Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Het vinden van de perfecte binnen trouwlocatie

Over twee weken ga je trouwen. Je pakt je mobieltje en checkt in een paar minuten tijd zowel buienradar als weeronline. En het enige waar je op dit moment aan kunt denken is: “gaat het regenen op mijn bruiloft”? Wij hebben een oplossing. Een manier waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over al dan niet regen op je bruiloft: kies voor een trouwlocatie waar je zowel buiten als binnen fijn kunt trouwen. Dan hoef je je een stuk minder druk te maken over slecht weer.

Trouwceremonie bij de Metaal Kathedraal. Binnen trouwen kan hier heel mooi.

Het kiezen van een binnen trouwlocatie: waar moet je op letten?

Wanneer gaan jullie eigenlijk trouwen? In de zomer? Dan is de kans natuurlijk best groot op mooi weer. Als je wilt kun je er voor kiezen om te gaan voor een mooie buitenlocatie waar je binnenoptie gewoon wat minder is. Het is een gok en je weet zelf of je die wilt nemen of niet. Niemand wil immers trouwen in de regen. Maar heb je een winterbruiloft of een herfstbruiloft, dan is het handig om even extra goed na te denken over de plek waar je wilt trouwen.

Het is eigenlijk vrij simpel: welk gevoel krijg je wanneer je in de ceremoniezaal loopt? Voelt het ruimtelijk? Voelt het licht? Wanneer alle trouwgasten hier een half uur tot uur zouden zitten, passen ze dan of moeten sommige mensen staan? Is er genoeg “ademruimte” tussen de plek waar jullie twee gaan zitten, de trouwambtenaar en de gasten? Of zit iedereen bovenop elkaar? Kun je hier qua eventuele styling ook maken wat je er van wilt maken?

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Is het een binnen trouwlocatie die heel flexibel is? Kan de locatie bijvoorbeeld twee trouwsettings klaarzetten, zodat jullie echt last-minuten kunnen besluiten of jullie buiten of binnen trouwen? Of wat is het termijn waarop jullie moeten bepalen of het binnen of buiten wordt? De ene locatie wil het een paar dagen van te voren al zeker weten, terwijl de andere locatie echt ad-hoc die beslissing kan maken. We hebben bijvoorbeeld meegemaakt dat er letterlijk 2 trouwsettings klaarstonden: zowel binnen als buiten.

Binnen trouwen bij Het Winselerhof in Landgraaf. Sfeer in een mooie oude schuur.

Waarom vind je dit als fotograaf zijnde nou zo van belang?

Wij willen eigenlijk maar 1 ding, of misschien 2 dingen: mooie foto’s maken waar jullie blij van worden. En als we dan mooi licht hebben dan is het een stuk makkelijker uiteindelijk om jullie helemaal ontspannen op de foto te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan dat we geen flitsers hoeven te gebruiken, dat jullie beiden in hetzelfde licht zitten en dat alle kleuren mooi uitkomen. En we willen niet alleen maar mooie foto’s van jullie twee, we fotograferen ook heel graag jullie familie en vrienden. Met name die mensen die op de eerste rijen zitten. Het liefst terwijl ze interactie met jullie en/of de trouwambtenaar hebben.

Beste Trouwfotografie 2024 085

Regen: 7 mooie trouwlocaties voor alle typen weer

Hierbij presenteren we een mooi overzicht van een aantal trouwlocaties waar je zowel buiten als binnen kunt trouwen. We geven telkens een beschrijving van de dag, laten een overzichtsfoto zien van de binnenlocatie (waar je kunt trouwen) en plaatsen een linkje naar de plek waar we meer foto’s van deze locatie hebben. Doe er vooral je voordeel mee! En mocht je nou zelf nog mooie trouwlocaties kennen waar je prachtig binnen kunt trouwen, deel het in de comments onderaan deze pagina.

1. Trouwen bij De Hazelhof

Bruiloft De Hazelhof 018 1

Deze binnen trouwlocatie noemen we toch graag als eerst. Waarom? Nou heel simpel: de tuinen zijn prachtig, maar die kas in het midden: wow! Anne Floor, van Heerlijk & Hecht, is gastvrouw op deze trouwlocatie en heeft samen met de eigenaren van de locatie goed nagedacht over de perfecte omstandigheden voor een stormachtige bruiloft. De ceremonieplek binnen is zo licht dat het eigenlijk lijkt alsof je buiten staat. We fotografeerden dit najaar een trouwsetting bij De Hazelhof.

