Trouwen tijdens Corona | 10 praktische tips voor jullie bruiloft

Trouwen tijdens Corona is een ding nu… Staat jullie trouwdatum nog voor dit jaar en weten jullie niet of de dag nou door moet gaan of niet? Of willen jullie misschien over een paar maanden gaan trouwen en kunnen jullie wel wat inspiratie gebruiken voor een anderhalve meter bruiloft? Lees dan absoluut deze blog.

Laatste update: 7 juli 2020

Overzicht van een ceremonie tijdens Corona.
Trouwen tijdens COVID-19, kan het nog?

Het korte antwoord? Ja! We weten dit, omdat we hier heel veel mee bezig zijn. Niet alleen fotografeerden we een paar bruiloften tijdens Corona, we mochten ook met een fijne groep trouwprofessionals (al hun namen staan onderaan deze blogpost) samenwerken aan een Corona-inspiratieshoot. Op de Hazelhof, een trouwlocatie waar we al eerder een inspiratieshoot deden. Met oplossingen, ideeën, tips en punten waar je op moet letten, kortom: heel veel inspiratie!

Regelmatig updates

Ik ga proberen om eens per maand deze blogpost een update te geven. Helemaal nu we af en toe weer bruiloften mogen fotograferen. De blogpost is voor het laatst aangepast op 7 juli 2020. Gelukkig mag er steeds meer! Qua bron ga ik uit van de maatregelen die het RIVM aangeeft. Het RIVM geeft nu aan dat je binnen met 100 mensen mag zijn, voor een bruiloft:

In binnenruimtes waar mensen vooral op 1 plaats zijn, zoals bijvoorbeeld bij bruiloften en uitvaarten, is een vaste zitplaats verplicht. Is er geen sprake van reservering of een gezondheidscheck, dan mogen er maximaal 100 mensen per ruimte aanwezig zijn.  En uiteraard met inachtneming van de hygienemaatregelen en de 1,5 meter afstand tussen personen.

Inspiratie voor een corona bruiloft

En de foto’s die je hier ziet laten lang niet alles zien. Er is een compleet inspiratiedocument opgesteld met een uitgebreide checklist, zodat jullie aan alles denken straks! Het document staat onderaan de blogpost en is vrij te downloaden. Ik heb een aantal tips uit het document gehaald en die deel ik hieronder met jullie. Maar echt… denk je erover om te gaan trouwen in de komende maanden, download dat document (onderaan de blogpost). En bij vragen mag je me altijd een mailtje sturen.

Ook deel ik hier graag alvast 2 bruiloften die we tijdens Corona mochten fotografen. Bijvoorbeeld:

Bruid met mondkapje voor trouwen tijdens corona.

Een shoot met als thema: “Trouwen tijdens Corona”

Paniek! We merkten al vrij snel, toen Corona uitbrak in Nederland, dat bruidsparen meteen besloten de bruiloft te verplaatsen. Niet alleen naar dit najaar, maar soms ook meteen naar 2021. Of nog erger: de bruiloft ging helemaal niet door! Dat is iets wat we echt niet hadden voorzien.

The Perfect Wedding (bron) heeft recentelijk een onderzoek uitgevoerd onder bruidsparen en ook daar blijkt dat een groot deel van de bruidsparen hun bruiloft (voorlopig) afzeggen of willen trouwen in 2021. De hoofdredenen zijn die anderhalve meter afstand en zorgen om de gezondheid van gasten.

Het is heel goed te begrijpen dat je je trouwdag wilt uitstellen bij al die nare vooruitzichten, maar we willen ook laten zien dat er veel wél mogelijk is. Dat mensen nu heel graag een klein feestje vieren, veilig en al.

Wat is trouwen eigenlijk?

