Kinderen spelen buiten in het voorjaar.

Beste aankopen van 2020

Een klein overzicht van de beste aankopen van 2020. We denken er vaak lang over na, maar dan…

Kinderen spelen buiten in het voorjaar.

Het is een kleine 7 jaar geleden dat we een blogpost schreven met daarin de beste aankopen van 2013. Mocht je hem terug willen zien, dan kan dat uiteraard. Maar het grappige is: een aantal van die aankopen hebben we nog steeds! En dus kwam het idee: we maken gewoon een update. Wie weet heb je er iets aan.

Alle aankopen hieronder hebben we gedaan in dit jaar en ze zijn dus 100% approved. Ze zijn echter niet gesponsord. Maar ik wilde er wel affiliate linkjes aan hangen. Wie weet heb jij wat aan een goede tip en krijg ik een tipfee ;) Wellicht goed om te weten…. dit jaar hebben we even niet geinvesteerd in fijne camera’s, andere iMacs of andere grootse dingen. Alles is dus onder de €200.

Ik heb 3 verschillende categoriën, namelijk Tech, Business en Kids. Laat het vooral horen indien er een goede tip voor jou tussenzit!

Onze beste Tech aankopen van 2020

Stiekem zijn we best een beetje verzot op gadgets. In het voorjaar en de zomer zijn we veel buiten te vinden, maar ja… wat doe je als het gaat regenen? Sowieso: voordat we iets kopen denken we er goed over na. Erewoord.

1. Sonos Boxjes

Op de eerste plaats onze Sonos Boxjes (aff.). Het begon met één box, we pakten hem uit, sloten hem aan en nog geen 10 minuten later besloten we dat er absoluut nog 1 moest komen. Ik was tot voorheen zo iemand die dacht: “de muziek uit mijn mobieltje is toch ook prima?” Neen! Het is niet te vergelijken. Het lijkt net alsof muziek teruggekeerd is in ons leven. We genieten van onze favoriete nummers, hebben diverse Sinterklaas Podcasts geluisterd met de kinderen en dansen bijna dagelijks met zijn viertjes de kamer door (lekker die laatste 10 minuten voordat de televisie aanmag en het avond is).

2. Apple Airpods 2

Zelf heb ik de eerste generatie. Ze doen het, na twee jaar intensief gebruik, nog altijd goed. Ramon had eerst andere gekocht, maar werd zo enthousiast over die van mij dat hij zelf ook Apple Airpods (aff.) wilde. Wel de nieuwste natuurlijk. Ik merk niet zoveel verschil, maar ik heb ze ook nog nooit naast elkaar getest. Wel weet ik dat ze gewoon heerlijk in blijven zitten tijdens werk of ontspanning: werken in de tuin, hardlopen buiten, fitness in het algemeen, opruimen in huis: ze blijven in mijn oren hangen. En Ramon heeft ze dus ook: superfijn!

3. Lume Cube 2.0

Vlak voordat de wereld een heel andere wereld werd, kochten we tweemaal een Lume Cube 2.0 (aff.) … we wilden namelijk meer met videolicht gaan doen. Wisten wij veel dat we ze niet superveel konden gebruiken dit jaar. Nou ja… iets minder dan we aanvankelijk van plan waren. Maar: het is nog steeds een gadget die ik supergraag gebruik tijdens het fotograferen. Om nét even meer licht te creeëren, om even een puntbron ergens op te richten of soms ook gewoon om te gebruiken wanneer we in het donker op zoek moeten naar onze auto (na een lange bruiloft).

Kinderen lezen samen een boek.

Onze beste Business aankopen van 2020

Mensen die me al een tijdje kennen weten dat ik enorm kan genieten van de zakelijke kant van Mon et Mine. Niet alleen besloten we recentelijk om meer te gaan doen met onze zakelijke fotografietak (Mon et Mine Media), maar ook ben ik bezig met het volgen van een online marketing opleiding. Bij deze opleiding hoorden een aantal boeken, waaronder de eerste en (deels) tweede, van mijn lijst.

1. Basisboek Online Marketing

Dit boek, geschreven/samengesteld door Marjolein Visser is een fijne introductie. Het is met name handig om even een compleet overzicht te zien van alles op het gebied van Online Marketing. Na het lezen heb je een vrijwel compleet beeld en kun je vervolgens kiezen voor verdieping. Tuurlijk… het is uit 2018 (derde druk) en dus zijn er ook al bepaalde termen weer verouderd, maar dan nog is het een fijne introductie. Tijdens het samenvatten schreef ik een pagina of 8 vol met ideeën voor de zakelijke kant van Mon et Mine (Media).