2. Romantisch Domaine Heerstaayen

Een andere hele romantische plek waar we al een aantal keren zijn geweest is Domaine Heerstaayen. Zo’n locatie waar je bij denkt dat je in Zuid-Frankrijk staat, maar dan met het voordeel van “dichtbij in Brabant”. De buitenceremonie plek is natuurlijk prachtig, maar binnen heb je prachtig zacht “wit” licht. Je zit naast het haardvuur wat ja al dan niet aan laat maken. Dus trouw je in de winter of het late voorjaar: ga voor sfeer!

Binnen trouwen bij Domaine Heerstaayen als het gaat regenen.

3. Hip trouwen bij het Rijk vd Keizer

Het Rijk van de Keizer, vlak bij Amsterdam, is ook al zo’n mooie plek. Totaal anders dan de locaties hierboven, maar je kunt er heerlijk eten en de locatie heeft een geheel eigen sfeer. Zo’n plek die je in van die hippe magazines ziet, met een buitenarena en meerdere binnenplekken. Zo heb je bijvoorbeeld de keuken, waar je ook kunt trouwen, maar je hebt ook een prachtig zaaltje waar je kunt dineren en vast ook de ceremonie kunt hebben. Wij zijn inmiddels twee keer op deze locatie geweest en kunnen niet wachten tot de volgende keer, omdat het zo’n kleurrijke en veelzijdige trouwlocatie is.

4. Opkomende trouwlocatie Zijlstroom

Bij Zijlstroom heb je een soort kasje of tuinhuis in de tuin staan. Een superleuke plek waar je met een heel klein beetje styling (in dit geval door Oh Happy Day) volledig je eigen droombruiloft kunt neerzetten. Doordat er veel glas aanwezig is, heb je al snel een lichte sfeer. Daarnaast zorgt de combinatie met hout voor een fijn gevoel. Combineer dit met mooie styling en voila: een perfecte locatie om te trouwen als het gaat regenen.

Bruiloft Meelfabriek Zijlstroom Leiden 021

5. Chique trouwen bij Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn

Een binnen trouwlocatie die waarschijnlijk bij al wat meer mensen bekend is, is Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn. Een kasteel met heel veel hotelkamers, waar je dus een compleet feest kunt geven. We komen er bijna jaarlijks en merken dat, hoewel je er prachtig buiten kunt trouwen, de meeste stellen zelf al kiezen voor de binnen trouwzaal. Misschien om die mooie gouden stoeltjes, om het prachtige plafond of gewoon het feit dat binnen trouwen soms net wat luxer aanvoelt. Wil je meer foto’s zien van deze locatie kijk dan even op onze pagina over De Hooge Vuursche.

Wedding Photography Hooge Vuursche 0416. Sfeervolle plek om te trouwen: Fort Resort Beemster

Afgelopen zomer waren we ook aanwezig bij een bruiloft bij Fort Resort Beemster. Een heerlijke luxe locatie met een prachtige lichte trouwzaal. Wellicht niet zo licht als De Hazelhof, maar veel Noorderlijker gelegen en dus wellicht een makkelijke optie wanneer je in de omgeving van de randstad wilt trouwen. Het was ook voor dit stel eigenlijk de bedoeling om buiten te trouwen, maar het waaide die dag zo hard dat het handiger was om binnen te blijven. De stylist, White Weddings, had dus binnen het prieeltje opgebouwd en wat een mooi resultaat is het geworden he?

Bruiloft Fort Resort Beemster 025

7. Kasteel Maurick: statig, licht en afwisselend

Nog 1 laatste locatie. Een plek waar we afgelopen zomer waren. Ook hier was het de bedoeling om in de tuin van het kasteel te trouwen, maar je weet hoe het kan gaan met het Nederlandse weer en dus werd besloten om toch binnen te trouwen. Maar dat bleek totaal niet erg, want kijk nou: wat een lichte binnenlocatie! De moeite waard dus om even te kijken naar meer foto’s van deze binnenbruiloft bij Kasteel Maurick.

Bruiloft Kasteel Maurick 023

Fotograaf voor een binnen trouwlocatie

Zoals je misschien wel gezien hebt, hebben we veel ervaring met heel veel verschillende trouwlocaties. Zoek je nog een trouwfotograaf? Of kun je meerdere tips gebruiken? Stuur ons vooral een berichtje via het formulier, hier beneden.BewarenBewaren