En tegelijkertijd zagen we dat ook veel stellen besloten om toch echt wel nu te trouwen. Zekerheid heb je namelijk nooit en het kan maar zo zijn dat jullie hele speciale redenen hebben om nu te trouwen. Misschien verwachten jullie een kindje of hebben jullie een kinderwens. En die zou dan uitgesteld moeten worden (indien je eerst wilt trouwen). Of jullie zijn gelovig en willen graag dat jullie huwelijk in de kerk bezegeld is. Wat ook je reden is: maak gebruik van deze tips en inspiratie. Want trouwen kan zowel een hele grote dag zijn, met feest en alles er op en er aan, maar het kan ook een kleine intieme bruiloft zijn.

We hadden van te voren enkele scenario’s uitgedacht. Wat zou er in de nabije toekomst mogelijk zijn en wat zou juist lastig zijn om uit te voeren. En heel eerlijk… een grote feestavond met live acts en 200 mensen op de dansvloer zal nog lang op zich laten wachten. Maar, ook hier is misschien wel een oplossing voor te vinden. We laten voor verschillende momenten tijdens de dag diverse opties zien. En uiteraard beginnen we bij de voorbereidingen.

Corona Styled Shoot 022

1. Voorbereidingen: overleg zoveel mogelijk

Qua visagie is er gelukkig weer veel toegestaan. We hoorden dat veel bruiden besloten om hun eigen make-up en haar te doen, maar inmiddels zijn de kappers weer open en mogen visagisten weer aan de slag. Heel fijn! En als ik me niet vergis zijn ze niet verplicht om handschoenen en maskers te gebruiken. Dat werkt ook minder fijn, heb ik me laten vertellen.

Mocht je dit nou wel willen, overleg gewoon open en eerlijk met je visagist of kapper. Want hij/zij denkt zeker graag met jullie mee! En ook wij hoor… we hebben mondkapjes in huis en nemen ze mee als jullie dat fijn vinden. Helemaal binnen.

Maximaal aantal personen

Denk na over hoeveel mensen er in de ochtend aanwezig zijn bij jullie, want het is nog altijd nodig om anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Voelt het te druk om met een x aantal personen te zijn? Overweeg dan om bewuste keuzes te maken. We maakten ook recent mee dat de bruidegom zich buiten in de achtertuin om ging kleden. Buiten heb je vaak mooi licht, is er voldoende ruimte én heb je frisse lucht.

Ook zou het kunnen dat fotograaf en videograaf elkaar afwisselen en toch bij bruid(egom) en bruid(egom) foto’s komen maken. Dan begint partij 1 op de ene locatie en partij 2 op de tweede locatie. Het is dan wel handig om iets extra tijd in te plannen.

Handen ontsmetten tijdens een bruiloft. Hand sanitizer voor hygiene.

2. De fotoshoot in tijden van Corona

Dit is eigenlijk het punt waar ik het meest enthousiast van wordt. Want kort samengevat is hier bijna alles mogelijk! En wat nog beter is… doordat bepaalde onderdelen van de dag niet meer zo zijn als eerder, bestaat de kans dat jullie wat meer tijd over hebben. Meer tijd voor trouwfoto’s eventueel!

Tijdens de fotoshoot kunnen jullie elkaar helpen. Is er een sleep om recht te leggen, een sluier om goed te doen of een plukje haar dat net een beetje maf zit: regel het samen. Jullie fotograaf of videograaf kijkt mee, maar blijft netjes op afstand. Ik denk stiekem dat dit een fotoshoot nog intiemer kan maken, want jullie zijn samen in jullie eigen bubble!

Weet in ieder geval dat we door onze telelenzen makkelijk op afstand kunnen blivjen. Het is geen probleem om jullie op een veilige afstand vast te leggen en nog steeds fijne foto’s te krijgen. En als jullie het fijn vinden dat we een mondkapje dragen, helemaal tijdens dit moment: zeg het en wij regelen het.

