Bruidsfotografie duo

De vraag die wij misschien wel het vaakst beantwoorden is de vraag wat eigenlijk het voordeel is van twee fotografen voor je bruidsreportage. Om die reden hebben we besloten om hier wat dieper op in te gaan.

Een groot deel van onze trouwreportages maken we door met twee fotografen, Ramon en Hermine (ik) te komen. Zo zijn we vaak in de ochtend fysiek op twee verschillende locaties, bijvoorbeeld bij de bruid en de bruidegom, terwijl we de rest van de dag proberen zoveel mogelijk van jullie verhaal te vangen in beelden. Denk hierbij aan het first-look moment, de fotoshoot waarbij we graag ‘echte’ foto’s maken, zonder dat jullie moeten poseren, maar ook zeker de momenten die in ieder geval gefotografeerd moeten worden.

Voorbereidingen van bruid & bruidegom: Hermine fotografeert bij de bruid, terwijl Ramon het deel van de bruidegom vast legt.

Voorbereidingen

Hieronder laten we een paar voorbeelden zien van situaties waarin op hetzelfde moment twee totaal verschillende foto’s gemaakt werden. Zo zie je bijvoorbeeld dat we tijdens de voorbereidingen ons opsplitsen. Hermine blijft bij de bruid om daar de make-up, het kapsel, alle details en de momenten vast te leggen, terwijl Ramon naar de bruidegom rijdt voor het ‘mannelijke deel van het verhaal’. Vaak is de bruidegom vrij snel klaar met zijn voorbereidingen, maar juist die momenten die daarna komen, het kletsen met familie en vrienden, levert veel mooie beelden op.

Het First Look moment: Hermine staat boven bij de bruid en Ramon legt de aankomst van de bruidegom vast.

De trouwceremonie

Tijdens het moment waarop jullie samen zijn, fotograferen we heel gestructureerd jullie verhaal. Bij de trouwceremonie fotografeert één van ons bijvoorbeeld de kus, het omdoen van de ringen en het tekenen van de akte, terwijl de ander zich kan richten op dat traantje van je moeder, je bruidsmeisje dat een beetje verveeld voor zich uitstaart of je beste vriendinnen die je alle liefde van de wereld gunnen. Ons doel is om jullie dag zo vast te leggen dat jullie ons zo min mogelijk opmerken en achteraf denken: “ik heb helemaal niet gemerkt dat ze er waren!”.

De trouwceremonie:  1 van ons fotografeert de ‘must-haves’, terwijl de ander creatieve of emotionele momenten kan vastleggen.

Verhalende bruidsfotografie

En samen pakken we al die emoties die vaak op verwachte, maar ook op onverwachte momenten plaatsvinden. De kans is immers groot dat iemand een traantje wegpinkt tijdens een onbewaakt moment, een familielid een speech geeft tijdens het diner of dat je tijdens de ochtend even een rustmomentje hebt met je moeder of beste vriendin. We zijn dan ook van mening dat we de mooiste foto’s kunnen maken indien we helemaal passen bij jullie dag en op kunnen gaan in de spontane en onbewaakte momenten waarin jullie heerlijk met elkaar en jullie gasten genieten.

Kortom: het hebben van twee fotografen zorgt ervoor dat jullie beider verhaal gedocumenteerd wordt. Niet alleen foto’s van bruid of bruidegom, maar ook zeker foto’s van al die lieve mensen die mee hebben geleefd naar jullie trouwdag en nu vol blijheid jullie dag beleven.

Receptie en felicitaties: vanuit twee hoeken, omdat je dan meerdere kleine verhalen kunt vastleggen.

Een complete bruidsreportage

Kortom: het hebben van twee fotografen zorgt ervoor dat jullie beider verhaal gedocumenteerd wordt. Niet alleen foto’s van bruid of bruidegom, maar ook zeker foto’s van al die lieve mensen die mee hebben geleefd naar jullie trouwdag en nu vol blijheid jullie dag beleven.