Gaan jullie trouwen in 2024 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

8 tips en ideeën voor een ontspannen loveshoot

Je wilt graag foto’s hebben van jou en je geliefde, maar niet per se met trouwkleding aan. Of je nu al getrouwd bent, nog gaat trouwen of gewoon samen mooie herinneringen wilt vastleggen – een loveshoot is dé oplossing. In deze blogpost geven we je handige tips om de perfecte loveshoot in te plannen.

Loveshoot Zandverstuiving 008

Tips voor een geslaagde loveshoot

Lees hieronder de verschillende loveshoot tips die we voor je verzameld hebben.

1. Zoek een trouwfotograaf met bijpassende stijl

Wij werken zelf op een manier waarbij we zo “licht” mogelijk fotograferen. Dat wil zeggen dat we met jullie twee een plek bezoeken die voor jullie veel waarde heeft en vaak ook rustig is qua mensen. Daarnaast willen we dat jullie je op jullie gemak voelen en daar nemen we de tijd voor.

Loveshoot Zandverstuiving 011

2. Stem je kleding op elkaar af

Denk na over welke kleding je aan wilt doen tijdens je loveshoot. Stem jullie kleding op elkaar af. Op die manier leidt de kleding niet af van de foto’s en gaat alle aandacht naar jullie en jullie emotie. Probeer grote logo’s of teksten te vermijden en houdt ook rekening met de kleur van de kleding.

Een natuurlijkere omgeving blend mooi met natuurlijke materialen en kleuren, terwijl een industriële of moderne locatie juist al snel vraagt om wat fellere kleuren.

welke kleding trek je aan tijdens een loveshoot?

3. Overweeg twee kledingsets

Een casual en formele set kunnen voor variatie zorgen. Omkleden gebeurt vaak in de auto, een ding om rekening mee te houden, omdat veel natuurgebieden niet per se een goede omkleedmogelijkheid hebben. Deze laatste optie kost wat meer tijd en maakt de shoot misschien ook iets minder ontspannen, maar het kan dus wel.

Stelletje op een kleedje tijdens een fotoshoot.

4. Kies een betekenisvolle locatie locatie

Probeer, als het even kan, een locatie uit te zoeken die helemaal past bij wie jullie zijn. Houden jullie veel van een stadse omgeving, kies dan voor een stad waar jullie bekend zijn. Houden jullie meer van de natuur, dan is een natuurgebied, bos of “wild park” een goede optie.

Denk van te voren na over wat je wilt qua omgeving en hoe je er tegenover staat wanneer er meerdere mensen “meekijken” naar jullie shoot. Op de heide kom je immers minder mensen tegen dan wanneer je bijvoorbeeld in hartje Amsterdam op de foto gaat.

Loveshoot op de heide van 't Harde, jong stel.

De natuur in

Wij kiezen zelf het liefste voor natuurlijke locaties, omdat dit ook voor ons als fotograaf rustiger werkt. In een wandeling van een uur, anderhalf uur, lopen we gewoon langs een aantal mooie plekken en maken dan fijne foto’s voor jullie. Shaila en Rolf bijvoorbeeld, die je hieronder ziet, hadden heel veel Japanse invloeden op hun bruiloft en wilden daarom tijdens hun loveshoot in de Japanse Tuinen ook dit thema teruglaten komen.

Romantische loveshootfoto in Den Haag met Japanse invloeden.

5. Ga voor rust en privacy

Kies een locatie met weinig drukte om je meer op je gemak te voelen. Wanneer je in Amsterdam op de foto gaat is het moeilijk om de fietsers, toeristen, auto’s en taxi’s te vermijden. Dat kan natuurlijk ook leuk zijn voor de foto’s, zolang jullie dat maar prima vinden.

Loveshoot in Amsterdam bij een grachtenpand.

Privacy

Een rustige locatie kan er ook voor zorgen dat de shoot in zijn algemeenheid wat meer ontspannen is. Hoe meer verkeer en mensen: hoe meer stress vaak. En hoe meer rust, hoe makkelijker het vaak is om jezelf een beetje te laten gaan. Gewoon heerlijk kletsen en lachen, want er zijn toch geen mensen in de buurt die je horen.

