Bruiloft in de achtertuin | V&H

Dat je een mooie bruiloft in de achtertuin kunt hebben, bewijzen deze twee! Een heerlijke zonnige dag met chique festivalsfeer.

Trouwen Nijkerk VH 001

Liefde, van twee jonge mensen, op een hele mooie plek. Dit was namelijk een bruiloft in de achtertuin.

Ze ontmoetten elkaar een goed jaar geleden. Hij woonachtig in Korea en zij op reis om meer van de wereld te zien. Ze hadden met elkaar afgesproken voor een echte date. Ditmaal niet vanachter een schermpje, maar juist elkaar in het echt zien. En wat bleek: de liefde was aan!

En laatst was het dan zover: Haechan en Valesca gingen ja zeggen tegen elkaar. Dit bleek nog even spannend te zijn, want zouden Haechans ouders naar Nederland kunnen komen, en konden ze trouwen ondanks corona? Gelukkig was het antwoord op deze vraag goed!

 

Trouwen Nijkerk VH 002 Trouwen Nijkerk VH 003

Bruiloft in de achtertuin

We mochten deze bruiloft in de achtertuin van begin tot eind vastleggen. Zo begonnen we bijvoorbeeld bij de voorbereidingen en konden daardoor ook het moment vastleggen waarop Valesca’s vader zijn (nu niet meer kleine) meisje voor het eerst als echte bruid zag.
Trouwen Nijkerk VH 004 Trouwen Nijkerk VH 005

De trouwceremonie vond plaats in Amstelveen. Het gezelschap reed naar deze plek om het eerste deel van de dag te mogen meemaken. Uiteraard was het antwoord van bruid en bruidegom: JA!

Trouwen Nijkerk VH 006

Coronaproof kerkelijk huwelijk

Na de gemeentelijke trouwceremonie vond de kerkelijke ceremonie plaats in de Korean Church van Amstelveen. De bruid werd weggeven door haar vader en Haechan stond vooraf om de hand van zijn vrouw over te nemen. Die blikken van vaders ook altijd… zo intens en veelzeggend!
Trouwen Nijkerk VH 007 Trouwen Nijkerk VH 008 Trouwen Nijkerk VH 009 Trouwen Nijkerk VH 010

Ontspannen op de foto

De fotoshoot was een heerlijk ontspannen moment. Omdat de kerkdienst vrij vlot verliep hadden we vervolgens een uur de tijd om bij Hilversum de heide op te gaan. We parkeerden de auto’s, liepen een klein stukje en voor we het wisten waren we midden op de heide.
Valesca heeft een prachtige romantische trouwjurk aan en dan die sluier…. Een plaatje, toch?

Trouwen Nijkerk VH 011 Trouwen Nijkerk VH 012 Trouwen Nijkerk VH 013 Trouwen Nijkerk VH 014 Trouwen Nijkerk VH 015

Toen we klaar waren met de fotoshoot, reden we naar De Bloeiende Pioenroos in Nijkerk voor de bruiloft in de achtertuin. In het weiland van Valesca’s ouders was een prachtige paviljoentent opgebouwd, compleet met bloemenboog, trouwtaart en heerlijke zitjes. Compleet in festivalsfeer dus.

Als ik me niet vergis was de trouwtaart zelfs vegan! Valesca is namelijk vegan en wilde dus graag mee kunnen genieten van de taart en de hapjes en dit ook zo voor de gasten regelen. En dat is helemaal gelukt.

Tip: wil je zelf graag vegan, maar wil je dat de gasten de keuze hebben tussen vegan en non-vegan? Laat dan het bovenste taartje vegan maken.

Trouwen Nijkerk VH 016 Trouwen Nijkerk VH 017

Oh, al die heerlijke hapjes! Er werden gewoon Live pizza’s gemaakt. Echt een dikke aanrader, Pizza met Pazzi, alleen die naam is al geniaal.

Trouwen Nijkerk VH 018

Dieren zijn voor groot belang bij deze familie. Er waren dus veel knuffelmomentjes met hun honden en katten.

overzicht van een bruiloft in de achtertuin. Trouwen Nijkerk VH 020 Trouwen Nijkerk VH 021 Trouwen Nijkerk VH 022

Een bijzonder moment tijdens deze trouwdag

En dan nog een kippenvelmomentje… Natuurlijk hadden de ouders al lang bedacht dat er ergens een speech zou moeten plaatsvinden, maar hoe het precies zou verlopen wist niemand. De ouders van Valesca begonnen en toen er een deel over de herkomst van de naam “Haechan” voorbijkwam had Haechan zijn vader even nodig voor de precieze betekenis…

Zijn vader stond op en begon een Koreaans lied te zingen. Kippenvel! Hoe twee mensen elkaar gevonden hebben, terwijl ze aan de andere kant van de wereld wonen, zo bijzonder…

Trouwen Nijkerk VH 023 Trouwen Nijkerk VH 024 Trouwen Nijkerk VH 025 Trouwen Nijkerk VH 026 Trouwen Nijkerk VH 027
Op de achtergrond het koffiewagentje van de barista’s van Tante Sus. Heerlijke koffie en meteen een ontspannen sfeertje. Had ik al verteld dat deze bruiloft alcohol-vrij was? Top-idee!
Trouwen Nijkerk VH 028 Bruidspaar loopt weg van bruiloft in de achtertuin.

Diner met ondergaande zon

Na het avondeten, er was heerlijk Thais (veganistisch) eten geregeld, hadden we nog de tijd om een kleine shoot bij zonsondergang te doen. De zon stond laag, het was heerlijk stil aan het water en oh die lucht, prachtig! Een hele mooie afsluiting van een heerlijke zomerse bruiloft.
Trouwen Nijkerk VH 030 Trouwen Nijkerk VH 031 Trouwen Nijkerk VH 032 Trouwen Nijkerk VH 033

Adresjes van Valesca & Haechan

Trouwjurk: The New Bride
Trouwpak: The Society Shop
Tentverhuur: Stretchtent-verhuur Brabant
Drukwerk en uitnodigingen: Letterpers.nl
Bloemist: AP Bloem
Fotograaf: Mon et Mine : )
Ceremoniemeester (voor het middagdeel): Sophia Sommers
Trouwtaart: Rose and Vanilla
Koffiebar: Tante Sus
Pizza: Pizza met Pazzi