Gaan jullie trouwen in 2024 of 2025 en willen jullie weten of de datum nog beschikbaar is?

De 50 mooiste trouwlocaties van Nederland

Als trouwfotograaf kom je natuurlijk op veel mooie trouwlocaties in Nederland. Bekijk hier de bruiloftslocaties die ons bij zijn gebleven en waar we enthousiast over zijn.

Trouwlocatie overzicht: de 50 mooiste trouwlocaties

Het zijn de 50 mooiste bruiloftslocaties, variërend van romantisch kasteel tot prachtige tuin of bijzondere historische locatie, die ons echt bijgebleven zijn. We zullen de lijst regelmatig updaten. In deze blogpost vind je een overzicht van de meest inspirerende trouwlocaties. Wie weet zit er een goede tip tussen voor jullie!

Tip: Klik op de linkjes om blogposts te zien met daarin bruiloften op deze locatie.

Backdrop bruiloft 0060

Trouwlocaties inspiratie: onze ervaring

Het is als trouwfotograaf fijn om al een keer op een trouwlocatie geweest te zijn, omdat je dan de mooiste plekjes kent. Maar mochten we op jullie trouwlocatie nog nooit geweest zijn dan is dit niet erg. We zijn erg goed in improviseren, want dat doen we sowieso, omdat elke trouwdag anders is.

Tip: kun je tips gebruiken bij het trouwlocatie kiezen? Check dan de blogpost.

Mooiste trouwlocaties in de natuur

Nederland is een prachtig land om te trouwen. We hebben dan ook veel prachtige natuurgebieden en/of huwelijkslocaties waar je midden in de natuur kunt trouwen. Bekijk hier een overzicht.

Landgoed Ullerberg

Bruiloft Landgoed Ullerberg 027 1
Niet ver bij Elburg vandaan kun je romantisch trouwen op de heide en in het bos bij Landgoed Ullerberg. Deze trouwlocatie is nog niet enorm bekend, maar daarom niet minder mooi.

Landgoed Ullerberg in de omgeving van Leuvenum staat dus sinds kort op mijn shortlist.

Akkerzicht in Bladel

untitled 76

Ook Akkerzicht bij Bladel is een goede optie. Zo’n trouwlocatie waar je een kas hebt, een groot veld waar van alles mee mogelijk is, een aantal kleine gebouwtjes en een mooie overkapping.

De Landgoederij in Bunnik

bruiloft de landgoederij NB 031

Een paar jaar terug waren we actief op een bruiloft bij de Landgoederij in Bunnik. Dit bruidspaar had uiteindelijk een food festival, kon buiten trouwen en had een heerlijke zonnige dag.

De mooiste kastelen

In Nederland kun je op veel locaties trouwen in of om een kasteel. Soms huur je het hele kasteel af en soms maak je gebruik van een deel van het kasteel. Of het kasteel is op de achtergrond aanwezig. Er zijn dus vele opties.

Kasteel Wijenburg in Echteld

Kasteel Wijenburg in Echteld is een kasteellocatie waar we in de afgelopen jaren al zo’n acht keer kwamen en dus zijn we goed bekend met deze plek en de nabije omgeving. We komen er vaak in alle seizoenen en zijn dus ook bekend met alle mooie fotoplekjes, binnen én buiten.

Kasteel Engelenburg

Een ander sfeervol kasteel is Kasteel Engelenburg met de mogelijkheid om luxe te dineren. Deze locatie is heerlijk licht en dat is fijn voor de foto’s.

Kasteel Rhoon

Bruiloft Kasteel van Rhoon en SS Rotterdam 041

Trouwen jullie in de omgeving van Rotterdam, kijk dan eens bij Kasteel Rhoon. Zo had dit bruidspaar bijvoorbeeld een mix tussen het moderne stedelijke en romantisch trouwen in een kasteel.

Wil je meer trouwreportages bekijken?

Bekijk ons portfolio en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!

bekijk portfolio
foto bruidspaar

Kasteel Tongelaar in Mill

Bruiloft Kasteel Tongelaar FM 027

Een ander sfeervol kasteel is Kasteel Tongelaar in Mill. Een heerlijke plek waar we tweemaal zijn geweest. Je kunt er in de binnentuin trouwen en in een nabijgelegen gebouw dineren. Maar ook is er binnen veel mogelijk.