Corona Styled Shoot 220

3. Trouwceremonie tijdens je anderhalvemeter-bruiloft

Op dit moment is het op veel plekken toegestaan om de ceremonie met maximaal 100 personen te houden. Dit is exclusief de trouwambtenaar, je fotograaf (en/of videograaf) en een eventuele bode, het personeel dus. Check in ieder geval bij jullie gemeente of trouwlocatie wat toegestaan is. Helaas verschilt dit namelijk heel erg van elkaar.

Een trend die wij nu zien ontstaan is dat bruidsparen, op een minder populaire datum hun handtekening bij de gemeente zetten, met een klein gezelschap, en dan in het weekend “echt trouwen”. Dit is een oplossing voor de gemeentes waar je officieel niet buiten mag trouwen. Hoewel de ceremonie dan niet 100% officieel is, kan het wel veel dingen makkelijker maken.

Ceremonie opstelling van stoelen tijdens corona bruiloft.

Eigen ervaring

Ramon maakte recentelijk mee dat alle gasten netjes op afstand zaten en dat het gangpad ook extra breed was. Het bruidspaar kwam aan met de trouwauto, stapte uit en liep voorop richting de ceremonieplek. Alle gasten volgden per paar, op anderhalve meter afstand van het andere paar. Gezinnen liepen samen. Op die manier liep een vrolijke stoet van a naar b.

Livestream of Zoomcall tijdens coronaceremonie
Extra trouwtips voor de ceremonie

Wanneer jullie de mogelijkheid hebben om buiten te trouwen is het heel gemakkelijk om de ceremonieplek op te zetten. Gebruik eventueel bloemen om alles 1 geheel te geven een aan te kleden. En wil je graag jullie trouwceremonie delen met mensen die niet aanwezig kunnen zijn, regel dan een livestream. Check wel even of de ambtenaar in een microfoon wil spreken, want dan heb je beter geluid voor de mensen thuis. Die livestream kan via een professionele videograaf, die alles voor jullie regels, maar we hebben inmiddels ook al Zoomcalls of liveverbindingen via Facetime meegemaakt.

Corona Styled Shoot 106

4. Het zetten van de handtekeningen

Joanne Littooij, trouwambtenaar, liet zien hoe het mogelijk is om je handtekeningen te zetten. Het aanwijzen, van de plek waar jullie handtekening moet komen te staan, kan gedaan worden door een aanwijsbloem, een stok of bijvoorbeeld door kleurige post-its op te plakken. Maak er maar wat feestelijks van. Wanneer je die anderhalve meterdingen van te voren weet, kun je er op een elegante of ludieke manier mee omgaan.

Trouwambtenaar wijst bruid waar ze moet tekenen met bloem.

5. Help elkaar

Daar waar normaal gesproken de bruidegom meestal hulp krijgt van een familielid of vriend(in), zal die corsage nu opgespeld moeten worden door een aanstaande. Help elkaar dus: de corsage moet aan zijn linkerkant, bloem naar boven (bij dames naar beneden). Ik weet zeker dat het gaat lukken, want jullie gaan niet voor niets trouwen ;)

Sla het gangpad over

En hebben jullie er al over nagedacht om niet door het gangpad te lopen, maar “vanaf voren”? Dit kan natuurlijk niet op elke locatie, maar mochten jullie buiten trouwen, dan is het zeker een optie. Dit zorgt er voor dat het gangpad overgeslagen kan worden en dat bespaard veel ruimte. De gasten zitten hierdoor anderhalve meter uit elkaar, in plaats van anderhalve meter + gangpad + anderhalve meter.

Corona Styled Shoot 169

6. Trouwen tijdens Corona en de horeca

Waar ik zelf erg benieuwd naar was is wat er mogelijk is qua horeca. Marlies van Heerlijk & Hecht laat hier zien hoe het serveren kan. Wanneer je afzettafels gebruikt kan het personeel hier bijvoorbeeld borrelplanken op plaatsen. Vervolgens pakken jullie die plank van tafel en nemen hem mee naar jullie zitplekje.

