Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Bruiloft DJ of band?

Muziek voor op je bruiloft. Waar moet je eigenlijk aan denken? Wat zijn de mogelijkheden? En neemt iedereen een bruiloft DJ? Die vragen had ik al een tijdje en daarom besloot ik om Floor van LoveSound te interviewen.

Duik met ons in dit exclusieve interview met Floor waarin ze je helpt om een keuze te maken tussen bruiloft DJ, trouwband of beiden.

Live muziek tijdens een trouwceremonie door LoveSound.

Floor (je staat hierboven op de foto ;) , ik ken je eigenlijk van het zingen op bruiloften waar wij bij aanwezig waren: ben jij de eigenaresse van LoveSound?

Klopt helemaal, ik ben inderdaad de oprichter en eigenaresse van LoveSound. En naast dat ik het bedrijf run en het ondernemen mijn passie is, heb ik ook altijd een passie voor muziek en zingen zelf gehouden. Het zingen doe ik dus ook nog met heel veel liefde ‘ernaast’. En omdat ik het zingen natuurlijk nooit op zou willen geven, heb ik ook een topper in dienst genomen om op kantoor alle boekingen in goede banen te leiden.

Bruiloft Koetshuis de Burcht Leiden 024

Wat kan ik regelen via LoveSound?

LoveSound is een muzikaal entertainmentbureau, gespecialiseerd in muziek voor bruiloften. Van een intieme setting bij de ceremonie, tot aan een sfeervol diner of een sprankelend feest: LoveSound heeft alles in huis! We geven de keuze uit een gevarieerd aanbod, die allen staan voor excellente kwaliteit, een sprankelende uitstraling en verzorging tot in de puntjes.

Live saxofonist tijdens een optreden op een bruiloft.

Alles is mogelijk, dus? Kun je bruidsparen ook adviseren?

Van fantastische solo-zangeressen en zangers, tot sfeervolle akoestische duo’s en bandjes, strijkerscombo’s of spetterende DJ acts en bands, we hebben alles in huis om de muzikale dromen van bruidsparen te verwezenlijken! En omdat zowel Karlijn als ik beide ook zangeres zijn en zijn geweest, weten we als geen ander hoe we muzikaal advies kunnen geven en we merken dat dat echt een van onze grootste pluspunten is bij het adviseren en boeken voor bruiloften!

Bruiloft Koetshuis de Burcht Leiden 023

Een band en bruiloft DJ: is er verschil?

Een band bestaat natuurlijk theoretisch gezien uit de muzikanten die de muziek samenstellen en maken, een DJ draait de muziek die reeds geproduceerd is (en zoals je die ook op de radio hoort).

Als je het verschil wilt bekijken bij een feestavond, dan heb je bij een band ten eerste een grotere samenstelling op het podium (een DJ is natuurlijk dan alleen) en ten tweede is er bij een band wat meer ‘live interactie on stage’. De muziek wordt ter plekke gemaakt en die energie en dat gevoel merk je meteen.

Wil je meer lezen over wél of geen foto’s van je feestavond? Klik dan op de link.

Wil je meer lezen over wél of geen foto’s van je feestavond? Klik dan op de link.Klik dan op de link.Wil je meer lezen over wél of geen foto’s van je feestavond? Klik dan op de link.Wil je meer lezen over wél of geen foto’s van je feestavond? Klik dan op de link.Wil je meer lezen over wél of geen foto’s van je feestavond? Klik dan op de link.Wil je meer lezen over wél of geen foto’s van je feestavond? Klik dan op de link.

Bruiloft Koetshuis de Burcht Leiden 022

Wanneer een DJ samenwerkt met muzikanten (zoals bijvoorbeeld een bruiloft dj met saxofonist), zou je een beetje het beste van twee werelden kunnen laten samensmelten! Daarnaast is er een klein praktisch verschil en dat is dat vaak een band sets speelt (van 45 min bijvoorbeeld) en dat er tussendoor ook even pauze gehouden moet worden. Hier wordt dan altijd óf een DJ voor bijgeboekt die deze pauzes kan opvullen óf er wordt een lekkere vlotte playlist aangezet zodat het natuurlijk nooit stilvalt.