Fraaie landgoederen

Het voordeel van landhuizen is vaak dat ze erg licht zijn. Daarom komen we ook graag op onderstaande huwelijkslocaties.

Landgoed Rhederoord in Rheden

Mooiste trouwlocaties zoals landgoed Rhederoord.
Er zijn veel verschillende plekken bij landgoed Rhederoord.

Eén van de mooiste trouwlocaties (in de buurt van Arnhem) waar we vaak geweest zijn is Landgoed Rhederoord in Rheden. Dit landgoed heeft een prachtige tuin met heel veel plekken waar je binnen én buiten kunt trouwen. We zijn hier nu een keer of acht geweest en vinden het zo leuk dat je op deze locatie ook buiten op heel veel verschillende plekken kunt trouwen. Denk bijvoorbeeld aan de sequoiabomen, de oude beuk of voor het landhuis.

Landgoed Staverden

Bruiloft Landgoed Staverden 019

Het landgoed Staverden heeft ook diverse mooie plekjes om te trouwen. Zo kwamen we al eerder bij het witte kerkje, maar ook bij het landgoed zelf zijn we meerdere malen geweest. Tegenwoordig kun je nog trouwen in de brasserie. En als je wilt kunnen we de fotoshoot op het landgoed doen.

Trouwen in een mooie tuin

Wanneer je een zomerhuwelijk hebt is het natuurlijk erg leuk om in een mooie tuin te trouwen. Om die reden hebben we ook de mooiste tuinlocaties onder elkaar gezet.

Kasteel Geldrop

In de omgeving van Eindhoven staat Kasteel Geldrop. Hier kun je trouwen met het kasteel in de achtergrond, maar ook kun je kiezen voor de prachtige tuin. Kijk vooral wat jullie zelf het mooist vinden.

Landgoed Oud Zandbergen in Huis ter Heide

Bruiloft Landgoed Oud Zandbergen AD 058

Ook Landgoed Oud Zandbergen in Huis ter Heide is zo’n plek waar je een prachtige tuin hebt waar je buiten kunt trouwen.

Landgoed Groot Warnsborn

Bruiloft Landgoed Groot Warnsborn 025
Trouwen in de tuin van Landgoed Groot Warnsborn bij Arnhem.

Een andere bruiloftlocatie waar je buiten in een tuin kunt trouwen is Landgoed Groot Warnsborn. Hier kunt je niet alleen buiten, maar ook binnen trouwen en de locatie is in Arnhem.

Landgoed Ravesteyn in Heenvliet

Bruidsfotografie Heenvliet AK 048

De trouwdag van Ariane en Kevin vond deels plaats in het kerkje, het stadje en een prachtige tuin in Heenvliet. Mensen die wel eens in Heenvliet zijn geweest weten dat dit plaatsje super fotogeniek is en een heerlijk romantische trouwlocatie.

De Schildhoeve in Fluitenberg

Bruiloft Schildhoeve MW 010

En laatste tip: trouwen bij de Schildhoeve in Fluitenberg. Daar komen we ook graag. Hier kun je ook buiten trouwen.

Bijzondere historische locaties

Een historische trouwlocatie met een vleugje mysterie en heel veel geschiedenis? Kies dan voor één van deze locaties. Deze plekken zijn bekend in hun omgeving en geven extra veel sfeer.

Bakkersmolen van Schuld

Bruiloft Bakkersmolen Schuld Elburg 030

Toen de Bakkersmolen van Schuld nét open was, mochten wij het eerste huwelijk komen fotograferen. Een fantastische plek met heerlijke taartjes ook natuurlijk.

Opwettense Watermolen

Trouwen in november bij de Opwettense Watermolen.

We merken dat we vaker bij molens komen, want ook de Opwettense Watermolen in Nuenen is een locatie met heel veel geschiedenis. Je kunt hier in een prachtige historische setting trouwen.

Woeste Hoeve

Bruidsfotografie Workshop Woeste Hoeve 009 1

Zelf zijn we getrouwd bij de Woeste Hoeve in Hoenderloo, een mooie oude locatie waar je ook een kas hebt, maar dus ook sfeervolle ruimtes mét haardvuur. Trouwen kan, met een iets kleiner gezelschap, in deze heerlijke lichte serre/kas.