Drinken tijdens Covid-19

Op dezelfde manier zal het gaan qua drankjes. Je laat horen wat je wilt drinken, het wordt ingeschonken en je pakt het vervolgens zelf mee naar jullie tafeltje. In het document staan nog meer tips. Ook hier is het weer van belang om de persconferenties in de gaten te houden, want hier wordt precies bekend gemaakt wat mag en wat niet.

Sowieso zul je met een festivalsetting goed uit de voeten kunnen. Want dan heb je sowieso al foodtrucks, plekken waar je drinken kunt halen en overal zitjes. Wanneer je dit leuk aankleedt qua styling, heb je een hele fijne en ontspannen sfeer.

Trouwen tijdens Corona kan met behulp van afzettafels. De horeca is creatief. Corona Styled Shoot 266 Corona Styled Shoot 275

7. Receptie, borrel en tijd voor taart!

De taart kan net als vroeger door jullie aangesneden worden. Vervolgens regelt de bediening de rest. Wat precies toegestaan is kan per week verschillen en daarom is het sowieso goed om te overleggen met jullie locatie wat kan. En “if all fails”, regel je een klein aansnijtaartje voor jullie zelf en voorverpakte minitaartjes voor julie gasten. Of iedereen een eigen hapjesplank. Hoppa!

Tip van 1 van onze bruidsparen: ” voordat ik ging trouwen wist ik al dat ik cupcakes wilde op onze bruiloft. Ik wilde dan ook graag vegan cupcakes, omdat dit voor ons van belang is”. Alle gasten nemen zelfgemaakte (vegan) cupcakes mee en op die manier kan iedereen dus van iets lekkers genieten.

Nog een trouwtip: door overal leuke zitjes te maken, kunnen jullie gasten genieten van elkaars gezelschap en jullie trouwdag. Regel eventueel tafels waarbij impliciet ook zichtbaar gemaakt is dat je op afstand hoort te blijven. Ook kun je ronde tapijttegels op de grond leggen om subtiel aan te geven waar mensen zouden kunnen staan.

Corona Styled Shoot 278

8. Hoe regelen we de toost en gaan we feliciteren?

Ook hier zijn weer diverse leuke ideeën voor bedacht. Zo kan de bediening jullie twee bijvoorbeeld een glas aanrijken middels een speciaal stokje. Of jullie pakken het zelf van een tafel. Die toost naar elkaar kan sowieso. En met gasten eventueel door het glas naar elkaar te heffen (indien jullie armafstand niet toereikend is).

Je kunt ook elkaar feliciteren door het aangeven van een bloem. Alle gasten hebben een bloem en komen stuk voor stuk bij jullie langs. De bloem wordt gegeven en dit is dan het moment tot felicitatie. Waar het hier om gaat is dat jullie dit “must-have trouwmoment” een invulling geven. Dat mensen “iets” kunnen, ter felicitatie. Een hand op het hart kan ook, maar is weer iets minder feestelijk. Hebben jullie nog leuke ideeën?

Opstelling van dinertafels voor een corona bruiloft.

7. Dineren tijdens Corona

Ik hoop stiekem enorm dat bruidsparen de komende maanden kiezen voor avondvullende diners en achtertuin bruiloften. Lekker buiten op het gras, heerlijk eten, kaarslicht en zeeën van ruimte. Je mag per stel samenzitten en op de manier zoals je hier boven ziet (met die tafel met stoelen op de hoeken) zit je nog steeds echt samen aan tafel. Ook met mensen die niet in jouw huishouden wonen. En wanneer je gebruik maakt van prachtige bloemen en styling, ziet het er alsnog heel erg gezellig en kleurrijk uit.

Dineren tijdens Corona aan lange tafels. Corona Styled Shoot 318

Linten geven aan op welke plek veel mensen kunnen samenkomen (bijvoorbeeld rondom een uitgiftetafel). Op die manier zijn mensen op een speelse en creatieve manier bewust van het feit dat ze extra op moeten letten.

