Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Boerenbruiloft: tussen de weilanden

Achtertuin Bruiloft 004 1

Het was hier 8 juli, hoogzomer, maar niet zo heet dat je niet buiten kon zijn. Anke en Paul hadden een droom: als we dan gaan trouwen, dan absoluut op eigen land. Omdat ze naast de boerderij van Anke haar ouders wonen, konden ze heel gemakkelijk hier het feest geven. Een achtertuinbruiloft dus. Mét maïs en gerstveld. En dan op de juiste plekken paden en een open plek. Er werd een ontwerp gemaakt en vervolgens werden de weilanden zo ingezaaid dat er een mooie ceremonieplek én een feestplek ontstond.

Hoe tof is deze boerenbruiloft (of eigenlijk midden-in-het-veldbruiloft)?

Details van een boerenbruiloft.
Achtertuin Bruiloft 008
Achtertuin Bruiloft 005

Ik begon bij de voorbereidingen. In hun eigen huis ging alles plaatsvinden. Anke boven en Paul beneden. Het fijne was dat ik gewoon heen en weer kon lopen tussen de ruimtes waar zij en de kinderen verbleven. Superhandig! Ik maakte een aantal foto’s van de voorbereidingen en legde op die manier het ochtendgedeelte vast.

Achtertuin Bruiloft 007
Achtertuin Bruiloft 010
Achtertuin Bruiloft 011
Achtertuin Bruiloft 012

De first look zou plaatsvinden op de plek waar later de ceremonie ook ging zijn. Midden in een prachtig ingezaaid veld, kinderen er bij, en dan die blikken naar elkaar: prachtig!

Trouwen met kinderen op je bruiloft? Lees hier meer tips.

Bruid en bruidegom zien elkaar tijdens het first look moment.
Achtertuin Bruiloft 014
Bruid, bruidsmeisje en twee donkere paarden.

Hoe tof is het als je gaat trouwen en dat je dan met je eigen paarden op de foto kunt?

Achtertuin Bruiloft 016
Achtertuin Bruiloft 017
Bruidskinderen staan tussen de maïs in.
Achtertuin Bruiloft 015
Fotoshoot met bruidspaar en maïs.
Achtertuin Bruiloft 026
Achtertuin Bruiloft 024

Fotoshoot in de Achterhoek

Voor de fotoshoot had ik ongeveer drie kwartier. We bleven rondom het huis en maakten diverse beelden. Met de paarden, met het maïs, in een nabijgelegen paadje, naast een sloot: fijne beelden in de natuur en op het prachtige land van de Achterhoek. Een echte boeren bruiloft zo!


Niet veel later arriveerden de eerste gasten. Iedereen nam plaats, voor deze unieke bruiloft, op de ceremonieplek en er kon getrouwd worden.

Achtertuin Bruiloft 027
Bruid wordt door haar vader weggegeven.
Trouwen tussen de weilanden in een gerstveld.

Een landelijke boeren bruiloft

Hoe bijzonder is het om op zo’n locatie te kunnen trouwen? Een bruiloft in je eigen tuin, of eigenlijk op je eigen land. En wat een geluk met het weer! Die dreigende lucht, afgewisseld met hier en daar wat zon maakte het helemaal af. En dan die kleuren,… zo warm allemaal.

Achtertuin Bruiloft 031
De kus na het jawoord.
Achtertuin Bruiloft 033
Achtertuin Bruiloft 034
Bruidspaar loopt weg na de trouwceremonie.
Achtertuin Bruiloft 037

Best Day Ever!

De styling was allemaal geregeld door Nailia van Best Day Ever. Heel toevallig woonde ze vlakbij het bruidspaar. Ze had haar hele team meegenomen om te helpen met alles klaarzetten en dus konden de gasten genieten van een heerlijke sweet table, vertoeven in een stretch tent en plaatsnemen bij leuke zitjes. Ook had ze de ceremoniesetting geregeld, als ook het dinergedeelte. Top voor elkaar!

Gasten staan onder een stretchtent van Best Day Ever.
Achtertuin Bruiloft 039
Gasten staan in een stretchtent tijdens een achtertuinbruiloft.
Achtertuin Bruiloft 041
Bruidsmeisje geeft haar moeder een kus.
Achtertuin Bruiloft 043

Trekker op je bruiloft

Tja, die groepsfoto kon natuurlijk maar op één manier gemaakt worden! Ik had hem eerst bij een open veld willen maken, maar toen er steeds meer mannen op de hooibalen klommen en de vrouwen er bij geroepen waren maakte ik snel een aantal foto’s. Instant boeren bruiloft sfeer, toch?!

Groepsfoto met gasten bij een rode trekker met kar en hooibalen.
Trouwgasten lopen door een veld met gerst, tijdens een trouwdag.
Achtertuin Bruiloft 047
Bruidspaar loopt omarmd naar hun dinerplek.
Trouwdiner tijdens een achtertuinbruiloft: gasten dineren in een gerstveld.

Kan je ook thuis trouwen?

Het antwoord op deze vraag is natuurlijk JA! Zie hier een overzicht van hoe tof het was om hier te kunnen dineren. Midden in het veld, overal openheid, mooie Hollandse wolken, een klein zonnetje: wat een diner!

Achtertuin Bruiloft 052

Na het eten vond de eerste dans plaats. Eerst arriveerden er nog wat extra avondgasten. Toen die allemaal hun felicitaties hadden overgebracht, wachtte men vol verwachting af. En ze kregen een te gekke openingsdans. Een complete medley. Het bruidspaar arriveerde eerst in badjassen, maar liet vervolgens een goed ingestudeerde dans zien.

Achtertuin Bruiloft 054

En tussendoor had ik ook nog vijf minuutjes voor een korte fotoshoot met ondergaande zon. Als de zon precies goed staat en het bruidspaar heeft het er voor over, neem ik ze graag heel even mee. Het is een moment waarop je even samen kunt genieten en dan als bonus nog fijne foto’s krijg ook.

Achtertuin Bruiloft 053
Achtertuin Bruiloft 055

Ik bleef nog om een paar speeches te fotograferen. Ook bleek het een traditie te zijn om door de buren op stoelen gehesen te worden en dan rondgedragen te worden. Compleet met heel veel serpentines. Ik vond dit weer een hele fijne, kleurrijke, midden-in-de-natuur, bohemian, achtertuinbruiloft. Dat er nog maar vele mogen volgen <3.

Achtertuin Bruiloft 056

Adresjes van dit bruidspaar (veel via Best Day Ever geregeld)
Cateraar: Achterhoek Catering
Styling: Best Day Ever (Nailia Yermakova)
Weddingplanning: Best Day Ever (Nailia Yermakova)
Taart en Sweet Table: Regina’s Bakery
Techniek: LoveSound & Bevriende DJ Ron Lammers
Trouwambtenaar: Ellen Severijnse van You 2 Wedding