Fort Beemster

Bruiloft Fort Resort Beemster 038

Willen jullie juist trouwen in een fort dan denken we meteen aan Fort Beemster. Dit is ook weer een locatie met veel historie en diverse ruimtes waar jullie kunnen trouwen, dineren of feesten.

Paviljoen Puur

Bruiloft paviljoen puur 026 1

Bekijk ook zeker even Paviljoen Puur (bij Diemen en Amsterdam). We zijn hier nu zo’n 6 keer geweest en fotografeerden er binnen en buiten. Je kunt trouwen in de weide en op de binnenplaats, hoewel het ook mogelijk is om binnen te trouwen (klein gezelschap). Daarnaast ligt deze locatie in de buurt van Amsterdam, maar is het er wel enorm groen.

Domtoren in Utrecht

Trouwfotografie De Dom Utrecht 032

En is Utrecht een idee, kijk dan eens bij deze reportage van de Domtoren. Dit is helemaal een historische locatie natuurlijk. Hoewel het een relatief donkere locatie is, draagt dit ook wel weer bij aan de sfeer en romantiek.

Explore Muiden

Als laatste in deze categorie laten we nog even graag de Kruitfabriek (by Lute) Explore Muiden zien; een industriële locatie met heel veel mogelijkheden.

Mooiste trouwlocaties in het bos

Zijn jullie op zoek trouwlocaties met natuurlijke schoonheid? Dan is het een goed idee om de lijst hieronder te bekijken. Zo is het mogelijk om te trouwen in een bos, mét of zonder gebouw daarbij.

Trouwen in het Bos

Trouwen in het Bos Laage Vuursche 065

Misschien ken je het concept “Trouwen in het Bos” al. Zij kunnen een complete bruiloft regelen op een unieke locatie, waarbij je zelf eigenlijk niets meer hoeft te regelen. Omdat Trouwen in het Bos samenwerkt met Staatsbosbeheer, kun je om de meest unieke plekken trouwen.

Landtgoed bij Heino

Bruiloft Landtgoed Heino 023

Maar ook Landtgoed bij Heino is te gek. Ook hier kun je midden in het bos trouwen. En dit is wederom een locatie die in de buurt van Elburg ligt… ideaal voor ons.

Hoog Holten

Bruiloft Hoog Holten Mariska en Marcel 024 1

Wil je niet per se in het bos (maar wel bij het bos) trouwen, kijk dan eens naar Hoog Holten. Deze trouwlocatie ligt midden in het bos en je kijkt dan ook, tijdens de ceremonie, uit op de bomen.

Luxe trouwlocaties in Nederland

En dan hebben we natuurlijk ook nog exclusieve en luxe trouwlocaties. We hebben veel bruiloften meegemaakt en dit zijn locaties die nét even luxer zijn dan wat we gewend zijn.

The Duke in Nistelrode

Bruiloft The Duke Nistelrode CF 058

Zo kun je bijvoorbeeld trouwen bij The Duke in Nistelrode. Een locatie waar je heel luxe kunt dineren, je eigen butler hebt voor een dag en enorm kunt genieten van de omgeving.

Het Roode Koper

Een ander voorbeeld van een hele bijzondere en luxe trouwlocatie is natuurlijk Het Roode Koper, een plek waar we gemiddeld één a twee keer per jaar komen en stiekem een beetje meegenieten. Wat is het serviceniveau hier hoog en persoonlijk!

Winselerhof

Trouwfotografie Hotel Winselerhof Limburg 061

Mochten jullie nou willen trouwen in het Zuiden van Nederland dan kun je altijd even kijken bij het Winselerhof. Deze locatie ligt in Landgraaf en is een mooie combinatie van luxe dineren, prachtig trouwen en heerlijk overnachten. Op die manier kun je er een heel trouwweekend van maken.

Central Park in Voorburg

Bruiloft Central Park Voorburg VM 035

En trouwen jullie in het Westen, neem dan een kijkje bij Central Park in Voorburg. Ook dit is weer zo’n pareltje.

Mooiste trouwlocaties: Statig en chique

De meest chique trouwlocaties die we meemaakten zijn als volgt.

Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn

Wedding Photography Hooge Vuursche 020

Denk aan Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn, waar je op gouden stoeltjes trouwt en heel veel luxe zult meemaken. Een prachtige backdrop voor jullie heerlijk romantische bruiloft, toch?