Corona Styled Shoot 334

Je kunt zelf je eten pakken vanaf een afzettafel of een trolley. Wat is deze mooi he?

Overzicht van dinertafels op een groot grasveld voor een buitenbruiloft.

De catering denkt graag met jullie mee, wanneer jullie gaan trouwen tijdens Corona. Als je van te voren goed nadenkt over de routes die iedereen zal afleggen, bijvoorbeeld tussen de tafels en het toilet of de keuken, kun je veilig op afstand blijven. De kans bestaat wel dat jullie extra personeel moeten inhuren voor bijvoorbeeld de extra schoonmaakmomenten in de toiletten.

Horeca kan goed op afstand blijven tijdens een bruiloft tijdens COVID-19.

8. Trouwfeest en Corona

Dan komen we toch nog bij een punt dat voorlopig lastig is of lijkt: het trouwfeest en Corona. Want hoe kun je een knalfeest geven wanneer mensen op anderhalve meter van elkaar moeten blijven?

Creatieve oplossingen

De entertainmentsector denk goed na over wat wél mogelijk is. Bijvoorbeeld een dansvloer met verlichte vakken waar je  in een verlicht vak kunt dansen, of om en om dansen (en dan per stelletje), of een fijne band die speelt terwijl jullie een avondvullend diner hebben. Zie het een beetje als een “seated concert”. Ook hier is dus weer heel veel mogelijk. Ook die eerste dans van jullie twee dus!

Kadootje voor jullie gasten

We zagen in het verleden dat sommige stellen hun gasten een kadootje meegaven. Dat zou nu natuurlijk een flesje hand sanitizer of hand clean gel kunnen zijn. Helemaal actueel en met een dikke knipoog naar de hygiënemaatregelen van nu. Je zou dit ook aan het begin van jullie trouwdag kunnen geven. Kan iedereen extra goed zijn of haar handen schoonhouden ;)

Corona Styled Shoot 354

9. Wees flexibel en maak je bruiloft Corona-proof

Het lijkt me vreselijk om je plannen zo bij te moeten stellen als nu. Het ene moment hadden jullie een bruiloft gepland voor 60+ gasten, compleet met knalfeest en nu wordt de dag totaal anders. Gaan jullie nou dit jaar trouwen of in 2021 en willen jullie de bruiloft sowieso door laten gaan, denk dan tenminste 2 versies van jullie trouwdag uit.

Bruiloft mét feest

Hou rekening met anderhalve meter afstand en hoop stiekem op verbetering, een vaccin of goede medicijnen. Je mag best dromen over een bruiloft met alles er op en er aan, maar weet ook dat het nog lang kan duren voor we weer terug gaan naar normaal. Ik vrees zelf dat die “anderhalve meter” nog lang gaat duren.

Bruiloft zonder feest (indien Corona toch nog lang blijft)

Wat ik onwijs tof vindt om te zien is dat er bruidsparen zijn die in 2021 gaan trouwen en nu al rekening houden met twee scenario’s. Bruidsparen die ofwel een complete trouwdag willen, ofwel kiezen voor een trouwdag met avondvullend diner en daarnaast de optie open houden om een jaar later een groot feest te geven. Ik denk dat je met flexibiliteit een heel eind komt op het moment.

Kadootje voor de gasten: hand sanitizers to keep you safe and sanitized.

10. Oeps, we hadden de bruiloft al gecanceld

Er bestaat nog een optie… jullie hebben de bruiloft gecanceld door Corona en willen hem nu toch door laten gaan. Jullie hebben besloten: “wij gaan toch trouwen”! En dat snap ik heel goed. Want jullie hebben misschien wel bewust gekozen voor dit seizoen. Jullie houden van de lente of zomer en wilden sowieso al een buitenbruiloft. Maar door alle onzekerheid gingen jullie de bruiloft afzeggen.

