bloemist: Flowers and Feelings
Sweet Table: Sugarlips Cakes
Entertainment tijdens Diner: Jilles
Entertainment tijdens avond: De Coronas
Haar & make-up: Beautiful Bride Company
Trouwambtenaar: Vriendin van het bruidspaar
Videograaf: Evalco

Het bericht Bruiloft SS Rotterdam | Nelly & Kees-Jan verscheen eerst op Bruidsfotografie Mon et Mine | Kleurrijke en Ontspannen Trouwfoto's.

]]>
https://www.monetmine.nl/2017/04/20/bruiloft-ss-rotterdam-nelly-kees-jan/feed/ 0