Kasteel Maurick

Of Kasteel Maurick met geweldige tuin én lichte oranjerie. Een combinatie van twee dingen dus. We zijn hier nu drie keer geweest en enorm te spreken over de vriendelijke mensen die hier werken en de mogelijkheden voor bruidsparen.

Parc Broekhuizen

Bruiloft Parc Broekhuizen 050

Vergeet vooral ook niet te kijken bij Parc Broekhuizen. Een prachtige romantische en statige trouwlocatie.

Botanisch trouwen in een kas of oranjerie

Dit is misschien wel één van mijn favoriete categorieën: de écht groene trouwlocaties. Trouwen in een kas, serre of oranjerie is zowel licht als fijn natuurlijk.

De Arendshoeve

Trouwen Arendshoeve 039

Dit bruidspaar ging bijvoorbeeld trouwen in de Arendshoeve, een unieke trouwlocatie in een kas met prachtige planten, vlak bij Amsterdam.

De Kas in Amsterdam

Bruidsfotografie De Kas Amsterdam 033

En een andere trouwlocatie in Amsterdam is De Kas. Hier kun je heerlijk vegan eten, maar natuurlijk ook gebruik maken van de kassen voor de shoot of dineren in één van de kassen. Ook trouwen is mogelijk, binnen, hoewel buiten misschien nog wel nét leuker is.

Domaine d’Heerstaayen

Trouwen Domaine dheerstaayen 047

Het Franse sfeertje van Domaine Heerstaayen is ook uniek in Nederland. In Chaam heb je heerlijke plekjes, zoals dus deze locatie. Romantisch, stijlvol, heel veel sfeer, Domaine heeft het allemaal. Kies hier uit één van de vaste cateraars van de locatie.

De Hazelhof

De Hazelhof is ook écht zo’n onontdekt pareltje. Combineer die plek met de heerlijke kookkunsten van Heerlijk & Hecht en je hebt een perfecte dag. 

It Flinkeboskje

Bruiloft it flinkeboskje Friesland 041 1

Of in Friesland… It Flinkeboskje! Dat is een van de mooiste trouwlocaties die een geheel eigen sfeer heeft. Compleet met kas en veel planten. Je kunt hier buiten de kas trouwen, maar ook binnenin de kas. Hou er rekening mee dat het op een hete dag niet mogelijk is om overdag in de kas te trouwen, omdat dat simpelweg te warm is. Vaak is het diner, binnen, dan wel mogelijk. Maar mocht het nu niet mogelijk zijn om te trouwen in de kas, dan heeft deze locatie ook een mooie binnenoptie. Daarnaast is er mogelijkheid tot overnachten, vlakbij.

Strand, waddeneiland, water

Wanneer we het over de prachtige natuur van Nederland hebben, moeten we natuurlijk niet de Waddeneilanden vergeten. Want je kunt ook trouwen op een waddeneiland. Daarnaast hebben we veel stranden in Nederland. Vandaar dit overzicht.

Schiermonnikoog

Trouwen Schiermonnikoog 031

Een tijdje terug mochten we aanwezig zijn bij een stel dat ging trouwen op Schiermonnikoog. Dikke aanrader, want het is een prachtig waddeneiland!

Beachclub nummer 5 in Zandvoort

Bruiloft Beachclub no5 Zandvoort 024

Maar ook strandtenten kunnen natuurlijk te gek zijn. Zo fotografeerden we een keer in april bij Beachclub nummer 5 in Zandvoort.

De Viersprong

Bruiloft Restaurant Viersprong 046

En mocht je juist een combinatie willen van strand en “niet strand”, kies dan bijvoorbeeld voor De Viersprong. Deze locatie ligt vlakbij het strand, dus daar kun je heen voor de fotoshoot, maar de ceremonie heb je in de prachtige tuin van deze trouwlocatie.

Brasserie Buitenhuis

Bruiloft Japanse Stijl SR 047

Buiten trouwen kan overigens ook bij Brasserie Buitenhuis, bij het Valkenburgse Meertje. Deze locatie, vlakbij Leiden, is een prachtige plek aan het water.

Wil je meer trouwreportages bekijken?

Bekijk ons portfolio en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!

bekijk portfolio
foto bruidspaar

Trouwen op het water

En nu we het toch over water hebben… je kunt ook trouwen óp het water. Bekijk hieronder een aantal leuke opties.