Voor ons is 2020 een flexibel jaar

Weet dat er op dit moment vele initiatieven starten om toch de bruiloft door te laten gaan. Je hebt de afgelopen winter al besteed aan het uitzoeken van te gekke leveranciers en weet met wie je graag wilt samenwerken. De kans bestaat dat veel agenda’s leeg zijn en dus zullen trouwleveranciers misschien ook flexibel zijn qua data aannemen. Bijvoorbeeld: jullie willen toch in augustus gaan trouwen, ook al stond de bruiloft eerst in juni, maar weten niet zeker of er een tweede golf komt. Oplossing: kijk of het mogelijk is dat leveranciers flexibel zijn met het zoeken naar een nieuwe datum.

Mocht het qua Corona gaan zoals het nu gaat, dan hoef je de bruiloft niet te annuleren. Mocht het wel ineens slechter gaan: heb je een flexibel contract. Dit zal niet voor alle leveranciers mogelijk zijn, maar ik weet zeker dat trouwleveranciers in 2020 graag met jullie meedenken.

Toch je bruiloft door laten gaan

Hebben jullie het gevoel dat de bruiloft door laten gaan extra stress geeft, omdat jullie het gevoel hebben dat alles opnieuw geregeld moet worden: maak gebruik van ons netwerk. We hebben samengewerkt met veel fijne weddingplanners en stylisten. We kennen te gekke trouwambtenaren, bloemisten en muziekacts. Kortom: we helpen graag mee om jullie bruiloft toch door te laten gaan.

Corona Styled Shoot 302

Ik wil toch mijn bruiloft uitstellen ivm Corona

Jullie zullen hier absoluut uitgebreid over nagedacht hebben. Ik kan jullie dus ook niet overtuigen om toch nog even af te wachten en ik snap het helemaal: dit was niet het plan. Ook nu heb ik een paar tips.

  1. Check of er een datum is waarop alle leveranciers beschikbaar zijn. Begin bij je trouwlocatie, trouwambtenaar, eventuele weddingplanner / ceremoniemeester / stylist en je bruidsfotograaf. Check vervolgens ook of alle andere leveranciers kunnen meeverhuizen naar de nieuwe datum. Deze loyaliteit is voor ons allen van belang, want velen van ons zijn zelfstandig ondernemer en hebben dus een zekere hoeveelheid opdrachten nodig om alle tijd aan jullie bruiloft te kunnen spenderen.
  2. Bedenk ook nu een Plan B. Gewoon voor de zekerheid. Omdat dat de komende maanden rust gaat geven, dat beloof ik je. Bedenk bijvoorbeeld dat vrijwel alles door kan gaan, maar die feestavond lastig kan worden. Bedenk hier dus een alternatief voor.
  3. Check goed wat er in de contracten staat die je getekend hebt. Het zou namelijk ook kunnen zijn dat je nu 3 maanden voor de bruiloft zit en toch al een deel moet betalen. Of het nou 3 maanden of 2 maanden voor de bruiloft is, misschien val je in hetzelfde tarief. En dus heb je iets langer de tijd om af te wachten, na te denken en nieuwe plannen te maken.
  4. Je kunt er ook vanuit gaan dat je extra moet betalen. Niet alle leveranciers zullen dit van je verlangen, maar velen hebben al werk verricht. Overleg met iedereen wat kan en wat nodig is.

Denk na over een weddingplanner

Ook uitstellen of het verplaatsen van je bruiloft gaat een heel project zijn. Misschien wil je dit regelen met een weddingplanner of misschien kunnen jullie dit helemaal zelf regelen. Zoals bij alles is communicatie een handig redmiddel hier. Wil je meer lezen over het uitstellen van je bruiloft ivm Corona? Lees dan ook zeker deze Amerikaanse blogpost.

