Slechts enkele data nog vrij voor trouwreportages in 2023. Is jullie dag erbij?

De 50 mooiste trouwlocaties van Nederland

Als trouwfotograaf zijnde kom je natuurlijk op veel mooie trouwlocaties in Nederland. Bekijk hier de trouwlocaties die ons bij zijn gebleven en waar we enthousiast over zijn.

bruiloft hortus amsterdam

Trouwlocatie overzicht: de 50 mooiste trouwlocaties

Het zijn de 50 mooiste trouwlocaties, variërend van romantisch kasteel tot prachtige tuin of bijzondere historische locatie, die ons echt bijgebleven zijn en we zullen de lijst regelmatig updaten. In deze blogpost vind je een overzicht van de meest inspirerende trouwlocaties. Wie weet zit er een goede tip tussen voor jullie!

Tip: Klik op de linkjes om blogposts te zien met daarin bruiloften op deze locatie.

Backdrop bruiloft 0060

Trouwlocaties inspiratie: onze ervaring

Het is als trouwfotograaf zijnde fijn om al een keer op een trouwlocatie geweest te zijn, omdat je dan de mooiste plekjes kent. Maar mochten we op jullie trouwlocatie nog nooit geweest zijn dan is dit niet erg. We zijn erg goed in improviseren, want dat moeten we sowieso, omdat elke trouwdag anders is.

Tip: kun je tips gebruiken bij het trouwlocatie kiezen? Check dan de blogpost.

Bruiloft Landgoed Ullerberg 027 1
Romantisch trouwen op de heide en in het bos bij Landgoed Ullerberg.

Mooiste trouwlocaties in de natuur

Landgoed Ullerberg in de omgeving van Leuvenum staat sinds kort op mijn shortlist. Maar ook Akkerzicht bij Bladel. Zo’n locatie waar je een kas hebt, een groot veld waar van alles mee mogelijk is, een aantal kleine gebouwtjes en een mooie overkapping. En een paar jaar terug waren we actief op een bruiloft bij de Landgoederij in Bunnik.

Mooiste trouwlocaties zoals landgoed Rhederoord.
Heel veel diverse plekjes bij Landgoed Rhederoord.

De mooiste kastelen

Kasteel Wijenburg in Echteld. Dit is een locatie waar we in de afgelopen jaren al zo’n acht keer kwamen en dus zijn we goed bekend met het kasteel en de nabije omgeving. Een ander sfeervol kasteel is Kasteel Engelenburg met de mogelijkheid om luxe te dineren.

Trouwen jullie in de omgeving van Rotterdam, kijk dan eens bij Kasteel Rhoon. Zo had dit bruidspaar bijvoorbeeld een mix tussen het moderne stedelijke en romantisch trouwen in een kasteel. Een ander sfeervol kasteel is Kasteel Tongelaar in Mill.

Fraaie landgoederen

Een ander voorbeeld van de mooiste trouwlocaties (in de buurt van Arnhem) waar we vaak geweest zijn is Landgoed Rhederoord in Rheden. Dit landgoed heeft een prachtige tuin met heel veel plekken waar je binnen én buiten kunt trouwen. Hier zijn we toch ook al minstens zes keer geweest.

Het landgoed Staverden heeft ook diverse mooie plekjes om te trouwen. Zo kwamen we al eerder bij het witte kerkje, maar ook bij het landgoed zelf zijn we meerdere malen geweest.

Bruiloft Landgoed Groot Warnsborn 025
Trouwen in de tuin van Landgoed Groot Warnsborn bij Arnhem.

Trouwen in een mooie tuin

In de omgeving van Eindhoven staat Kasteel Geldrop. Hier kun je trouwen met het kasteel in de achtergrond, maar ook kun je kiezen voor de prachtige tuin. Kijk vooral wat jullie zelf het mooist vinden. Ook Landgoed Oud-Zandbergen in Huis ter Heide is zo’n plek waar je een prachtige tuin hebt waar je buiten kunt trouwen.

Een andere bruiloft locatie waar je buiten in een tuin kunt trouwen is Landgoed Groot Warnsborn. Hier kunt je niet alleen buiten, maar ook binnen trouwen en de locatie is in arnhem. Mensen die wel eens in Heenvliet zijn geweest weten dat dit plaatsje super fotogeniek is.

Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 049

De trouwdag van Ariane en Kevin vond dan ook plaats in het kerkje, het stadje en een prachtige tuin. En laatste tip: trouwen bij de Schildhoeve in Fluitenberg. Daar komen we ook graag ; )

Bijzondere historische locaties

Toen de Bakkersmolen van Schuld nét open was, mochten wij het eerste huwelijk komen fotograferen. En we merken dat we vaker bij molens komen, want ook de Opwettense Watermolen in Nuenen is een locatie met heel veel geschiedenis. Zelf zijn we getrouwd bij de Woeste Hoeve in Hoenderloo, een mooie oude locatie waar je ook een kas hebt, maar dus ook sfeervolle ruimtes mét haardvuur.

Willen jullie juist trouwen in een fort dan denken we meteen aan Fort Beemster of Paviljoen Puur (bij Diemen en Amsterdam). En is Utrecht een idee, kijk dan eens bij deze reportage van de Domtoren. Als laatste in deze categorie laten we nog even graag de Kruitfabriek (by Lute) Explore Muiden zien; een industriële locatie met heel veel mogelijkheden.

