Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Onze beste trouwfoto’s van 2018

Tweeduizendachtien was voor ons een prachtig jaar. Een jaar waarin we bewust de verandering meemaakten van 1 naar 2 dochters, waarin we verhuisden naar het huis dat eerst van mijn moeder was (ze kocht op haar beurt ons “oude huis”) en het jaar waarin we in totaal 27 bruiloften mochten fotograferen. We begonnen met zakelijke opdrachten, mochten een aantal families opnieuw zien en fotograferen en spraken regelmatig met fijne collega’s af. We vierden Kerst met familie, hadden een heerlijke zomer en maakten dus heel veel foto’s, zowel thuis als tijdens “ons werk”.

Onze beste trouwfoto’s van 2018

We hebben een tijd terug bewust de keuze gemaakt om niet (meer) mee te doen aan wedstrijden, omdat soms een losse foto niet heel veel hoeft te zeggen en het juist om complete verhalen gaat. En toch laten we je hier een overzicht zien met daarin onze beste trouwfoto’s van 2018. Met hier en daar een foto die we maakten tijdens een loveshoot. Onze beste én favoriete foto’s. Een overzicht vol momenten, vol emotie, vol natuur, met mooie overzichten, hier en daar een detail en vooral heel veel lieve mensen. De ene keer tijdens een verdrietig moment, de andere keer uitgelaten en gelukkig. Maar altijd met mensen die op hun gemak zijn. Ontspannen, in hun element en écht.

Neem je tijd om te kijken

Vertraag, als je wilt, het kijken door hier en daar te lezen waar de foto over gaat. We hopen dat je geniet, want 2018 was mooi! En wat hebben we veel zin in de komende jaren!

Beste Trouwfotografie van het jaar 001

Wandelen in een duingebied. Met je liefste. De partner die je hebt uitgezocht en waar je ook al een kindje mee hebt. Hoe heerlijk was de bruiloft van Maaike & Wilko? Een fijne bruiloft in het bos.

Beste Trouwfotografie van het jaar 002

In het begin van het jaar fotografeerde Ramon in Amsterdam. Een bruiloft met de essentie van Amsterdam. Met heerlijk dineren, een rondvaart en accordeonspeler. Bij Hotel The Grand. Deze foto is een klein momentje op die heerlijke dag.

Beste Trouwfotografie van het jaar 003

In België weten ze hoe je een feestje bouwt. Maar dit moment is nog voordat het feest losging. Tijdens de avond pakten we 5 minuten voor een minishoot. Ramon rende rond om de laatste zonnestralen te zoeken en toen maakten we dit beeld.

Beste Trouwfotografie van het jaar 004

Het moment, vlak voor de ceremonie, dat je weggegeven wordt door je vader. Op je trouwdag, met zon, overal kleurrijke bloemen, Paviljoen Puur en het vooruitzicht op een mooie dag. Nicole & Daniël hebben echt genoten.

Beste Trouwfotografie van het jaar 005

Als bruidsmeisje heb je vaak 1 duidelijke taak: schattig zijn. Dit bruidsmeisje slaagde volledig in haar taak. We vinden het heerlijk om miniverhaaltjes te vertellen, buiten het bruidspaar om. Natuurlijk is het van groot belang om ook mooie beelden te maken van de personen die trouwen, maar als je dan dit soort snoetjes ziet….

Romantische en artistieke trouwfoto, gemaakt in Almere.

Nick en Karin waren het eerste stel dat we in 2018 fotografeerden. Ze trouwden begin maart en hoewel het koud was buiten, was het tijdens de fotoshoot, achter het glas, heerlijk warm. Een voorproefje op een mooi jaar.

Beste Trouwfotografie van het jaar 007

Soms komen tijdens een ceremonie alle emoties naar boven. Een paar persoonlijke woorden van een ambtenaar, de bruidegom die naar zijn zus kijkt en het moment dat dat ontstaat. En haar man die toekijkt. Ik hoop dat we in 2019 weer talloze persoonlijke momenten, zoals deze, mogen vastleggen. Dit is waar ons werk om draait. Dit is waarom ik van bruidsfotografie hou.

