Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Een kijkje achter de schermen (2022 editie)

trouwfotograaf achter de schermen 001

Eens in de zoveel tijd laten we je graag zien hoe het leven van een trouwfotograaf er, tijdens een trouwdag, uitziet. Kort samengevat zou je kunnen zeggen dat we veel lopen, veel sjouwen, continu in beweging blijven en graag niet al te veel in de spotlights staan.

Maar af en toe staan we toch even heel centraal op een mooie plek. Om te testen of iets “werkt of niet”. Bijvoorbeeld midden in een boomgaard. Is het te drassig? Zijn er veel bramenstruiken? Kun je zonder al te vies te worden het plekje bereiken? Indien alles meewerkt: kan het bruidspaar hier ook op de foto : )

trouwfotograaf achter de schermen 003

Een van de hoogtepunten was het fotograferen van bruiloften in de prachtige natuur van Nederland en België. Van uitgestrekte bossen tot glooiende heuvels en van die bloemachtige omgevingen. Top! We mochten weer veel bijzondere locaties verkennen en vastleggen.

trouwfotograaf achter de schermen 005
trouwfotograaf achter de schermen 011

Bovenstaande kleding werd zomaar mijn standaardwerkkleding. Hoe fijn is het om eindelijk een broek te hebben die fijn zit, met hitte en zonder hitte en die ook nog netjes is? Fijne top er bij en mijn go-to-trouw-outfit was geregeld.

trouwfotograaf achter de schermen 004

Trouwceremonies duren soms een klein half uurtje en soms anderhalf uur. We hoeven eigenlijk nooit een zitplaats, omdat we veel in beweging blijven, maar soms is er ook een momentje bij dat we gewoon even afwachten tot een onderdeel weer verder gaat ; ) Ramon zit hier in stealth-modus.

trouwfotograaf achter de schermen 015

Een belangrijk aspect van mijn werk is het helpen van bruidsparen bij kleine paniekmomentjes op hun grote dag. Zo heb ik regelmatig bruidsparen mogen helpen bij het omhoog binden van de jurk, vlak voor de eerste dans. Het is fijn om te kunnen bijdragen aan een stressvrije dag en te zorgen dat de bruidsparen volledig kunnen genieten van hun huwelijksfeest.

trouwfotograaf achter de schermen 009

Een ander deel van mijn werk waar ik van geniet, is het fotograferen van al die fantastische kinderen. Ze zijn gewoon aanwezig bij het huwelijk van hun ouders, hoe bijzonder is dat? Het is altijd een genot om de kleintjes op de bruiloft te zien stralen en om hun speelse energie vast te leggen op beeld.

trouwfotograaf achter de schermen 014

De ene keer helpen we bij het rechtleggen van de jurk, de andere keer staan we dus netjes af te wachten tot het tijd is om foto’s te maken (ja, ook bij een bruiloft zijn er soms wachtmomentjes), maar elk onderdeel van de dag is mooi om mee te maken.

trouwfotograaf achter de schermen 012
trouwfotograaf achter de schermen 016

Hierboven sprint ik nog snel even naar boven om te zien of de bruid al klaar is om de trap af te komen, om haar aanstaande te zien.

trouwfotograaf achter de schermen 013

Ramon laat de bruidegom een foto zien van het moment dat de champagnefles gesabreerd werd. Hij had het moment kunnen vangen gelukkig.

trouwfotograaf achter de schermen 017

We zoeken vaak de mooiste plekken uit voor bruidsparen, maar om dat ene beeld te krijgen, moet je zelf dan wel eens tussen de planten in duiken. Uiteraard doen we dit op een manier waarbij we zo min mogelijk beschadigen ; )

trouwfotograaf achter de schermen 018
trouwfotograaf achter de schermen 019

Als het echt heel heel warm is, en ik fotografeer samen met Ramon, dan haal ik mijn feestjurkje nog wel eens uit de kast.

trouwfotograaf achter de schermen 020
trouwfotograaf achter de schermen 022

Kortom: ook vorig jaar was weer een heerlijk fotografiejaar. We hebben diverse mooie bruiloften mogen vastleggen, veel plezier gehad én bruidsparen blijgemaakt met een hele set foto’s.

trouwfotograaf achter de schermen 021