Mooiste trouwlocaties in het bos

Misschien ken je het concept “Trouwen in het Bos” al. Zij kunnen een complete bruiloft regelen op een unieke locatie, waarbij je zelf eigenlijk niets meer hoeft te regelen. Maar ook Landtgoed bij Heino is te gek. Ook hier kun je midden in het bos trouwen. Wil je niet per se in het bos (maar wel bij het bos) trouwen, kijk dan eens naar Hoog Holten.

Beste Trouwfotografie 2020 020
Trouwen bij Landtgoed in Heino.

Luxe trouwlocaties in Nederland

Zo kun je bijvoorbeeld trouwen bij The Duke in Nistelrode. Een locatie waar je heel luxe kunt dineren, je eigen butler hebt voor een dag en enorm kunt genieten van de omgeving.

Een ander voorbeeld van een hele bijzondere en luxe trouwlocatie is natuurlijk Het Roode Koper, een plek waar we gemiddeld één a twee keer per jaar komen en stiekem een beetje meegenieten.
Mochten jullie nou willen trouwen in het Zuiden van Nederland dan kun je altijd even kijken bij het Winselerhof. En trouwen jullie in het Westen, neem dan een kijkje bij Central Park in Voorburg.

Bruiloft Landgoed het Roode Koper 001
Luxe trouwen bij het Roode Koper.

Mooiste trouwlocaties: Statig en chique

Goed, hier natuurlijk ook weer heel wat ervaring mee. Bijvoorbeeld met Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn, waar je op gouden stoeltjes trouwt en heel veel luxe zult meemaken. Of Kasteel Maurick met geweldige tuin én lichte oranjerie. Een combinatie van twee dingen dus.

Bruiloft Parc Broekhuizen 046

Vergeet vooral ook niet te kijken bij Parc Broekhuizen. We zijn hier nu twee keer geweest en enorm te spreken over de gastvrijheid en de mogelijkheden die dit prachtige landgoed biedt.

Bruiloft it flinkeboskje Friesland 041 1

Botanisch trouwen in een kas of oranjerie

Dit bruidspaar ging trouwen in de Arendshoeve, een unieke trouwlocatie in een kas met prachtige planten, vlak bij Amsterdam. En een andere trouwlocatie in Amsterdam is De Kas.
Het Franse sfeertje van Domaine Heerstaayen is ook uniek in Nederland. In Chaam heb je heerlijke plekjes.

Trouwen Domaine dheerstaayen 047

De Hazelhof is ook écht zo’n onontdekt pareltje. Combineer die plek met de heerlijke kookkunsten van Heerlijk & Hecht en je hebt een perfecte dag. Of in Friesland… It Flinkeboskje! Dat is een van de mooiste trouwlocaties die een geheel eigen sfeer heeft. Compleet met kas en veel planten.

Bruiloft Restaurant Gestrand 036

Strand, waddeneiland, water

Een tijdje terug mochten we aanwezig zijn bij een stel dat ging trouwen op Schiermonnikoog. Dikke aanrader, want het is een prachtig waddeneiland! Maar ook strandtenten kunnen natuurlijk te gek zijn. Zo fotografeerden we een keer in april bij Beachclub nummer 5 in Zandvoort.

En mocht je juist een combinatie willen van strand en “niet strand”, kies dan bijvoorbeeld voor De Viersprong. Dit kan overigens ook bij Brasserie Buitenhuis, bij het Valkenburgse Meertje.

Bruidspaar loopt hand in hand langs het water over een steiger.

Trouwen op het water

Je kunt natuurlijk ook een boot huren in Amsterdam en tijdens de rondvaart trouwen. Of op bijvoorbeeld de SS Rotterdam. Een alternatief is dan weer trouwen bij Finley het Witte Huis, waar je aan kunt komen varen en dan met uitzicht op het water kunt trouwen.

Binnen trouwen met heel veel sfeer

Een écht statige locatie, waar je zowel binnen als buiten kunt trouwen is Huis de Voorst. En een andere locatie, juist in Leiden en totaal anders qua sfeer is de Leidse Schouwburg. Qua sfeer zit je dan veel meer stedelijk.

Buiten trouwen in België.

Trouwen in België

De superkleurrijke bruiloft van Eva en Daan vond plaats bij Vijverkafee Diepenbeek. En die van Domien en Heidi in de Tiendschuur Herkenrode. En ook Toon-Bert en Dorien trouwden in een bosrijke omgeving in Vlaanderen,… vlak over de grens heb je dus ook prachtige trouwlocaties! Laatste locatie hier? Denk eens aan Altembrouck, vlak bij Maastricht.

Trouwen in het buitenland

De laatste keer dat we écht naar het buitenland gingen was bij het prachtige Osa Major: drie dagen puur genieten op Mallorca! En dan komt het kasteel van Les Carasses (Quarante) ook voor in onze lijst met de mooiste trouwlocaties, want dit was ook al zo’n bijzondere plek. Om af te sluiten laat ik nog even deze italiaanse bruiloft zien in Umbrië. Als er één plek is waar ik nog een keer graag naar terug zou keren…

Trouwen bij Osa Major op Mallorca, een van de mooiste trouwlocaties.

Staat jullie trouwlocatie er niet tussen?

Staat de bruiloft locatie die jullie op het oog hebben er niet tussen? Laat het vooral horen, want we zijn dol op het ontdekken van nieuwe mooiste trouwlocaties! En… de kans bestaat natuurlijk altijd dat we tóch al een keer op jullie locatie geweest zijn.

Tip: Als je gebruik maakt van onze zoekfunctie (rechts bovenaan deze pagina) en de naam intypt van jullie trouwlocatie, zie je meteen of we er een reportage van online hebben staan.

En willen jullie een handig overzicht van heel veel top trouwlocaties, kijk dan even op deze website. Wie weet tot ziens!