Klassieke en spontane trouwfoto van een Chinese bruid.

Deze mooie bruid had niet 1, niet 2, maar 3 trouwjurken. Nadat ze klaar was met haar voorbereidingen maakte ik snel dit beeld. Heel natuurlijk, spontaan en daardoor een reflectie van wie ze is.

Beste Trouwfotografie van het jaar 009

Wat diners zo leuk maakt? Die heerlijke persoonlijke speeches. Die niet alleen om de bruid en/of bruidegom draaien, maar ook zeker om vriendengroepen van vroeger. Een foto van een heerlijk geslaagde speech.

Beste Trouwfotografie van het jaar 010

Dat je dan gaat trouwen en de Rhododendrons in bloei staan. Hoe romantisch is dit?

Beste Trouwfotografie van het jaar 011

We maakten dit jaar de nodige feestjes mee. De ene keer met heel veel dansen en luide muziek, de andere keer met wijnproeverij, gecombineerd met bijpassende muziek. Vivian, weddingplanner bij het Bruidsmeisje, vond voor Laura en Dennis de perfecte entertainment voor hun feestelijke avond: Jazz & Wine.

Beste Trouwfotografie van het jaar 012

Daniël is hier op weg naar zijn aanstaande. Ze staat op dit moment slechts 2 meter bij hem vandaan, maar hij moest eerst nog even door een aantal struiken heen.

Beste Trouwfotografie van het jaar 013

Maarten en Mariana konden het niet laten om even een klein dansje te maken, vlak na hun trouwceremonie. Zo vol energie, zo vrolijk! Onze stellen verschillen stuk voor stuk van elkaar en elke dag is uniek.

Beste Trouwfotografie van het jaar 014

Daan en Rianne. Jullie zijn zo mooi. Samen, maar ook zelfstandig. Ze kenden in Drenthe de perfecte “buitenlandse plek in Nederland” en dus gingen we daar naar toe voor een loveshoot.

Beste Trouwfotografie van het jaar 015

Hoe blij mag je zijn wanneer je gaat trouwen en je moeder én stiefmoeder zijn bij de voorbereidingen? En totaal geen spanningen.

Aankomst van een bruidspaar bij Paviljoen puur met buiten mensen die wachten.

Nicole en Daniël, een fijne trouwauto, een driemansbandje, Paviljoen Puur als trouwlocatie en alle gasten die klaarstaan. Als je in de verte zoekt, zie je ook de ambtenaar. In 1 oogopslag de aankomst van dit bruidspaar.

Beste Trouwfotografie van het jaar 017

Hier zien ze erg een beetje Engelachtig uit, maar oh oh oh, die twee meiden. Zoveel persoonlijkheid bij zulke kleine meisjes. En nergens bang voor.

Beste Trouwfotografie van het jaar 018

Nina gaf haar moeder een bijzondere ring, op haar eigen trouwdag. Ze had hem net gegeven en dit gebaar ontstond. Moeder en dochter.

Beste Trouwfotografie van het jaar 019

De aankomst. Met confettipoppers, een fel rode auto, bruidspaar en heel veel gasten. Instant feest!

Beste Trouwfotografie van het jaar 020

Hoe fotografeer je twee mannetjes die inmiddels camera aware zijn? Ze mochten hun stoerste blik laten zien, frummelden wat aan die strikjes en hoppa. Een karakterportret binnen een paar seconden.

Beste Trouwfotografie van het jaar 021

Ook dit is weer een beeld dat in 1 oogopslag laat zien wat er gaande is. De gasten staan klaar, de bruid komt met haar vader aanlopen en twee kleine bruidsmeisjes helpen haar met haar sleep. Dat fijne tegenlicht maakt het plaatje af.

Beste Trouwfotografie van het jaar 022

Met Melissa en Marijn hadden we een heerlijke locatie voor de fotoshoot. Een nabijgelegen natuurgebied (de Waterleidingduinen) en de weidsheid maken een romantisch beeld.

De bruidegom en kinderen op het moment dat de bruid aan komt lopen bij de buitenceremonie.

