Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Een kijkje achter de schermen – de afgelopen 3 jaar

Hoe zijn jullie eigenlijk, op een bruiloft?

Ik kan me goed voorstellen dat als je gaat trouwen je ook wel een beetje wilt weten “wie je op je bruiloft krijgt”. Vandaar dat we deze blogpost maakten, om te laten zien hoe we zo’n beetje te werk gaan tijdens het fotograferen van jullie bruiloft. We komen netjes gekleed, proberen op de achtergrond te blijven, maar zullen ook een actieve rol aannemen tijdens een fotoshoot of groepsfoto-moment.

behind the scenes 001
behind the scenes 012

Welke kleding draagt een trouwfotograaf?

We hebben nu een kleine 500 bruiloften gefotografeerd en dus ook 500 keer nagedacht: “wat doen we vandaag aan?”. In het begin wilde ik zelf nog wel eens hakjes aandoen, of een vrolijk zomerjurkje of juist een superchique jurk.
Gelukkig hebben we die fase gehad: de laatste keer dat ik een jurk aandeed met hakken, miste ik een afstapje en verzwikte behoorlijk mijn enkel. Dus sandalen voor mij, een nette broek en een net shirtje er op. Ramon draagt eigenlijk elke bruiloft een nette broek plus overhemd. Vaak met een onopvallend vest.

behind the scenes 008

Waarom precies deze kleding?

We kunnen er goed in bewegen, kunnen in bomen klimmen en kunnen snel even op de grond liggen. Tuurlijk willen we graag goed gekleed komen, maar als dat ten koste gaat van de foto’s dan is dat het niet waard. Als ik nu deze set foto’s zie valt het me op dat ik erg vaak hetzelfde shirtje draag (op zoek naar vervanging), maar ik kan mijn armen goed boven mijn hoofd doen, kan kilometers afleggen met zware tassen en loop graag nog een extra keer heen en weer als ik nog iets extra voor jullie kan doen. En voor Ramon geldt precies hetzelfde ; )

behind the scenes 010

Is de fotoshoot ontspannen?

We testen vaak een fotolocatie snel voor jullie. Werkt het qua licht? Is er genoeg ruimte voor jullie om er te staan zonder vies te worden?
De reden hiervoor is simpel: we willen graag dat de shoot voor jullie leuk is! En we willen graag mooie foto’s. Niet alles werkt qua foto en daarom willen we vermijden dat jullie op de mafste plekken moeten staan, zodat dat je er iets aan hebt. Dus een van ons gaat staan, de ander klikt en we checken meteen of het opschiet voor een foto van jullie zelf.

behind the scenes 006
behind the scenes 002
Dit was tijdens een workshop bruidsfotografie die we gaven.
behind the scenes 003
Ramon klimt vaak naar een hogere plek om van bovenaf mooie overzichten te maken.
behind the scenes 017
(Deze foto maakten we voor een zakelijke opdracht, dus andere kleding dan anders)
behind the scenes 009

Ken je nog leuke leveranciers?

Een paar jaar terug fotografeerden we een bruiloft op Mallorca. Vivian van het Bruidsmeisje had een te gek team samengesteld en hier werkten we een weekend lang mee samen. We reisden (deels) samen die kant op, konden tussendoor wat drinken halen voor elkaar en samen ontspannen.

Het leuke van een team met mensen die je een beetje kent is dat je elkaars werk kunt versterken. En daarom raden we jullie graag trouwleveranciers aan uit ons netwerk, want dan voelt een bruiloft niet eens als werk, maar ook als een feestje voor onszelf ;) En inderdaad: dan krijgen jullie nôg betere foto’s, erewoord.

behind the scenes 025
Mijn broertje gaat soms mee tijdens bruiloften waar ik de enige fotograaf ben en een chauffeur/assistent erg handig is.
behind the scenes 004
Even overleg met de dochter van het bruidspaar.
behind the scenes 011
Ramon is vaak midden in de natuur te vinden.
behind the scenes 014
behind the scenes 015
Dit was een hele warme dag… Dus? Zomerjurk en sandalen.
behind the scenes 016

Hoe gaan jullie te werk?

Soms zou ik willen dat het kon: echt onzichtbaar zijn tijdens een trouwdag. Maar eerlijk is eerlijk: je zult je fotograaf altijd zien op een bruiloft. En ergens is dat ook wel oke denk ik, want we zullen dan sneller opgaan tussen de gasten. Sowieso gaan we zo onopvallend mogelijk te werk. Door die nette kleding, maar ook door te bukken, wanneer mogelijk.

In 2007 fotografeerde ik een bruiloft en ik hoorde achter me “ja ik kan niets zien, want die fotograaf staat er met d’r hoofd voor”. Dat was buiten, op een plek dat de persoon makkelijk zelf een stapje opzij kon doen, maar ik zal het nooit meer vergeten. We checken altijd even achter ons, of mensen last hebben van onze aanwezigheid, zodat we én die ene foto kunnen maken én dit niet ten koste gaat van het zicht van jullie trouwgasten.

behind the scenes 021
behind the scenes 018
behind the scenes 027
behind the scenes 024

Foto’s van de trouwringen.

We nemen ook altijd even de tijd om foto’s te maken van de details. Waaronder uiteraard de trouwringen. Ik pas ze dan extra voorzichtig vast, zodat ik ze ook veilig weer bij jullie in kan leveren.

behind the scenes 019
Tussendoor maken we ook dankbaar gebruik van de artiestenmaaltijd. Even een paar minuten zitten en weer door!
behind the scenes 022

Wat vind je van dit werk?

Ik vind dit werk oprecht heel leuk. En Ramon vind het ook fantastisch om trouwfotograaf te zijn. We maken de mooiste feesten mee, mogen vaak zelf ook even van lekker eten genieten (met het bruidspaar hieronder gingen we zelfs naar Michelin-restaurant One in Roermond) en we zijn vaak in de buitenlucht.
We hebben onwijs veel zin in 2022. Dat dit ook maar weer een vol trouwseizoen mag worden met mooie trouwdagen, groots én klein. Met toffe shoots, fijne mensen om mee samen te werken en lieve bruidsparen.

Wil jij meer informatie over wat we voor jullie trouwdag kunnen betekenen? Of heb je nog een vraag? Stuur dan even een mailtje naar info@monetmine.nl

behind the scenes 026