Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Details op je bruiloft: veren, vintage en bloemen

Vintage en industriële locatie voor een trouwreportage

Omdat we deze winter weer wat meer tijd hebben om aan ons blog te werken, laten we graag een aantal “extra foto’s” van bruiloften van het afgelopen seizoen zien. Van die heerlijke Pinterest-pinbare detailfoto’s. Niet omdat het moet, maar omdat het kan : )

Deze week laten we een hele fijne collectie foto’s zien van de bruiloft van Maaike & Bastiaan. Ze trouwden afgelopen zomer in de kerk en hadden vervolgens een persoonlijke ceremonie bij De Lindenhof. Ik denk dat je de bruiloft wel kunt omschrijven als een Rustic, Bohemian en Romantische bruiloft. De styling is volledig verzorgd door Kristel van Oh Happy Day. En daar haar samenwerking met de bruid is deze prachtige reportage ontstaan. Hieronder een klein interview met Kristel.

De trouwstyliste zet de kaarsen op tafel voor het diner.

Wat was het thema/kleuren/idee voor de styling van deze prachtige bruiloft?

Het thema van de styling was Rustic Bohemian, in zachte nudes en pastel kleuren. Dus niet met die bonte kleuren wat je vaak bij bohemian themas ziet, maar juist met een soft en Frans gevoel. Dromenvangers met Frans kanten linten en veel natuurlijke materialen om het geheel wat rustieker te maken.
Stoere basic materialen gecombineerd met Franse romantische linten en accesoires.

Hoe lang ben je bezig geweest met het regelen van alle styling?

Omdat ik voor mijn bruiloften het liefst de decoraties zelf maak, is het best een tijdrovende klus. Maar dan zie je deze ook niet terug op een andere bruiloft en blijft de decoratie uniek en speciaal voor het bruidspaar, want daar staat Oh Happy Day voor!  Voor Maaike en Bastiaan maakte ik de grote dromenvangers in de bomen, de vlaggen met de vintage kanten kleedjes, de dip dyed katoenen vlaggenlijnen in het veld, de wegwijzers bij de ceremonie, de backdrop voor de ceremonie en de naamschijfjes op de dinertafel (en eigenlijk nog veel meer..) Daar ben ik toch wel een paar weken mee bezig geweest. Niet fulltime, maar er zit aardig wat tijd in!

Hoe pak jij de samenwerking met je bruidsparen (en dan in het bijzonder hier Maaike natuurlijk) aan? Bedenkt het bruidspaar het thema of kom jij daar mee?

Maaike en Bastiaan wisten al een beetje hoe zij hun bruiloft graag zouden zien, en hadden al een flink Pinterest bord vol met sfeer beelden. Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Vaak hebben bruidsparen heel veel ideeën en kunnen ze niet goed kiezen, dan help ik hen graag met het maken van keuzes. Ik werk de ideeën helemaal uit in een totaal styling concept compleet uitgewerkt met moodboards. Met dit concept kunnen zij ook naar de ontwerper van de kaart, de taart en de bloemist, zodat de gehele bruiloft 1 sfeer word. Dat werkt heel prettig, alle onderdelen komen zo samen en versterken elkaar enorm.

Liep je tijdens het stylen nog tijdens problemen/uitdagingen op?

Omdat de bruiloft buiten plaats vond, was het enorm spannend of het die dag droog ging blijven. S’morgens regende het nog flink, en moesten we alles wat al buiten klaar stond afdekken met folie…omdat de voorbereidingen veel tijd vergde, waren we al een dag van te voren begonnen. Dus dan kun je bijna niet meer terug..Gelukkig was het net op tijd droog en kon alles doorgaan zoals gepland. Maar het was enorm spannend! De uitdaging zit het hem ook altijd in het verhuizen van bijvoorbeeld de bloemen of andere decoraties van lokatie naar lokatie, want wij willen natuurlijk zo onopvallend mogelijk blijven deze dag.

Speelden bloemen ook een grote rol tijdens dit huwelijk en zo ja, hoe?

Ja zeker! Bloemen zijn een heel belangrijk onderdeel in mijn styling! Heel graag werk ik samen met Marte van Bloom Your Life. Op deze bruiloft heeft Marte ook het bloemwerk verzorgd. Ook voor de bloemen lever ik een styling voorstel en daar gaat Marte mee aan de slag. Zij weet precies wat ik bedoel en weet de juiste sfeer te pakken. Zonder bloemen is de styling niet af, het brengt zoveel vrolijkheid en verzachting!

Is er een favoriet onderdeel waar je naar uitkijkt qua styling van een bruiloft?

Ja zeker! De ceremonie is absoluut mijn favoriet! Tijdens dit moment van de dag is er zo veel te stylen, vooral als de ceremonie op lokatie plaats vind.
De backdrop, de stoeltjes voor het bruidspaar, de bloemen! En er zijn zoveel kleine details die het hem doen, denk bijvoorbeeld maar eens aan het ringendoosje, zelfs die kun je meenemen in het thema. Ik vind het ook het meest romantische moment van de dag, en die mag ook extra mooi aangekleed zijn.

Trouwjurk aan een hangertje en trouwpak met strikje.Trouwschoenen van Dune en trouwschoenen van SantosRustic bohemian stationery met veertjes en ringen.Detailfoto van trouwringen en van de custom made oorbellen.Twee elegante foto's van een eigenzinnige bruid in een industriële omgeving.Trouwboeket met linten en zachte kleuren en boutoniere met vlastouw.De kerk waarin de kerkdienst plaatsvond en de liturgieGroot boeket staat op een sokkel en detailfoto van een bosje bloemen in de kerk.Bruidsmeisjes met een banner waarop staat "Ome Bas hier komt je bruid".Gedroogde bloemen om te strooien en emotionele foto van de bruid.Koek en limonade kraampje met rustic vintage styling.Trouwlogo, custom gemaakt voor het bruidspaar en plateau met kaarsen en bloemen.De trouwsetting staat helemaal klaar voor dit huwelijk. Op de achtergrond zelfgemaakte DIY details.Bohemian buiten trouwen met hooibalen, kleedjes, bloemen en veel open ruimte.Detailfoto's van deze rustieke trouwsetting.Trouwstylist maakt de laatste details klaar, polaroidfoto's in een oude doos.compilaties_blog_details_21compilaties_blog_details_23compilaties_blog_details_24compilaties_blog_details_25compilaties_blog_details_26compilaties_blog_details_27compilaties_blog_details_28compilaties_blog_details_29compilaties_blog_details_30compilaties_blog_details_31compilaties_blog_details_32compilaties_blog_details_16compilaties_blog_details_33compilaties_blog_details_22compilaties_blog_details_34compilaties_blog_details_35compilaties_blog_details_36compilaties_blog_details_37

Adressen

Styling: www.ohhappyday.nl
Kerk: Onze Lieve Vrouwen Geboortekerk te Hoogmade
Trouwlocatie, dinerlocatie en feestlocatie: De Lindenhof te Leiderdorp
Bloemen: www.bloomyourlife.nl
Jurk: www.debruidshoek.nl (Rembo Styling)
Jurkjes bruidsmeisjes: www.zara.nl
Schoenen bruid: www.dunelondon.com
Ringen: www.evaschreuder.nl
Kapper: www.aankopkappers.nl
Muziek: www.thebratpackband.com
Catering: www.van-benschop.nl
Fotobus: www.saykaas.com

Bekijk meer stellen die een vintage en bohemian stijl bruiloft hadden.