Sommige stellen wens je de wereld toe. Dit is het moment dat Roland zijn aanstaande, Marloes, ziet aankomen. Hij staat met hun meisje, zijn dochters en haar dochter klaar en kijkt toe hoe deze dag nu echt gaat beginnen.

Beste Trouwfotografie van het jaar 024

Meerdere generaties in 1 sterk beeld. Altijd fijn.

Beste Trouwfotografie van het jaar 025

“Ik wil iets met die hoed en met de kleur van je lippen”. Uiteindelijk maakte Ramon dit beeld, maar het was een beetje mijn idee. Samenwerking en daardoor een simpel maar kleurrijke foto van Rianne.

Beste Trouwfotografie van het jaar 026

Selfies maken. En wij dan weer een foto van de selfie. Petra en Ennio houden van beeld en dus was het een extra grote eer dat wij hun dag mochten vereeuwigen. Bijna iedereen doet mee hier ; )

Beste Trouwfotografie van het jaar 027

Ik weet het niet, die hond is niet van het bruidspaar, maar van de eigenaren van de B&B waar deze dag begon. Maar hij maakt de foto wel af. De bruid komt uit het souterrain en gaat zo naar de trouwlocatie. De lijnen maken het helemaal af.

Beste Trouwfotografie van het jaar 028

Iets met die bijl en met het bruidspaar. Vul zelf maar de eventuele extra lagen in. Maar het is wel een uniek portret zo.

Beste Trouwfotografie van het jaar 029

Annemiek en Bart-Jan hadden het geluk om hun herfstbruiloft buiten te kunnen houden. Dit is het moment dat ze elkaar persoonlijk toespreken. Vanuit de back-drop.

De bruid kijkt in de spiegel of haar make-up goed is.

De bruiloft van Duygu en Guillaume was weer nét anders dan we gewend zijn. Ze waren al, vrij klein, voor de wet getrouwd, maar wij waren aanwezig bij hun feestelijke avond bij De Arendshoeve. Het is zo’n cadeautje wanneer je licht hebt vanuit 1 plek. Dus ik pakte meteen mijn kans om dit kleine momentje vast te leggen.

Bruidspaar en bruidskinderen die onder de sluier spelen.

Marloes & Roland zijn getrouwd. Mét hun kinderen er bij. Dit is een klein speels momentje, onder de sluier.

Beste Trouwfotografie van het jaar 032

In 1 beeld laten zien dat dit bruidspaar trouwde tussen de bomen. Een simpel portret, maar wel met achterliggende gedachte.

Ceremoniesetting van een bruidspaar dat in het bos trouwt.

De ceremonieplek van Maaike en Wilko was in het bos. Ze hadden bijzonder veel geluk met het weer en konden dus trouwen op de plek die ze van te voren hadden uitgedacht. Onder een aantal bomen, op het gras, midden in de natuur.

Beste Trouwfotografie van het jaar 034

Een klein momentje tijdens een avondshoot. Met ondergaande zon heb je vaak een perfect romantisch sfeertje en dus is het fijn om dan een paar minuten “fotoshoot te pakken”.

Beste Trouwfotografie van het jaar 035

Letty en Jim, vlak na hun trouwceremonie.

Beste Trouwfotografie van het jaar 036

Bart-Jans moeder helpt de puntjes op de i te zetten.

Beste Trouwfotografie van het jaar 037

Met Marcia en Thierry ging ik naar de heide van ’t Harde. Ze zijn heerlijk goedlachs en dus was het een hele fijne shoot om te doen.

Beste Trouwfotografie van het jaar 038

Warme knuffels op de dansvloer. Ongeveer 2 minuten voordat het feest compleet losging.

Beste Trouwfotografie van het jaar 039

Marijn ziet hier zijn bruid Melissa. Zo mooi om te zien hoe bruidsparen hun emotie tonen.

Beste Trouwfotografie van het jaar 040

Dit was de laatste bruiloft van 2018. Ramon ging wederom naar Amsterdam en fotografeerde dit jonge bruidspaar met Chinese roots. Het was koud, de fotoshoot was een klein beetje ad hoc, maar Ramon pakte het moment en kon zo deze foto maken. Onmiskenbaar Amsterdam, toch?

