Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Buitenlandse Bruiloft België Chateau Presseux

Bruidsfotografie Belgie comp4

Trouwen in het buitenland

Wanneer je een buitenlandse bruiloft wilt, moet je eerst nadenken over welke trouwlocatie je aanspreekt. En daarom ben ik met een fantastische weddingplanner op locatietour geweest. Over onze avonturen heb ik uitgebreid geblogd en het was daarom extra leuk dat Bas en Chantal (met wie we een loveshoot hebben gedaan) ons daarom gevonden hebben. Ze gingen trouwen bij Chateau Presseux en wilden graag dat wij erbij zouden. Dus daar gingen we, een volgepakte Panda en een autorit van 3,5 uur.

Bruidsfotografie Belgie 016
Bruidsfotografie Belgie 018
Bruidsfotografie Belgie 023
Bruidsfotografie Belgie comp2

Vroeg naar bed voor deze buitenlandse bruiloft

Het chateau was, zoals we al eerder hadden gezien prachtig. De avond voor de trouwdag werd een groot gedeelte van de gasten alvast ontvangen. Iedereen kon zo kennismaken met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Cateraar Delicieux had een heerlijke barbecue geregeld met verse salades en lekker vlees. Tijdens de avond waren er enkele speeches, werd er veel gepraat en daarnaast ook veel gelachen. Maar… zo stond in het draaiboek… iedereen moest wel op tijd naar bed, want morgen zou het pas echt een groot feest zijn.

Bruidsfotografie Belgie 022

De volgende ochtend begon met een lekker ontbijt voor alle gasten. Vervolgens vonden er nog talloze voorbereidingen plaats. Een van de gasten was bloemist en had dus alle bloemen geregeld. Een ander iemand maakte weer het bruidsboeket, er werden talloze pompoms opgehangen, bankjes klaargezet voor de ceremonie en tafels gedekt voor het diner van die avond. Rond half één was het bruidspaar klaar met de voorbereidingen voor de dag en konden ze beginnen aan hun eigen voorbereidingen. Ramon volgde Bas naar een suite en ik liep ondertussen rond met de details van Chantal. Omdat het chateau talloze mooie plekjes heeft wilde ik daar graag gebruik van maken.

Bruidsfotografie Belgie 021
Bruidsfotografie Belgie 025
Bruidsfotografie Belgie 028
Bruidsfotografie Belgie 029
Bruidsfotografie Belgie 030
Bruidsfotografie Belgie comp3
Bruidsfotografie Belgie 031
Bruidsfotografie Belgie 034
Bruidsfotografie Belgie 035

De first look, onder aan de trap

Nadat het bruidspaar klaar was zagen ze elkaar onder aan de statige trap. Alle gasten liepen vervolgens richting de notenbomen waaronder de ceremonie zou plaatsvinden.

Bruidsfotografie Belgie 039
Bruidsfotografie Belgie 040
Bruidsfotografie Belgie 041
Bruidsfotografie Belgie 042
Bruidsfotografie Belgie 043

Trouwceremonie onder de bomen bij Chateau Presseux

Een vriend van de familie sloot het huwelijk tussen Chantal en Bas. Tussen de officiële delen door waren er een paar speeches en prachtige live muziek van de pianist van de Jazz Centrale. Toen de ceremonie tot een einde kwam ging het bruidspaar door een zee van zeepbellen richting het terras. Hier kregen alle gasten een glaasje prosecco en daarbij een stukje van de soesjestorens.

Trouwceremonie bij Chateau Presseux tijdens een buitenlandse bruiloft.
Bruidsfotografie Belgie 046
Bruidsfotografie Belgie 047
Bruidsfotografie Belgie 048
Bruidsfotografie Belgie comp5
Bruidsfotografie Belgie 049
Bruidsfotografie Belgie 056

Fotoshoot rondom het Chateau

Na een klein uurtje begonnen we aan de fotoshoot. Omdat de locatie zo sprekend is besloten we ook nog om binnen een paar beelden te maken. Daarnaast was het natuurlijk binnen lekker koel, want dit was die ene heel erg warme dag (36 graden).

Bruidsfotografie Belgie comp7
Bruidsfotografie Belgie 057
Fotoshoot in Chateau Presseux in Sprimont.
Bruidsfotografie Belgie 061
Bruidsfotografie Belgie 062
Bruidsfotografie Belgie comp8

Dineren aan een hele lange tafel

Het diner vond plaats aan één gigantisch lange tafel. Zo’n 100 gasten zaten naast elkaar en konden genieten van het prachtige uitzicht. Dit bleek echt een droom geweest te zijn van het bruidspaar en daarom waren ze extra blij dat dit helemaal gelukt was. Iedereen kreeg een heerlijk driegangendiner voorgeschoteld en het werd afgesloten met jaloersmakend bordje chocoladespecialiteiten.

Bruidsfotografie Belgie comp9
Bruidsfotografie Belgie 067
Bruidsfotografie Belgie 068
Bruidsfotografie Belgie 069
Buiten dineren bij Chateau Presseux.
Bruidsfotografie Belgie 072
Dineren aan lange tafels bij Chateau Presseux met veel mensen aan één tafel.
Bruidsfotografie Belgie 075
Bruidsfotografie Belgie comp10

Feest bij Chateau Presseux

Het feest vond direct na het diner plaats en het was grappig om te bedenken hoe het bruidspaar eerst lekker rustig aan dineren was en vervolgens binnen een kwartier zou beginnen aan hun eerste dans. We bleven nog om hier een sfeerimpressie van te maken en vervolgens was het voor ons tijd om via Roermond weer naar Elburg te rijden. Een prachtige ervaring om zo’n mooi bruidspaar op zo’n bijzondere plek vast te leggen.

Bruidsfotografie Belgie comp11
Bruidsfotografie Belgie 083

We gaan de laatste tijd niet meer heel vaak naar het buitenland, in verband met de reistijd. Mocht je in het voorjaar of najaar trouwen, dan kun je ons altijd een mailtje sturen natuurlijk.

Enthousiast over deze locatie? Kijk dan ook eens naar deze trouwreportages bij het Rijsbergense De Hazelhof of Het Roode Koper in Leuvenum.