Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Een kijkje achter de schermen (2023 editie)

behind the scenes 2023 002

Terwijl 2023 bijna voorbij is, reflecteren wij als trouwfotografen terug op een heerlijk jaar. Een jaar waarin we heel veel bruiloften mochten fotograferen. Veel samen, maar ook heel veel apart van elkaar. En dat is best even wennen wanneer je zelf getrouwd bent en in voorgaande jaren meestal samen op pad ging. Maar tegelijkertijd is het heerlijk.

Kortom: die afwisseling tussen grote bruiloften waar we samen fotograferen en kleine bruiloften waar we met één trouwfotograaf naar toe gaan, werkt voor ons. En voor jullie : ) En daarom zie je hier een kijkje achter de schermen bij trouwfotografen. Wil je meer lezen over onze werkwijze? Dat kan!

behind the scenes 2023 001 1
Een kijkje achter de schermen van twee trouwfotografen waarbij één fotograaf de ceremonie fotografeert.

De mooiste lenzen voor de mooiste trouwfoto’s

We hebben dit jaar geïnvesteerd in een hele fijne 50mm f1.2 lens. Mét RF-mount, omdat we recent over zijn gestapt op mirrorless camera’s. Daarnaast hadden we al een 85mm f1.2. Ik heb hem zelf steeds meer gebruikt dit jaar, terwijl Ramon dan met die 50 aan de slag ging. Fijn om af en toe weer nieuwe inspiratie te krijgen van nieuwe lenzen!

behind the scenes 2023 004

Een kijkje achter de schermen

En goed nieuws: Ramon maakte dit jaar méér behind-the-scenes van mij! Daarnaast bleef ik hem natuurlijk fotograferen. Tijdens de ceremonie, wanneer je soms echt wel even een paar minuten hebt waarin niet superveel gebeurt, tijdens recepties, tijdens de fotoshoot (om even een plekje uit te testen) en tijdens de groepsfoto’s ; ) Ramon maakt namelijk, wanneer we als duo fotograaf werken, altijd die groepsfoto’s. Terwijl hij de portretten maakt die we nodig hebben, kan ik om ons heen kijken of er nog meer dingen beuren.

behind the scenes 2023 007
behind the scenes 2023 005

Ook je trouwfotograaf komt net gekleed naar de bruiloft

En misschien wel goed zichtbaar; we hebben vaak dezelfde outfits aan naar bruiloften. Dit zorgt ervoor dat we in de ochtend niet té lang hoeven na te denken over wat we die dag aandoen. Ramon altijd een nette broek en een overhemd of polo en ik negen van de tien keer dezelfde broek (ik heb hem zelfs in blauw en zwart) en daarop een nette blouche of shirt. Liefst een beetje in de kleuren van het seizoen. Vaak kopen we in het voorjaar weer nette nieuwe kleding en daar kunnen we dan het hele seizoen mee doen. Leve Studio Anneloes!

Die kleding maakt ook dat we nog iets beter op kunnen gaan “in de dag”. We proberen, wanneer dat lukt, iets qua kleuraccent te doen dat past bij de dag. Een blauwe trouwkaart? Dan is de kans groot dat deze kleur veel terug gaat komen op de dag en dan proberen we daar rekening mee te houden.

behind the scenes 2023 008
behind the scenes 2023 011
behind the scenes 2023 009

Unieke trouwlocaties in 2023

We waren ook dit seizoen weer vaak te vinden bij de mooiste trouwlocaties van Nederland. Misschien niet altijd met mooi weer, maar toch waren het vaak fantastische, emotionele en persoonlijke trouwdagen.

behind the scenes 2023 006
behind the scenes 2023 012

Trouwfotografie in 2023

En ja hoor, we staan ook wel eens in elkaars weg. Dat komt soms voor en dat is helemaal oke. Vaak ziet de ander dan ook wel dat het handiger is om even een paar stappen op zij te doen, zodat die ene overzichtsfoto snel gemaakt kan worden. Al met al dus heerlijk om samen te werken!
Wil je meer trouwfoto’s met magische momenten zien? Bekijk dan even ons portfolio.

behind the scenes 2023 013