Beste Trouwfotografie van het jaar 041

Taart en kinderen. Laat ik heel eerlijk toegeven dat ik vaak degene ben die dit soort momenten fotografeert, omdat ik ook degene ben die stiekem een stukje taart wil. Maar zo te zien ben ik zeker niet de enige ; )

Lachend bruidspaar bij ondergaande zon.

De bruiloft van Marcia & Thierry vond in oktober plaats en dus ging de zon al wat eerder onder. En dus kon ik tijdens de fotoshoot gebruik maken van het gouden licht.

Beste Trouwfotografie van het jaar 043

Shaila en Rolf komen aan bij het stadhuis van Leiden. Een fijn aankomstmoment op een bruiloft met Japanse invloeden.

Beste Trouwfotografie van het jaar 044

Dave gaat zo direct naar de trouwlocatie en Ramon legt zijn exit hier vast. Dat het onbedoeld ook een stoere foto is geworden is natuurlijk alleen maar een bonus.

Beste Trouwfotografie van het jaar 045

Die blik van Wilko naar zijn prachtige bruid!

Beste Trouwfotografie van het jaar 046

Een heerlijke knuffel tijdens de fotoshoot.

Beste Trouwfotografie van het jaar 047

Tijdens het diner focussen we niet alleen op de personen die de speech geven, maar ook zeker op het bruidspaar zelf. Vaak zit 1 van ons in de buurt van het bruidspaar. Ramon fotografeerde dit momentje.

Sfeervolle dinerfoto bij Arendshoeve, Garden of Amsterdam.

Oh oh, de Arendshoeve. Ook wel bekend als Garden of Amsterdam. Je zou er toch een diner en feest mogen vastleggen….

Beste Trouwfotografie van het jaar 049

Je kunt groepsfoto’s maken waarbij mensen heel erg herkenbaar in beeld zijn, maar je kunt er soms ook een creatieve twist aan geven.

Detailfoto van trouwringen en bloemen.

En misschien wist je al wel dat we fan zijn van details. Ik kan het niet laten om tijdens de trouwdag even mijn best te doen op een mooie foto van de trouwring(en).

Kleurrijke trouwfoto bij graffittimuur met bruidspaar in blauwe kleding.

Dit stel ging voor kleur. Qua schoenen, qua trouwkleding en ook zeker qua fotolocatie.

Bruidsmeisje houdt de handen van papa en mama vast bij het first look moment.

Kleine Noa, misschien wel het meest fotogenieke bruidsmeisje van 2018. Met die dromerige blik en haar prachtige looks van papa en mama.

Beste Trouwfotografie van het jaar 053

Dennis tijdens zijn voorbereidingen. Gewoon met de mannen op de kamer. Lekker rustig, hier en daar wat grapjes en vooral een mooie herinnering.

Beste Trouwfotografie van het jaar 054

Marloes met haar dochter. Ook tijdens de voorbereidingen. Zo fijn om bruidsparen met kinderen vast te leggen.

Beste Trouwfotografie van het jaar 055

Shaila en Rolf en hun Japans gestylde bruiloft. Oh die taarten! Ze hadden er volgens mij een stuk of 3 of 4. En zo lekker!

Sfeervol trouwen in het bos van Vlaanderen.

Wanneer je een trouwalbum hebt, is het altijd fijn om een paar grote beelden te laten zien. Van de sfeer. Dat je dan in 1 beeld kunt zien hoe de dag was. Hier bijvoorbeeld midden in het bos, met live muziek, een stretchtent en zelfgemaakte wegwijzers. Het is een sport om dit soort beelden te maken. Ik vind dat Ramon hier heel goed in is. En het is voor mij dan ook inspirerend om te zien wat hij maakt, want we willen altijd beter worden.