Romantisch op de foto met prachtige wolkenlucht.

6. Plan een avondshoot

Voor zachter en warmer licht, plan je loveshoot tijdens de avond, bij voorkeur rond zonsondergang. Maar, wanneer je kiest voor de middag, heb je wat meer uitwijkmogelijkheden. Wanneer het bijvoorbeeld ineens gaat regenen, kun je een half uur wachten en daarna verder fotograferen. Het licht is echter wel harder op dat moment. Het alternatief is dus een avondshoot.

Loveshoot op de heide 010

Fotoshoot bij zonsondergang

Als je geluk hebt gaat de zon onder zoals je in deze foto’s kunt zien. Het nadeel echter is dat je soms gewoon geen mooie zonsondergang hebt. Hoewel het licht dan alsnog mooi zacht is, heb je dan niet die gouden gloed. Het is in ieder geval iets om goed over na te denken.

We plannen tegenwoordig vaak twee momenten in voor een loveshoot; twee avonden in dezelfde week. Wanneer we weten dat één van de avonden heel mooi gaat zijn qua weer, dan gaan we voor die avond.

Wil je checken hoe laat de zon ondergaat? Check dan even deze website.

Loveshoot Arnhem Yanick Sofie 017
loveshoot-fotoshoot-tips-007

7. Houd de dag vrij

Meestal spreek je een tijdsduur af met je loveshootfotograaf. Wij rekenen voor een loveshoot ongeveer 1 tot 1,5 uur. Maar soms heb je gewoon iets meer tijd nodig, omdat je twee locaties wilt bezoeken of omdat je aan het eind van de shoot ineens een prachtige zonsondergang hebt. Vandaar dat we adviseren om geen vaste afspraken te maken na de loveshoot, zodat je stressloos op de foto kunt.

loveshoot-fotoshoot-tips-004

8. Onderneem een activiteit tijdens de loveshoot

En nog een extra tip, namelijk: onderneem een activiteit. Vaak nemen stellen en picknickmand mee. Sowieso handig omdat je dan iets bij je hebt om op te zitten, maar ook handig om snel van die eerste zenuwen af te komen. Want zitten en eten en drinken kan iedereen toch? Wij maken snel een aantal foto’s en voor je het weet ben je het geklik van de camera’s vergeten en ben je helemaal ontspannen.

Kleine samenvatting

Samenvattend, bij elke tip die we geven vinden we het van belang dat jullie ontspannen die shoot ingaan. Want op die manier krijgen jullie mooie foto’s die helemaal passen bij hoe jullie normaal gesproken ook zijn. Wil je meer weten over onze loveshoots? Klik dan even op deze loveshoot – link : )

Loveshoot Zandverstuiving RJ 006

Wat kun je doen met loveshoot foto’s?

Goed, een laatste tip. Die foto’s zorgen er voor dat je alvast kennis kunt maken met je trouwfotograaf. Of twee trouwfotografen natuurlijk ; )

Gebruik je loveshoot foto’s voor uitnodigingen en bruiloftsdecoratie

Daarnaast kun je gebruiken voor de uitnodigingen, voor bijvoorbeeld een decoratieve fotowand op de bruiloft of voor een receptieboek.

loveshoot-fotoshoot-tips-002

Hang de foto’s in je huis op

Ook kun je de foto’s gebruiken om mooi in je huis op te hangen. Misschien vind je het toch een beetje maf om een grote trouwfoto op te hangen in je woonkamer, maar een mooie foto van jullie twee, in de wijdse Nederlandse natuur, kan erg fijn zijn om naar te kijken. Kortom: je kunt erg veel met deze loveshootfoto’s doen.

Ben je geïnteresseerd in het boeken van een loveshoot en benieuwd naar onze stijl en werkwijze? Bekijk dan onze loveshoot-pagina voor meer informatie en inspiratie.