Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Details op je bruiloft: Pastel, vrolijke kleuren en kraanvogels

Bruiloft details kleurrijk-7

Het is weer herfst en omdat we zelf nu in het laagseizoen zitten, qua bruidsfotografie, blikken we graag terug op een paar prachtig gestylede bruiloften. Normaal gesproken laten we in een blogpost een mooie mix zien van details, momenten en emotie, maar in deze serie blogs gaan we juist in op vrijwel alleen maar details. Gewoon, omdat het kan. En omdat het heerlijk is om naar te kijken.

De bruidsreportage voor E&F hebben we onder andere gemaakt bij de prachtige trouwlocatie “Klooster Bethlehem”. Echt zo’n locatie waar we al een tijdje van gehoord hadden, maar nog nooit geweest waren. De bruid had samen met haar zus allemaal mooie plannetjes gemaakt voor de styling en dus was deze bruiloft echt een snoepje om te fotograferen. Het thema valt voor ons te omschrijven als vrolijk, kleurrijk en, ja eigenlijk gewoon ronduit lief! Niet kinderachtig lief, maar gewoon van die heerlijke kleurtjes overal. En zo mooi uitgedacht ook; om heel erg blij van te worden.

De smaakvolle lunch was geregeld door Heerlijk & Hecht. Omdat hun gerechten er altijd zo goed uitzien, fotograferen we die ook heel erg graag. Ik vind het zelf altijd fijn om dit soort mooie details te mogen fotograferen, omdat je dan een fijn kleurrijk geheel krijgt in het trouwalbum. Bedankt E&F dat ik al jullie details mocht laten zien! :)

En omdat we graag ook wilden laten weten wat de bruid dacht over haar bruiloft, hebben we haar een aantal vragen gesteld.

1. Wat was het thema/kleuren/idee voor jullie styling?

“Pastel Chique”; na een inspiratiesessie met Miriam van Oh Hello hebben we gekozen voor het totaalconcept “Pastel Chique”.  Dit concept sloot precies aan bij onze visie voor de bruiloft:

  • Vrouwelijk | Liefde | Vreugde & Geluk werden vertaald in de pasteltinten lichtroze, perzik en mint
  • Mannelijk | Strak| Modern & Verfijnd  kwamen tot uiting in het chique donkerblauw

Deze thema’s werden verder uitgewerkt in XL-ballonnen voor de feestvreugde, kraanvogels voor geluk en een handgeschreven lettertype voor verfijning binnen een strakke, moderne setting.

2. Hoe lang ben je bezig geweest met het regelen van alle styling, was dit iets dat je tijdens de gehele planning van jullie dag heb geregeld of was het last-minute?

Met het vergaren van ideeën ben ik ruim van te voren begonnen (zo’n anderhalf jaar vóór het huwelijk). Pinterest en de site www.stylemepretty.com vormden grote inspiratiebronnen. De laatste drie maanden kwam het neer op het organiseren, plannen en bestellen van de decoratie.

3. Klopt het dat je een deel van de styling samen met je zus hebt gedaan? Hoe ging dit?

Mijn zus Miriam, eigenaar van Oh Hello, heeft oog voor detail en is op de hoogte van alle trends. In aanloop naar de huwelijksdag heeft ze maandenlang enthousiast en intensief aan zowel de styling als de decoratie gewerkt. Ze is mijn grote steun en toeverlaat geweest in de organisatie van de huwelijksdag. Niet alleen in de periode ervoor, maar ook op de dag zelf heeft ze me veel uit handen genomen. Haar creativiteit en daadkracht zorgden ervoor dat ideeën werden omgezet in een prachtige styling en decoratie.

Samen met haar heb ik eerst het concept, kleurenpalet en de thema’s vastgesteld. Daarna hebben we overleg gevoerd over de keuzes voor de locaties, de ruimtes binnen die locaties, het aankleden en decoreren van die ruimtes, de benodigde decoratiespullen, de materialen (D.I.Y.) en de planning. Alle D.I.Y. is overigens van haar hand. In het bijzonder hebben we veel nagedacht over de stationery. Denk hierbij aan de uitnodigingen, kaartjes bij de lunchgerechten, een “ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”-spelletje voor de kinderen, welkomstborden, wegbewijzering, het liefdesverhaal van mijn man en mij in tijd en op locatie, een “hij of zij”-quiz voor de dinergasten, kaartjes voor de tafelschikking en tekstbordjes/foto props voor de fotobooth tijdens het feest. Oh Hello heeft ook dit allemaal ontworpen en gerealiseerd. Ten slotte heeft Miriam de dag vóór het huwelijk en op de dag zelf voor de styling gezorgd en dankzij haar was alles tot in de puntjes verzorgd. Een complete styling maakt de dag nog meer bijzonder!

4. Liep je tijdens het stylen nog tijdens problemen/uitdagingen op? (Bijv. spullen die laat geleverd werden, adressen die je niet snel kon vinden).

De leveranciers met wie ik heb samengewerkt zijn heel professioneel, attent en slagvaardig. Ze leveren hoge kwaliteit en zijn betrouwbaar. Ik kan ze van harte aanbevelen.

5. Speelden bloemen ook een grote rol tijdens jullie dag?

Ja zeker! Voor mij waren bloemen onmisbaar op mijn huwelijksdag. Ook hierin kwamen de themakleuren weer terug. Voor het mintgroene had ik onder meer gekozen voor vetplantjes in die kleur. Net als de lichtroze sneakers onder de mooie jurkjes van de bruidsmeisjes vond ik dit een leuke knipoog. Verder heb ik ook gekozen voor witte orchideeën in de grote bloemstukken in de kerk ter nagedachtenis van mijn schoonvader.

Bruiloft details kleurrijk-12Bruiloft details kleurrijk-8Bruiloft details kleurrijk-9Bruiloft details kleurrijk-10Bruiloft details kleurrijk-11Bruiloft details kleurrijk-13Bruiloft details kleurrijk-14Bruiloft details kleurrijk-2Bruiloft details kleurrijk-15Bruiloft details kleurrijk-3Bruiloft details kleurrijk-16Bruiloft details kleurrijk-17Bruiloft details kleurrijk-18Bruiloft details kleurrijk-19Bruiloft details kleurrijk-20Bruiloft details kleurrijk-22Bruiloft details kleurrijk-4Bruiloft details kleurrijk-21Bruiloft details kleurrijk-1Bruiloft details kleurrijk-23Bruiloft details kleurrijk-5Bruiloft details kleurrijk-24Bruiloft details kleurrijk-25Bruiloft details kleurrijk-6Bruiloft details kleurrijk-26Bruiloft details kleurrijk-27Bruiloft details kleurrijk-28Bruiloft details kleurrijk-29Bruiloft details kleurrijk-30Bruiloft details kleurrijk-31Bruiloft details kleurrijk-32

Leveranciers

Pre-huwelijksnacht: Bossche Suites
Bruidsjapon: Pronovias
Pak bruidegom: Hugo Boss
Jurkjes bruidskinderen: jurkje “Loïs”
Visagie: EMA visagie
Uitnodiging/stationary: Ohhello
Styling: Ohhello, In Style styling & decoraties
Decoratie: Ohhello, Etsy,
Ringendoosje en gastenboek: 1000en1boeken
Wenskaars: mooidoormij
Lunch: Heerlijk & Hecht
Taart: Sweet Appetite
Kerklocatie: Lambertuskerk te Vught
Receptie-, diner- en feestlocatie: Klooster Bethlehem te Haaren NB