Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Kleurrijke Bruiloft bij de Hazelhof Rijsbergen

Elke bruiloft is bijzonder. Twee mensen beloven elkaar om elkaar lief te hebben, nodigen veel bijzondere gasten uit en vieren een fijne dag. Maar soms heb je, naast al dat moois, ook nog eens een toptrouwlocatie én een heleboel superfotogenieke trouwdetails. Een dag die gewoon overcompleet is, mag ik wel zeggen. Zo ook deze heerlijke bruiloft bij De Hazelhof in Rijsbergen.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 006

Voorbereidingen tussen het groen

Laura had aan alles gedacht: de trouwdata stonden in de parfumflesjes gegraveerd, alle details waren verzameld, er was prachtig bloemwerk en ze had zelfs een snoeischaar meegebracht. “Ja, je gaat trouwen in een tuin, dan is een snoeischaar ook handig”. Die snoeischaar kwam goed van pas, want inderdaad: wat een weelderige groene tuin! We moesten hier en daar zelfs een beetje bijsnoeien, zo prachtig begroeid was alles.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 008

De voorbereidingen vonden plaats in het hoofdgebouw van De Hazelhof. Je hebt de prachtige lichte tuinkamer. Laura kon hier, samen met haar moeder, schoonmoeder, vriendin en zus, haar voorbereidingen doen. Voor ons als fotograaf een snoepje om vast te leggen. Rob verbleef in de kamer daarnaast. Hij mocht natuurlijk niets zien, dus moest rustig afwachten tot hij kon beginnen aan zijn voorbereidingen.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 001
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 004
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 002

Hierboven zie je welke details er allemaal waren. Zelfs een paar bijzondere hangers met foto’s. Op die manier was iedereen vertegenwoordigd. Laura kwam Rob zelfs even een kus geven, terwijl hij dus niets mocht zien!

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 012
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 013
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 014

Uiteindelijk kleedde Rob zich buiten aan. De Hazelhof heeft zoveel mooie tuinkamers, dat je veel verschillende plekken kunt gebruiken. Omdat het droog was, kon dit deel dus fijn buiten plaatsvinden.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 007
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 016

De moeders inspecteren nog even de trouwjurk.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 036
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 015
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 018
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 019
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 020

De first look vond plaats vlakbij de Cirkeltuin. We hadden een mooi plekje uitgezocht, zodat ook dit moment in een prachtige setting kon plaatsvinden.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 021
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 022

De fotoshoot konden we volledig bij De Hazelhof in Rijsbergen doen. Het is zo’n mooie plek dat je hier vrijwel alles voor je bruiloft kunt doen: voorbereidingen, fotoshoot, ceremonie, borrelen, diner… live muziek is ook toegestaan.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 025
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 024
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 026
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 028
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 029
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 030
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 031
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 033
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 034
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 059

Dat bord hierboven is natuurlijk ook gemaakt door het bruidspaar. Volledig passend bij de setting van deze dag! Welkom, fijn dat je er bent!

Laura had ook een klein momentje bedacht met haar vader. Ze wilde graag een first look met hem en dat is gelukt!

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 032

Vervolgens kregen de mensen die al aanwezig waren een persoonlijk kadootje van het bruidspaar. Extra speciaal natuurlijk.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 035
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 039

De gasten werden ontvangen met heerlijke verse limonade van Heerlijk & Hecht en iets lekkers. Ook konden ze koffie of thee drinken. Toen iedereen aanwezig was, nam het gezelschap plaats in de tuinkamer. De ceremonie kon bijna beginnen…

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 037
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 009
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 040
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 044
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 042
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 045

Ceremonie bij De Hazelhof

De ceremonie vond plaats in de Tuinkamer. Hier loopt het bruidspaar naar binnen. Alle gasten zaten al en konden op dit moment zien hoe het bruidspaar eruitzag. Kijk al die blikken eens op de achtergrond! Bewondering, blijdschap, verdriet, geluk, alles kwam voorbij. Op de achtergrond speelde een strijkkwartet hedendaagse muziek. Wat een fijne sfeer.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 046
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 047
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 048
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 049

Oma sloeg op het blok en het huwelijk was gesloten. Vervolgens liep het bruidspaar naar buiten en strooiden alle gasten bloemblaadjes. Wederom die bloemblaadjes dus in fijne felle kleuren.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 050
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 051
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 053

Toosten in de cirkeltuin

De toost vond plaats in de cirkeltuin. Hoewel het aanvankelijk het idee was geweest om buiten te trouwen, lukte dat niet door de voorspelde regen. Maar wij twijfelen of die binnenceremonie niet juist een gouden beslissing was, omdat het zo mooi was. De rest van de dag kon vervolgens alsnog buiten plaatsvinden.

Zo ook de borrel. Gasten konden kiezen uit een glaasje cava of een biertje. Gebrouwen om te trouwen. Cheers to love.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 054
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 055
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 056

Taartentafel van Heerlijk & Hecht

Omdat het bruidspaar thuis twee kleine Caique vogeltjes heeft, stonden die twee bovenop de taart. Extra persoonlijk weer dus. Het bruidspaar sneed de Charlotte taart aan en kon vervolgens genieten allemaal verschillende taartjes. Het leuke aan die taartentafel is dat je als gast dus écht wat te kiezen hebt. Of je nu wat frisser gebak wilt, een lekkere appeltaart of iets met kokos: alles was mogelijk. We hebben zelf natuurlijk ook een bordje gehad.

