Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Bruiloft Landgoed het Rheins

Bruiloft Landgoed het Rheins 001

Trouwen in Enschede, of in ieder geval de dag beginnen, want dit bruidspaar besloot te starten in hun eigen huis en daarna op pad te gaan richting landgoed Het Rheins in Enter.

Ramon en ik mochten als duotrouwfotograaf hun dag vastleggen en dus begonnen we bij de voorbereidingen. Ik bij de bruid, Ramon bij de bruidegom.

Bruiloft Landgoed het Rheins 002

En wat echt opvallend was aan deze dag: totaal 0 stress. Zo fijn om te zien! Alles was ruim ingepland: de voorbereidingen, de tijd die we hadden voor een paar groepsfoto’s (vooral niet te veel, want ze wilden een fotojournalistieke trouwreportage).

Bruiloft Landgoed het Rheins 003
Bruiloft Landgoed het Rheins 005
Bruiloft Landgoed het Rheins 007
Bruiloft Landgoed het Rheins 006

Fijn om te zien hoe hun kinderen, twee kleine mannetjes, het ook naar hun zin hadden. De oudste had een camera gekregen en maakte de hele dag foto’s ; ) En hun expressie ook: zo lekker precies laten zien en zeggen wat je écht wilt. We zijn onwijs fan van kinderen op je trouwdag.

Bruiloft Landgoed het Rheins 008
Bruiloft Landgoed het Rheins 009

De first look vond plaats in de achtertuin. De bruid was al even klaar en kon vervolgens naar beneden komen om haar aanstaande te zien. Dit is altijd een superleuk moment.

Bruiloft Landgoed het Rheins 010
Bruiloft Landgoed het Rheins 012

Korte fotoshoot op je bruiloft

De fotoshoot duurde misschien tien minuten. We maakten ook een aantal groepsfoto’s. Gewoon met de aanwezige familie, zodat dit allemaal klaar zou zijn voor het bruidspaar écht de trouwdag in zou gaan. Alles bij elkaar waren we twintig minuten bezig met die groepsfoto’s, een mini-fotoshoot en hier en daar een paar foto’s van de jongens.

Bruiloft Landgoed het Rheins 013
Bruiloft Landgoed het Rheins 015
Bruiloft Landgoed het Rheins 014
Bruiloft Landgoed het Rheins 016
Bruid smeert haar zoontje in met zonnebrandcreme.

Heel belangrijk: even goed insmeren met dat mooie weer. Beide jongens werden snel ingesmeerd, zodat ze vervolgens lekker buiten konden spelen op de speelplaats van Landgoed Het Rheins in Enter.

De gasten lopen richting de ceremonieplek in Enter.

Trouwen onder de Authentieke Hooiberg

Het bruidspaar had ongeveer drie kwartier voordat de ceremonie zou starten. Ze bleven uit het zicht, zodat de gasten alvast op de ceremonieplek konden gaan zitten. Er werd namelijk getrouwd onder de Authentieke Hooiberg van Landgoed Het Rheins. Een fijne schaduwrijke plek.

Bruidspaar loopt richting de ceremonieplek in Enter.
Trouwceremonie onder de hooiberg bij landgoed het Rheins.
Bruiloft Landgoed het Rheins 021
Bruiloft Landgoed het Rheins 022
Emotie tijdens de trouwceremonie.

De trouwceremonie was vol emotie. Van de aanwezig zijnde gasten, maar ook zeker van het bruidspaar zelf!

Bruiloft Landgoed het Rheins 024
Bruiloft Landgoed het Rheins 025
Bruiloft Landgoed het Rheins 027
Bruidsjonker zoekt alvast een taartje uit om op te eten.

Hoewel veel bruidsparen kiezen voor een trouwtaart, was het leuk om te zien dat dit bruidspaar juist koos voor heel veel verschillende gebakjes. Zo kon iedereen precies uitkiezen wat hij of zij lekker vond. We hebben zelf ook genoten van een heerlijk taartje.

Bruiloft Landgoed het Rheins 028
Bruiloft Landgoed het Rheins 029
Bruiloft Landgoed het Rheins 030

En dit moment was misschien ook wel één van mijn favorieten. De videograaf maakte een aantal beelden met zijn drone en opa wilde dolgraag meekijken naar de beelden die gemaakt werden. Het gesprek wat hier ontstond was zo leuk om te zien!

Bruiloft Landgoed het Rheins 033
Bruiloft Landgoed het Rheins 031

Ach ja, en tussendoor nog heel wat speeches, knuffelmomenten en hier en daar nog een losse groepsfoto. Gewoon omdat het kan. En ik laat ze graag zien, omdat we wel vaker de vraag krijgen of we groepsfoto’s maken.

Tip: lees hier ons pleidooi voor groepsfoto’s.

Bruiloft Landgoed het Rheins 032
Bruiloft Landgoed het Rheins 034
Bruiloft Landgoed het Rheins 036
Bruiloft Landgoed het Rheins 037
Bruiloft Landgoed het Rheins 038
Bruiloft Landgoed het Rheins 039

Na het diner was er tijd om even op te frissen. De daggasten liepen alvast richting de feestzaal en er kwamen nog nieuwe gasten die zich aansloten bij de rest. Het bruidspaar nam de felicitaties in ontvangst, waarna het feest kon beginnen. En de sfeer zat er meteen goed in.

Bruiloft Landgoed het Rheins 041
Bruiloft Landgoed het Rheins 040

Trouwlocatie: Landgoed het Rheins in Enter.