Beste Trouwfotografie van het jaar 057

Tijdens de ceremonie kan 1 gebaar zo veel vertellen…

Beste Trouwfotografie van het jaar 058

Onze bruidsparen houden vaak veel van de natuur. Wanneer we dat horen, gaan we graag aan de slag om die natuur ook echt tijdens de trouwdag of tijdens de fotoshoot terug te laten zien. Nelleke en Björn trouwden in de herfst en dus lieten we dat sfeertje ook zien.

Beste Trouwfotografie van het jaar 059

Dave en Helen, beiden Iers, trouwden in Amsterdam en hadden hun diner bij het college hotel. Hun nichtje stal de show op diverse momenten. Zoals bijvoorbeeld hier.

Beste Trouwfotografie van het jaar 060

Knuffels voor de bruidegom! Deze zus sprong in haar broers armen bij de felicitaties.

Beste Trouwfotografie van het jaar 061

Nina, een krachtige bruid. Hier tijdens een foto die we van haar maakten tijdens de fotoshoot.

Bruid, bridesmaids en flower girl portret op trappen Amsterdam.

Hier datzelfde bruidsmeisje als een paar foto’s terug. Tuurlijk, de bruid en haar bridesmaids zijn ook prachtig, maar dat meisje met haar rode krullen en blauwe bloemenkrans….

Oude handen en nieuwe handen, grijswit foto.

Soms zie je details die heel veel kunnen vertellen. Hier een overgrootmoeder met haar achterkleinkind. Die handen vertellen een verhaal.

Gezellig dineren bij College Hotel Amsterdam.

Diners, diners, diners, mooie gestylde tafels, prachtig opgemaakte borden en heel veel kleur.

Beste Trouwfotografie van het jaar 065

En nog een foto van tijdens een fotoshoot. Vlak voordat de ceremonie zou beginnen, vroegen Marcia en Thierry of we nog even een minifotoshoot konden doen. Eigenlijk regende het, maar ze stonden precies onder een aantal overhangende takken, waardoor je niets van de regen ziet.

Bruid en bruidsmeisje tijdens de voorbereidingen.

De bruid en 1 van haar bridesmaids. Een klein persoonlijk momentje, voor een open raam.

Beste Trouwfotografie van het jaar 067

Shaila en Rolf wilden graag naar de Japanse tuin bij de Hortus Botanicus in Leiden. Deze knuffel was het resultaat.

Beste Trouwfotografie van het jaar 068

Deze kleine man, had toch wel een unieke positie binnen het gezin. Hij was namelijk de enige jongen, tussen 5 andere meisjes. Dus we deden extra ons best om een aantal fijne momentjes van hem vast te leggen. Compleet met blauwe plekken, een op afstand bestuurbare auto en kietelspelletje.

Romantische foto van bruidspaar op de zandverstuiving

De fotoshoot is vaak een moment waarop je even alleen met het bruidspaar hebt. We maken foto’s van de personen los, maar willen ook graag hun connectie laten zien.

Beste Trouwfotografie van het jaar 070

Zo ook. Hoe heerlijk om een warme knuffel te krijgen van je aanstaande?

Beste Trouwfotografie van het jaar 071

Ramon had net de groepsfotosessie gehad en terwijl iedereen wegliep, richting de plek waar het treintje zou vertrekken, maakte hij nog snel deze foto. Lekker veel acties. Helemaal met die twee mooi aangeklede meisjes op de voorgrond.

Beste Trouwfotografie van het jaar 072

In 1 foto laten zien wat de relatie is tussen twee mensen. En dat dan het liefst in mooi licht. Mooie speeches, tijdens het diner, brengen vaak dit soort momentjes naar boven.

Beste Trouwfotografie van het jaar 073

En als afsluiter nog deze dromerige foto van Annemieke en Bart-Jan. Tijdens de super korte fotoshoot die we deden in de tuin van de Kasteelhoeve in Geldrop.

We hopen dat je hebt genoten van dit overzicht. Misschien heb je het filmpje bekeken of juist alleen de blogpost gezien. We hopen je in ieder geval in 2019 of 2020 tegen te komen. Wil je meer informatie over onze fotografie, neem dan even contact op. Op naar een nieuw mooi jaar!