Bruidspaar loopt hand in hand langs het water over een steiger.

Trouwen tijdens een rondvaart in Amsterdam

Je kunt bijvoorbeeld een boot huren in Amsterdam en tijdens de rondvaart trouwen. Dit bruidspaar deed precies dat, met een klein intiem gezelschap.

SS Rotterdam

Bruiloft SS Rotterdam 038

Of op bijvoorbeeld de SS Rotterdam. Een historisch schip met veel mooie ruimtes om te trouwen. Je kunt hier met een groot of een klein gezelschap trouwen.

Een alternatief is bijvoorbeeld trouwen bij Finley het Witte Huis, waar je aan kunt komen varen en dan met uitzicht op het water kunt trouwen.

Binnen trouwen met heel veel sfeer

Locaties waar je nét even extra bijzondere binnenceremonies kunt hebben zijn soms lastig te vinden. Want in de zomer kun je bijna overal wel mooi trouwen, maar hoe doe je dat wanneer je ofwel in de winter gaat trouwen ofwel sowieso een binnenceremonie wilt hebben? We helpen je graag.

Huis de Voorst

huisdevoorst 001

Een écht statige locatie, waar je zowel binnen als buiten kunt trouwen is Huis de Voorst. De zalen hier zijn prachtig.

Leidse Schouwburg

En een andere locatie, juist in Leiden en totaal anders qua sfeer is de Leidse Schouwburg. Deze locatie is in de binnenstad van Leiden, extra leuk wanneer jullie zelf een bijzondere band met Leiden hebben. Het is wel een donkere trouwlocatie, dus houd hier rekening mee, qua licht.

Trouwen in België

We komen bijna elk jaar wel een keer in België. Bij voorkeur in het Noord-Westen, omdat dit vlak bij de Nederlandse grens ligt en dus in de buurt van Roermond (waar we familie hebben wonen). Dit zijn de locaties die we absoluut aanraden.

Vijverkafee Diepenbeek

Trouw Vijverkafee Diepenbeek 064

De superkleurrijke bruiloft van Eva en Daan vond plaats bij Vijverkafee Diepenbeek. Wat een fantastische plek! Bekijk vooral hun complete trouwreportage even.

Tiendschuur Herkenrode

En die van Domien en Heidi in de Tiendschuur Herkenrode. Dit was ook al zo’n mooie sfeervolle trouwplek.

In een bosrijke omgeving in Vlaanderen

Trouwen in het Bos TB D 087

Ook Toon-Bert en Dorien trouwden in een bosrijke omgeving in Vlaanderen,… vlak over de grens heb je dus ook prachtige trouwlocaties!

Altenbroek

bruiloft landgoed altembrouck 010

Laatste locatie hier? Denk eens aan Altenbroek, vlak bij Maastricht. Deze plek kennen we van twee huwelijken. Je hebt bij deze huwelijkslocatie echt het idee dat je ver in het buitenland bent, terwijl dat enorm meevalt. Super sfeervol dus.

Trouwen in het buitenland

De laatste keer dat we écht naar het buitenland gingen was bij het prachtige Osa Major: drie dagen puur genieten op Mallorca! En dan komt het kasteel van Les Carasses (Quarante) ook voor in onze lijst met de mooiste trouwlocaties, want dit was ook al zo’n bijzondere plek. Om af te sluiten laat ik nog even deze italiaanse bruiloft zien in Umbrië. Als er één plek is waar ik nog een keer graag naar terug zou keren…

Trouwen bij Osa Major op Mallorca, een van de mooiste trouwlocaties.

Staat jullie trouwlocatie er niet tussen?

Staat de bruiloft locatie die jullie op het oog hebben er niet tussen? Laat het vooral horen, want we zijn dol op het ontdekken van nieuwe mooiste trouwlocaties! En… de kans bestaat natuurlijk altijd dat we tóch al een keer op jullie locatie geweest zijn, maar dat we de foto’s niet mochten laten zien, dus informeer vooral even.

Tip: Als je gebruik maakt van onze zoekfunctie (rechts bovenaan deze pagina) en de naam intypt van jullie trouwlocatie, zie je meteen of we er een reportage van online hebben staan.

En willen jullie een handig overzicht van heel veel top trouwlocaties, kijk dan even op deze website. Wie weet tot ziens!