Bruiloft feest eerste dans 024

Wat is populairder: een bruiloft DJ of een band?

Dat verschilt enorm en dat ligt ‘m vooral in het budget. Een band is vaak simpelweg duurder en dat komt doordat je én meer personen moet inhuren, én er veel meer komt kijken qua technische kosten en apparatuur/show.

Ik denk dat, gekeken naar het gemiddelde budget bij een bruiloft er over het algemeen meer gekozen wordt voor een DJ, maar dat daar langzaam wel weer wat verandering in komt, omdat mensen de meerwaarde van die live interactie en energie ontzettend kunnen waarderen! En daardoor merk je ook dat er steeds meer gekozen wordt voor een combinatie tussen DJ en muzikanten, zoals onze act FloorJaxx.

Favoriete Trouwfoto 2022 076

Zijn er ook bruidsparen die een bruiloft DJ én band kiezen?

Zeker! Meestal als men een band wil boeken, vinden ze het ook leuk om daar een bruiloft DJ bij te kiezen die bijvoorbeeld tijdens de inloop van de gasten al wat draait, tussen de pauzes van de band en wellicht nog een ‘afterparty’ zou kunnen geven tot in de late uurtjes. Je bouwt dan ook echt te gek een feestavond op en je kan werkelijk alle kanten op!

Bruiloft DJ of Band of beiden op je trouwdag?

Wat zijn er nog meer van opties qua entertainment in de avond?

Sowieso dus de optie DJ met live muzikanten, die geheel naar wens samengesteld kan worden, maar ook het toevoegen van danseressen/dansers wordt steeds vaker gedaan. Dat geeft zoveel energie en kan heel stijlvol ingezet worden.

We hebben zelfs al hele leuke unieke ideeën met bruidsparen uitgewerkt om daarmee ook het feest nog sneller te laten openen (korte dansworkshop aan het begin met alle gasten in plaats van een openingsdans).

Jazz and Wine als act op je bruiloft.

Alternatieve ideeën voor jullie trouwfeest

Maar ook alternatieve ideeën voor een lang diner bij de feestavond doen we vaak, denk aan een soort dinnershow concept waarbij gasten zitten te eten en er entertainment afwisselend op het podium of tussen de tafels door plaatsvindt.

En dit kan zelfs in een te gek thema gegoten worden, we hebben het concept ‘Jazz & Wine’, waarbij er heerlijke jazzy songs gespeeld worden en de leading lady (zangeres Joyce) verhalen over de wijn vertelt en deze ter plaatse geschonken worden. Er zijn zoveel leuke ideeën te bedenken! Je zou bij een grote groep mensen ook meerdere zalen met verschillende thema’s kunnen inrichten.

Bruiloft feest eerste dans 015

Wat is een MC en waarom wil een bruidspaar het op hun bruiloft? Ik zag namelijk dat jullie ook MC’s aanbieden en ik vroeg me af wat ze ook alweer doen.

Klopt! De MC’s die we aanbieden zijn eigenlijk onze vocalisten, mannelijke en vrouwelijke zangeressen, die bij een DJ zowel de boel kunnen opzwepen maar óók zingen tijdens de show en avond. Sommige DJ’s kunnen dit ook zelf en je hebt ook MC’s die echt enkel het feest opzwepen en niet zingen, dus eigenlijk is alles mogelijk.

Bijvoorbeeld de act ‘The Wedding Crashers’, is een combinatie van DJ & MC, waarbij de MC een mannelijke vocalist is die niet zingt maar echt lekker de mensen aan het dansen zet en hier en daar een praatje maakt. Dit maakt het geheel zo leuk en interactief dat het feest gegarandeerd losbarst!

