Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Een prachtige Chinese Bruiloft in Rotterdam

Chinese bruiloft in het hartje van Rotterdam-bruid geeft thee aan het ouders tijdens een theeceremonie.

Chinese Theeceremonie

In een eerdere blogpost lieten we je dag 1 van dit Chinees-Surinaamse huwelijk zien. Hierbij laten we je het tweede deel zien: de Chinese bruiloft in Rotterdam. De dag begon bij het huis van Michelle en Diederik waar een complete Chinese Theeceremonie plaatsvond. Dus met het uitdelen van Chinese thee aan naaste familie van zowel bruid als bruidegom.

Chinese bruiloft theeceremonie Rotterdam- bruid ontvangt sieraden tijdens traditionele ceremonie.
Chinese bruiloft theeceremonie Rotterdam-004

Traditionele Chinese elementen

Dit moment bevat tal van traditionele elementen, zoals de prachtige Chinese rode jurk van Michelle, het feit dat de thee aangereikt moest worden door een vrouw die al een kind heeft gekregen en natuurlijk rode envelopjes met daarin een geldbedrag.

Chinese bruiloft theeceremonie Rotterdam-c

Dim Sum restaurant in Rotterdam

Na de traditionele theeceremonie was het tijd om richting een prachtig Dim Sum restaurant in Rotterdam te rijden, het Grand Garden, gelegen vlakbij De Coolsingel. Echt grappig om eerst langs het stadhuis van Rotterdam te komen (waar we al heel vaak geweest zijn) en zo een straatje binnen te gaan waar dan dit geweldige restaurant zit.

Chinese bruiloft theeceremonie Rotterdam-006

De bridal party was al bezig met het versieren van de tafels en de ontvangsttafel en toen Michelle en Diederik alle gasten verwelkomd hadden was het tijd om snel om te kleden en te beginnen met het 10-gangen diner.

Chinese bruiloft theeceremonie Rotterdam-snelle groepsfoto's met vriendinnen van de bruid.

Chinese bruiloft in Rotterdam

Elke gang staat voor een onderdeel van het huwelijk. Denk aan kinderen, geluk en vriendschap. Wederom veel traditie dus. En toen de bijzondere gerechten op tafel kwamen en wij als Hollanders onze ogen uitkeken (een compleet varken, haaienvinnensoep, peking-eend en nog veel meer) begon het bruidspaar aan hun ronde langs alle tafels.

Chinese bruiloft theeceremonie Rotterdam- gasten lopen de zaal binnen.

Chinese bruiloft fotograferen

We hebben inmiddels verschillende (deels) Chinese huwelijken mogen fotograferen. We vragen dan altijd het bruidspaar welke traditionele elementen ze zullen integreren in hun trouwdag. Op die manier weten we precies wat we kunnen verwachten en kunnen we deze bijzondere momenten op een respectvolle en authentieke manier vastleggen.

Daarnaast is het gewoon superleuk om de symboliek en de betekenis achter ceremonies en rituelen te kennen. Hebben jullie dus zelf een Chinese bruiloft en overwegen jullie om ons te boeken: vertel ons al jullie plannen!

Chinese bruiloft theeceremonie Rotterdam-dame schenkt thee in voor gast.

Het Trouwbanket

Bij dit soort trouwbanketten is het gebruikelijk om langs elke tafel te gaan en daar een toost op elkaar en het bruidspaar uit te brengen. Dit gaat gepaard met veel lawaai, het klinken van glazen en heel veel blijdschap. Wederom een kleurrijk feestje dus!

Chinese bruiloft theeceremonie Rotterdam-014
Chinese bruiloft theeceremonie Rotterdam-overzicht van het banket tijdens een feestavond.
Chinese bruiloft theeceremonie Rotterdam-meisjes genieten van krab.

Adresjes voor een Chinese bruiloft in Rotterdam

Trouwkaart en gastendoek: Crystal Lieuw On
Trouwjurk: Amiga
Trouwschoenen: Rainbow van Stylez shoes
Chinese trouwjurk: Lola Moda
Trouwkostuum: Roka 
Trouwringen: Steinberg
Bedankjes: zelf geregeld, Jellybeans in de kleuren van de dag!
Bruidsboeket en corsages: moeder van de bruid
Dinerlocatie van Chinese bruiloft Rotterdam: Grand Garden te Rotterdam

Chinese bruiloft theeceremonie Rotterdam-015

Tot slot

We hopen dat je hebt genoten van deze fijne kleurrijke trouwreportage van een Chinees banket en theeceremonie. Mocht je nou nog op zoek zijn naar een fotograaf, dan horen we het natuurlijk graag. Neem contact op of bekijk onze beschikbaarheid voor jullie trouwdag.

Bekijk meer van ons werk als Bruidsfotograaf Rotterdam.