Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Details op je bruiloft | Trouwen in een wijngaard

Trouwen in een wijngaard-7

Toen Kim & Tim in 2014 trouwden, kregen we te horen dat we gewoon helemaal los mochten gaan qua fotografie. Ze hadden geen specifieke must-have list en vertrouwden volledig op onze werkwijze. En dus hadden we het onwijs naar ons zin. Twee lieve mensen, een waanzinnig fotogenieke trouwlocatie, mooi weer en zoveel heerlijk eten! Neem daarbij dat we dus qua fotografie volledige vrijheid kregen en het resultaat is deze heerlijke collectie trouwfoto’s.

We stelden Kim een aantal vragen over haar bevindingen met betrekking tot de styling en details van haar bruiloft.

Details van een bruiloft bij Domaine Heerstaayen.

Wat was het thema/kleuren/idee voor jullie styling?

Het thema voor onze bruiloft was landelijk & ongedwongen. Ons idee bij de styling was dat het natuurlijk moest zijn, een aanvulling op de locatie zonder deze te overheersen. We hadden groen, roomwit en perzikoranje als onze kleuren gekozen, maar hebben hier uiteindelijk niet echt aan vastgehouden.

Hoe lang ben je bezig geweest met het regelen van alle styling, was dit iets dat je tijdens de gehele planning van jullie dag heb geregeld of was het last-minute?

Toen we eenmaal wisten wat onze trouwlocatie zou worden zijn we begonnen met het zoeken naar ideeën voor de styling, vooral op Pinterest, stylemepretty.com en blogs van bruidsfotografen (die soms al eerder op onze locatie waren geweest en dus een goed beeld gaven van wat er allemaal mogelijk zou zijn). Zo’n 2 maanden voor de bruiloft zijn we concreet aan de slag gegaan.

Liep je tijdens het stylen nog tijdens problemen/uitdagingen op?

Wij zijn niet tegen problemen opgelopen. Dat komt mede door onze fijne leveranciers. Zij hebben ons heel veel werk uit handen genomen. Met Marijke van Domaine d’Heerstaayen hebben we overlegd wat we graag wilden toevoegen aan de locatie, zoals de backdrop tijdens de ceremonie (kleine vaasjes met bloemen aan de ‘poort’ naar de wijngaard en de manden met bloemen aan weerszijden van het bankje waarop wij tijdens de ceremonie zaten) en de bloemen, linten, kaarsen en lampions in de orangerie en op het terras. Zij heeft dit vervolgens voor ons perfect in orde gemaakt.
Ook Anne-Floor van Heerlijk & Hecht heeft veel gedaan. Zij zorgde o.a. voor de bloemen op de tafels en het servies. Wij hoefden alleen onze voorkeur voor een kleur door te geven.

Doordat ons zoveel werk uit handen werd genomen, hebben wij zelf alleen nog de borden (het parkeerbord en de dagplanning) hoeven te maken.

Veel bruidsparen denken dat het duur is om er een mooi geheel van te maken, klopt dat?

Je kunt de styling zo duur maken als je zelf wil. Wij hadden maar een klein budget voor de styling. Onze borden bestonden niet uit echte houten planken maar uit een pak laminaat van de Praxis (met kortingssticker!). De cijfers en letters hebben we er zelf op geschilderd i.p.v. stickers. Dat onze locatie van zichzelf al erg mooi was en daardoor minder styling nodig had dan bijvoorbeeld een kale ruimte die je zelf nog moet aankleden, scheelde ons uiteindelijk ook in de kosten van de styling.

Prachtig bruidsboeket met zachte kleuren

Speelden bloemen ook een grote rol tijdens jullie dag?

Bloemen speelden slechts een bescheiden rol op onze bruiloft. Dit had veel te maken met onze locatie. Veel bloemen waren ons inziens niet nodig om de juiste sfeer te creëren.

Heb je de trouwfoto’s nog ergens in jullie huis terug laten komen? En we horen van sommige bruidsparen dat ze na de dag in een soort gat vallen, ervaar jij dat ook? : )

We hebben een aantal foto’s afgedrukt en ingelijst. Ik ben na de bruiloft niet in een zwart gevallen. Het is natuurlijk wel erg jammer dat je iets waar je zoveel plezier aan hebt beleefd, zowel tijdens de voorbereidingen als op de dag zelf, niet nog een keer kunt meemaken.

Trouwen in een wijngaard-54Trouwen in een wijngaard-47Trouwen in een wijngaard-43Trouwen in een wijngaard-39Trouwen in een wijngaard-36Trouwen in een wijngaard-34Trouwen in een wijngaard-77Trouwen in een wijngaard-41Trouwen in een wijngaard-75Trouwen in een wijngaard-71Trouwen in een wijngaard-70Trouwen in een wijngaard-68Trouwen in een wijngaard-61Trouwen in een wijngaard-94Trouwen in een wijngaard-59Trouwen in een wijngaard-99Trouwen in een wijngaard-91Trouwen in een wijngaard-86Trouwen in een wijngaard-100

Adressen van de leveranciers die gezorgd hebben voor dit resultaat

Trouwlocatie: (www.heerstaayen.com).
Catering: Heerlijk & Hecht
Trouwboeket: Vergeet My Niet
Haar :Marscha van Hairjockey
Make-up:Patricia van Skins
Trouwkleding: Sterenborg Mode Trouwjurk is van het merk Pronovias.
Trouwringen: (www.vanark.nl) Aller Spanninga
Uitnodigingen: (www.ikblijfjetrouw.nl).
Muziek: Sander & Desi.
De DIY-spulletjes hebben we zelf gemaakt en de bloemetjes, lichtjes, pompons etc. zijn geregeld door Marijke.
De bloemetjes op de tafels werden geregeld door Heerlijk & Hecht en komen van V&V bloemen en wonen.

Ga je ook trouwen in Brabant? Bekijk hier onze tips als Bruidsfotograaf Brabant.