Favoriete Trouwfoto 2022 034

Heb je tips voor bruidsparen met een kleiner budget?

Bij een iets gelimiteerder budget zou ik altijd gaan voor de basis van een DJ en dan naar gelang het budget dit uit te breiden met muzikanten. Dit kan naar wens samengesteld worden en kan van enkel een zangeres of saxofonist tot een groot geheel.

Wil je meer trouwtips zien? Bekijk hier onze complete lijst.
Trouw Vijverkafee Diepenbeek 078

En wat adviseer je bij stellen die een groot budget hebben?

Als je helemaal all out wilt gaan en het budget niet uitmaakt, dan zou ik altijd voor een waanzinnige showband gaan, zoals Boomerang. En dit uitbreiden met een blazerssectie, danseressen en misschien zelfs nog een act van bruiloft DJ & MC het laatste uur als een soort ‘afterparty’ inzetten. En als je écht to the max wilt, zou je ook nog een artiest kunnen boeken zoals Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Tino Martin (om maar wat te noemen), die een half uurtje tussendoor nog een te gekke performance komt geven.

Favoriete Trouwfoto 2022 020

Wat raadt je bruidsparen aan qua opening? En heb je ook tips voor bruidsparen die niet echt in de picture willen staan, maar die wél een dansfeest willen (want: hoe gaat iedereen los?).

Zeker! Bijvoorbeeld wat ik al eerder benoemde, dus een opening met danseressen/dansers. Maar wat ook super leuk is, is samen met de DJ de eerste platen draaien óf als bruidspaar een kleine crashcourse DJ ondernemen en letterlijk je feest openen door de eerste drie platen te mixen samen achter de DJ booth.

Je kan ook gewoon de feestzaal komen inlopen samen met de MC of saxofonist en zo het feest openen en dan goed de muzikanten / bruiloft DJ instrueren dat zij daarna meteen iedereen de dansvloer openen en iedereen uitnodigen.

Trouw Vijverkafee Diepenbeek 076

Wat is de tofste (muzikale) exit die je zelf hebt meegemaakt?

Dat is een hele goede, vaak wordt hier niet over nagedacht! Een leuke die we wel eens hebben mogen meemaken was dat het feest buiten plaatsvondt en er een prachtige haag gemaakt werd van alle gasten rondom het pad dat al klaarstond, en langs dat pad waren ‘sparkulars’ geplaatst (koudvuurfonteinen / vuurwerkfonteinen), waar het bruidspaar doorheen liep onder de laatste afsluitende song van de band en in de auto stapte aan het einde van dat pad en samen wegreed. De band speelde nog een nummer voor de gasten en daarna was het feest afgelopen. Dat was zo’n prachtig effect onder de sterrenhemel buiten, middenin de nacht!

Bruiloft Restaurant Gestrand 060

Wat heb ik nog niet gevraagd over bruiloft DJ’s en trouwbands, maar zou je eigenlijk heel graag willen toevoegen?

Je vroeg net naar de muzikale exit, maar ik bedacht me toen meteen een leuke muzikale opening en dat was er een in Utrecht op een geweldig feest in een mooie zaal. Waarbij er een doek voor de band was gehangen, overal confetti kanonnen in de zaal bevestigd waren en dat precies op de eerste noot van het nummer het doek naar beneden viel en de confettikanonnen afgeschoten werden.

LoveSound op je trouwfeest.

Dat feest was echt letterlijk met een ‘bang’ geopend, dat gaf zo’n gaaf effect! Zo’n systeem heet een ‘valdoek’ en dat is ook echt een leuk idee als opening bij een feestavond. In dit geval stond ook het bruidspaar met de band achter het doek, als extra verrassingseffect op de avond te openen is dat echt een leuk idee!

Lijkt het je leuk om een overzicht te zien van de bruiloften waar we met LoveSound hebben samengewerkt? Klik dan even op de link. En zoek je nog een goede trouwfotograaf? Laat het horen!