Bruiloft Landgoed Staverden 026

Nog 5 extra tips voor als je gaat trouwen tijdens Corona

  1. Hebben jullie een trouwauto gehuurd? Kijk dan goed wat mogelijk is qua vervoer. Je mag met 2 personen in een auto zitten, dus een chauffeur is voorlopig nog niet toegestaan. Tenzij het bestuurdersgedeelte afgesloten is van het passagiersgedeelte. Maken jullie gebruik van jullie eigen auto, denk dan na over een mooi bloemstuk op de auto.
  2. Bel al jullie leveranciers na om te checken hoe ze omgaan met deze omstandigheden. Wie weet hebben zij nog tips die jullie kunnen gebruiken. Denk van te voren na of jullie situaties hebben waar jullie vragen bij hebben, zodat je deze direct kunt overleggen.
  3. Willen jullie graag een gastenboek, vraag dan eventueel of jullie gasten thuis iets willen voorbereiden. Dit kan dan samengevoegd worden tijdens jullie trouwdag. Of regel een photobooth mét iemand die alles schoonmaakt, tussen de foto’s door.
  4. Een van onze bruidsparen gaat, helemaal DIY, zelf mondkapjes maken. Er zijn momenten waarop het heel handig is om een mondkapje bij je te hebben en wat is dan leuker dan een compleet unieke, zelfs herbruikbare, versie? Supertof als aandenken voor je gasten ook en helemaal duurzaam!
  5. The Perfect Wedding, een behoorlijk bekend trouwplatform heeft ook uitgebreid geschreven over Trouwen tijdens Corona. Lees vooral hun blog met actuele informatie.

Corona can't cancel our love.

Tot slot: een samenvatting

Goed, een heel aantal tips dus voor jullie Coronabruiloft. Maar die tips halen het niet bij het prachtige inspiratiedocument dat hieronder staat. Hierin staan alle tips die we hebben kunnen verzamelen de afgelopen tijd. En met “we” bedoel ik de denktank die Vivian van Het Bruidsmeisje heeft opgericht. Alle meewerkende partijen staan ook in het document genoemd.

En hoewel het misschien te kortdag is om in mei of juni te trouwen, mochten jullie nog niet eerder plannen gehad hebben, je kunt ook altijd kiezen voor een herfstbruiloft of winterbruiloft. Sowieso vermoed ik zelf dat het een wat intiemere bruiloft gaat worden, omdat een feest zoals we dat kenden (dus niet op anderhalve meter) nog even op zich laat wachten. Mochten jullie muziekliefhebbers zijn, dan is er wel veel mogelijk. Dus wederom: bekijk dat document met alle tips en tricks en inspiratie. Het zijn 33 pagina’s boordevol info!

>> Download het Inspiratiedocument <<

 

Wie werkten er mee aan deze styled shoot met inspiratie om te trouwen tijdens Corona?

Tot slot: deze leveranciers zijn samen opgestaan om jullie te inspireren. Stuk voor stuk fijne professionals met een positieve instelling en de hoop dat dit jaar JULLIE jaar gaat worden.

Planning & Organisatie: www.bestdayeverevents.nl | www.hetBruidsmeisje.nl | www.frederiekklop.nl
Fotografie: www.monetmine.nl
Bloemstylist: www.bloemenservicenederland.nl
Bruidstaart & zoetigheden: Sugarlips Cakes
Drukwerk: Maxcript
Film: www.bruidbeeld.nl
Haarstylist & Visagist: www.bruidenbeautynederland.nl
Maatpak: www.rietbergh-trouwpakken.nl
Modellen: Wesley Nuis & Linda Hastrich
Mondkapjes: www.voilamakeitpersonal.com
Muzikaal entertainmentbureau: www.love-sound.nl | www.swinging.nl
Overnachtingslocatie t.b.v. de voorbereidingen: www.hetraatshuisje.nl
Ringen: Rings of Love
Sfeercatering: www.heerlijk-hecht.nl
Stylist: www.bestdayeverevents.nl
Trouwambtenaar: www.trouwambtenaarjoanne.nl
Trouwjurk: www.trouwenmetdonna.nl
Trouwlocatie: www.dehazelhof.nl
T-shirts: For Your Wedding