Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

Authentieke trouwfotografie: het vastleggen van echte momenten en emoties

Er zijn vele manieren waarop je een bruiloft kunt fotograferen. En het duurt jaren om een eigen stijl te ontwikkelen als trouwfotograaf. Maar er is iets heel speciaals aan authentieke trouwfotografie. In dit blog zal ik je uitleggen wat authentieke trouwfotografie is, waarom het misschien een goede optie is voor jullie trouwdag en hoe ik als trouwfotograaf mijn best doe om deze onvergetelijke momenten vast te leggen.

Trouwfotografie Hotel Winselerhof Limburg 034

Wat is authentieke trouwfotografie?

Authentieke trouwfotografie is een stijl die de nadruk legt op het vastleggen van échte en spontane momenten van jullie trouwdag. In plaats van de meer traditionele, geposeerde foto’s, gaat het bij authentieke trouwfotografie om de natuurlijke en echte emoties en interacties tussen bruidspaar en gasten. De foto’s vertellen het verhaal van jullie dag, zonder veel ingrepen van de fotograaf.

Een klein authentiek momentje zoals het landen van een vlinder op je trouwjurk.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zetten van de handtekening: moeten jullie in de lens kijken van de fotograaf of beleven jullie dit moment gewoon zoals het gebeurt? Snijden jullie de taart aan en kijken jullie wederom in die lens of kijken jullie naar elkaar en jullie gasten? Willen jullie een fotoshoot of willen jullie alleen een journalistieke trouwreportage, zonder formelere fotoshoot?

Trouwen Kasteel Wijenburg 027

Waarom kiezen voor authentieke trouwfotografie?

Authentieke trouwfotografie kan een bijzondere krachtige manier zijn op je trouwdag vast te laten leggen. De foto’s leggen de unieke sfeer van jullie dag vast: de blijdschap, die giga zenuwen in de ochtend, de opwinding van het naar het altaar lopen, of de tranen van vreugde of verdriet. Jullie trouwfoto’s laten zien hoe jullie en jullie gasten écht zijn, op een manier waarop je jezelf kunt herkennen.

Favoriete Trouwfoto 2022 008

Kenmerkend is misschien dat er zo min mogelijk mensen in de lens kijken. De trouwfoto’s nemen je mee naar het moment, zelfs als je ze zelf niet bij was. De rol van de fotograaf is observator, niet regisseur. Of misschien dacht de fotograaf echt wel mee, maar was dit vooraf, zodat er niet ingegrepen hoeft te worden in de momenten.

Twee trouwfotografen voor je bruiloft, man en vrouw team van Mon et Mine trouwfotografie.

Zo maken wij authentieke trouwfoto’s

We streven ernaar om zo onopvallend mogelijk te zijn. We observeren, we fotograferen en we leggen de foto’s vast zoals ze zich echt voordeden. We grijpen niet (of nauwelijks) in en we sturen niet.

We willen jullie emoties en gebeurtenissen van jullie trouwdag fotograferen of misschien zelfs documenteren, zodat jullie daarna de dag kunnen herinneren zoals het echt plaatsvond. Op die manier nemen de trouwfoto’s je mee terug naar die ene unieke dag in jullie leven.

Authentieke trouwfotografie komt terug in momenten zoals dansen op straat.

Tips voor bruidsparen

Hoe je zelf ervoor kunt zorgen dat je authentieke trouwfoto’s krijgt? Lees deze tips:

  • Wees jezelf. Probeer niet te poseren of te acteren. Echte emoties en interacties zijn het mooist.
  • Vergeet de camera. Het is in het begin even wennen, maar we gaan zo onopvallend mogelijk te werk. Dus zie de camera en laat het daarna los.
  • Vertrouw ons. We hebben meer dan 525 bruiloften mogen fotograferen en echt alles al een keer meegemaakt. We weten hoe we jullie emoties kunnen fotograferen, maar ook hoe we hierin kleine keuzes kunnen maken die jullie foto’s nét iets rustiger maken.
Trouwfotografie Hotel Winselerhof Limburg 019
  • Communiceer met ons vooraf. We plannen graag een kennismakingsgesprek in, zodat we jullie wensen weten. Ook sturen we een vragenlijst, zodat we de puntjes op de I kunnen zetten.
  • Plan voldoende tijd in. Liever een paar keer een leeg moment qua planning, dan dan je gehaast bent.
  • Omarm het onverwachte. Ga mee met de flow van jullie dag. Er zal altijd iets uitlopen of misgaan. Dat is oke. Het is onderdeel van jullie dag. Regel met je ceremoniemeester wanneer hij of zij dingen moet overleggen en vertrouw voor de rest op dat het goed komt.
  • Kies de juiste leveranciers. Zorg bijvoorbeeld dat je trouwfotograaf, videograaf en trouwambtenaar weet wat jullie graag qua trouwdag terug willen zien.
  • Geniet. Geniet. En geniet nog wat meer. We proberen jullie mee te nemen voor een mini avondshoot bij ondergaande zon. Dan heb je een paar extra minuutjes voor jezelf. En anders: geniet gewoon alsnog, want dit is zo’n bijzondere dag!
Bruiloft Kom Eten Hoogmade 028