Wil je het Basisboek Online Marketing kopen of er meer over lezen? Klik dan even op deze link (aff).

2. Marketing Facts Boek 2020-2021

Zodra het Basisboek Online Marketing uitgelezen was, dacht ik: ja wat nu? Hoe blijf ik nu op de hoogte van actuele ontwikkelingen? Sowieso door bijvoorbeeld Frankwatching te lezen (dikke aanrader!) maar ook kijk ik af en toe op Marketingfacts. En laten ze nou jaarlijks een fijn overzicht uitbrengen met de nieuwste ontwikkelingen. Stuk voor stuk hoofdstukken in samenwerking met de beste marketeers van Nederland. Ook hebben? Check het Marketing Facts Jaarboek 20-21 (aff).

3. Post-it Sticky Notes

Jaaa! Kennen jullie ze nog? Of misschien gebruik je ze zelf wel dagelijks! Recentelijk besloot ik een hele stapel aan te schaffen, omdat ze zo fijn plakken, lekker kleurrijk zijn en gewoon heel goed werken. Je schrijft een te gek idee op en het blijft je achtervolgen, omdat het in de ruimte hangt (in plaats van in een net lijstje ergens in een app). Op dit moment hangen er 5 post-its in mijn werkkamer…. waaronder eentje met het idee voor dit blog ;-) Je kunt ze ook bij de lokale boekhandel kopen, maar ik merkte in Elburg dat niet iedereen ze heeft. Dus vandaar: koop hier Post-it’s via Bol (aff.)

samen spelen met Duplo AriëlOnze beste Kids aankopen van 2020

Misschien herken je het wel: hoe vermaak ik mijn kids. Uiteraard door tijd met ze te spenderen, door ze voor te lezen en door er gewoon voor ze te zijn. Maar…. soms ook door dingen te kopen die ze zelf kunnen doen. Dit zijn de drie dingen die we kochten of kregen (thanks Sinterklaas!) en die uren speelplezier veroorzaakten.

1. Lego Duplo Ariëls Onderzeese Kasteel

Onze Julia is net drie geworden. En we hebben best al wat Duplo. We kwamen er alleen achter dat ze het veel leuker vindt om met een set te spelen, dan met een grote bak vol Duplo. Deze set had een aantal figuurtjes en Duploblokken die ze nog niet had. Heerlijk om haar te zien spelen hiermee. En, wat blijkt? Haar zus van 6 speelt net zo graag mee met dit onderzeese kasteel! Via deze link van Bol (aff.) kom je bij het Onderzeese Kasteel uit.

2. Cappi Viltstiften waar de dop niet van kwijt raakt

Als er één ding is waar ik verdrietig van wordt qua kinderspeelgoed, dan zijn het al die stiften die uitdrogen, die doppen die kwijtraken of die strepen die overal komen doordat de stiften geen dop meer hebben. Oplossing? Cappi stiften! Hier hebben alle dopjes een gaatje en een touwtje houdt ze bij elkaar. Resultaat? Mijn dochter doet automatisch alle doppen weer op de stiften. Dat had ik haar misschien ook aan kunnen leren, maar ze hebben dit product niet voor niets op de markt gebracht. Absolute aanrader: cappi viltstiften (aff).

3. Carcasonne Junior

Onze oudste is dus 6. Ze speelt graag spelletjes (met ons samen), maar het blijft een uitdaging om spelletjes te vinden die mildly interesting zijn voor volwassenen. Dit spel is uitdagend genoeg voor haar, soort van best wel leuk voor ons en heeft ons al aardig wat uurtjes spelplezier opgeleverd. De spelregels zijn erg eenvoudig en een potje duurt niet zo lang. Onze jongste mag voor spek en bonen meedoen en “wint graag”. Prima.
Extra tip: die kartonnen mallen waar je de kaartjes uitdrukt in het begin? Gewoon bewaren! Ik denk dat er hier net zo lang gespeeld is met het spel zelf als met die uitdrukkaarten. Check hier Carsasonne Junior via Bol (aff.).

Twee kinderen in de achtertuin aan het spelen op en bankje in de zon. Aankopen van 2020.