Op de achtergrond werd de tafel in de gaten gehouden door de witte pauw van De Hazelhof. Hij was niet weg te krijgen hier.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 058
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 063
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 060
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 062

Het bruidspaar had ook twee gastenboekopties. In de eerste plaats mocht je je naam op een plaat schrijven en daarnaast ook een berichtje inspreken via de telefoon. Wat een origineel gastenboek!

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 065
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 066

Naarmate de middag vorderde zag je hier en daar ook mensen genieten van de tuin. Kleine groepjes liepen rond. Opa inspecteerde bijvoorbeeld de perenbomen en haalde hier en daar een slechte peer weg.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 067
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 068

Ook werd er een potje schaak gespeeld, al dan niet met een biertje of een (virgin) gin & tonic.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 064
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 069
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 072

Als ik me niet vergis is het boeket precies in de juiste handen terechtgekomen.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 073
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 076

Maar als we het hebben over details, zie je hierboven dus nog meer voorbeelden. Er waren gepersonaliseerde roerstaafjes met de achternamen van het bruidspaar. En voor iedere gasten was een naam uitgelaserd. Op die manier was het direct duidelijk waar je aan tafel kon gaan zitten.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 077
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 070
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 075
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 078

De tuinkamer in de avond

Er vond nog een speech plaats aan het begin van het diner, waarna iedereen kon genieten van het heerlijke eten van Heerlijk & Hecht. Nee maar echt… hoe zij het diner verzorgen is gewoon uniek. De perfecte mix tussen informeel, bourgondisch, kwalitatief hoogstaand, vooral ook lekker én gezellig geregeld is heel erg fijn. De mensen die bij Heerlijk & Hecht werken zijn gewoon allemaal lief, ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven. En naast lief ook rasechte hospitalitymensen. It takes a certain kind of person….

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 079
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 082
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 080
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 081

Dineren bij De Hazelhof

Ja maar kijk dan! Ziet dit er niet uit als een plaatje? Alsof je niet meer in Nederland bent, maar in het buitenland? We hebben gewoon dit soort mooie plekken in ons land! Ik word elke keer weer blij als ik hier mag fotograferen.

Het bruidspaar had geregeld dat ze bij elke gang een ander plekje innamen, waaronder dus ook even aan de sweetheart table. Hoe romantisch?

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 084
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 083

We vroegen het bruidspaar nog even mee naar buiten, nét toen het keihard begon te regenen. Gelukkig deerde dit niet en wilden ze best even onder de paraplu staan.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 085

Ja sorry voor alle kleine tussenregels, maar de foto hieronder laat wéér iets unieks zien: de gasten (en wij als leveranciers) kregen allemaal een kraslot. De grote klapper is niet gevallen, maar hier en daar waren er toch wat gelukkigen. Dit hebben wij ook nog nooit meegemaakt op een bruiloft.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 086
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 088

De Hazelhof bij ondergaande zon

Wij durfden eigenlijk niet meer om het bruidspaar nóg een keer mee naar buiten te vragen. Maar ja, die zon…. gelukkig durfde Elizabeth Sokol van Best of Times het wel: ze liep naar het bruidspaar en ja hoor, ze kwamen nog een keer mee naar buiten voor een minishoot. Dus wij als een malle een aantal foto’s maken, terwijl de zon langzaam, maar zeker, onderging.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 090
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 089
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 091
Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 092

En die foto hierboven ga je misschien niet geloven, maar echt: regenboog. Op je bruiloft! Als dat niet een goed teken is…

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 094

We sloten de dag in ieder geval af met een aantal foto’s van het naborrelen. Anne Floor van Heerlijk & Hecht, in actie als ceremoniemeester / weddingplanner, had een fijne schaal met marshmallows neergezet. Voor ons een fotogeniek einde van een fotogenieke bruiloft.

Trouwfotograaf Hazelhof Rijsbergen 093

Leveranciers die meewerkten

Trouwlocatie: De Hazelhof in Rijsbergen
Weddingplanner: Heerlijk & Hecht
Catering en taartentafel: Heerlijk & Hecht
Uitnodigingen en save the date: Made for Moments
Ringen: Juwelier Schrauwen
Kleding: Koonings
Schoenen: Badgley Mischka
Make-Up & Kapper: Inge EFC
Bloemist: De Blauwe Regen
Videograaf: The Best of Times
Muziek: Het Strijkkwartet
Sieraden bruid: Abrazi
Parfum: Creed Fragrance (Royal-Oud) en Baccarat Route
Welkomstbord, instructiebord LP / Telefoon (door het bruidspaar met hulp van o.a. schoonvader)
Stickers: Favo Reclame
Planten en Snoeischaar: Bosrand
Gegraveerde taartschep met vorkjes en namen: DRKS Online
Zwarte aktepennen: DRKS Online
Ringendoosje: DRKS Online
Kledinghangers met initialen: Tout Design
Transparante Paraplu’s: Bol
Naamkaartjes uit hout gesneden: Etsy
Gastenboek LP-plaat: Etsy
Gastenboek Audio: Lieve Message
Kleine Fotohangers van overleden groothouders: Etsy
Taarttopper L&R en vogels: Etsy
Afscheidskadootje: Canva + Bruna + Hippe Geboortekaartjes
Roerstaafjes met achternamen in zwart en in mirror: Aliexpress
Glasdecoratie R&L in zwart: Aliexpress

Eventuele precieze adresjes mag je altijd opvragen : )