Trouwen tijdens Corona | tenminste 6 praktische tips voor jullie bruiloft

Trouwen tijdens Corona is een ding nu… Staat jullie trouwdatum nog voor dit jaar en weten jullie niet of de dag nou door moet gaan of niet? Of willen jullie misschien over een paar maanden gaan trouwen en kunnen jullie wel wat inspiratie gebruiken voor een anderhalve meter bruiloft?

COVID-19, trouwen, kan het nog?

Kijk dan vooral hier. We mochten namelijk met een fijne groep trouwprofessionals (al hun namen staan onderaan deze blogpost) samenwerken aan deze Corona-inspiratieshoot. Op de Hazelhof, een trouwlocatie waar we al eerder een inspiratieshoot deden. Met oplossingen, ideeën, punten waar je op moet letten, kortom: heel veel inspiratie! En de foto’s die je hier ziet is lang niet alles…. er is een compleet inspiratiedocument opgesteld met een uitgebreide checklist, zodat jullie aan alles denken straks! Ik heb een aantal tips uit het document gehaadl en die deel ik hieronder met jullie. Maar echt… denk je erover om te gaan trouwen in de komende maanden, download dat document (onderaan de blogpost).

Corona Styled Shoot 354

Een styled shoot met als thema: “Corona”

Paniek! We merkten al vrij snel, toen Corona uitbrak in Nederland, dat bruidsparen meteen besloten de bruiloft te verplaatsen. Niet alleen naar dit najaar, maar soms ook meteen naar 2021. Of nog erger: de bruiloft ging helemaal niet door!

Toch nu trouwen

En tegelijkertijd zagen we dat ook veel stellen besloten om toch echt wel nu te trouwen. Zekerheid heb je namelijk nooit en het kan maar zo zijn dat jullie hele speciale redenen hebben om nu te trouwen. Misschien verwachten jullie een kindje of hebben jullie een kinderwens. En die zou dan uitgesteld moeten worden (indien je eerst wilt trouwen). Of jullie zijn gelovig en willen graag dat jullie huwelijk in de kerk bezegeld is. Wat ook je reden is: wij geven je graag inspiratie met deze fotoshoot.

We hadden van te voren enkele scenario’s uitgedacht. Wat zou er in de nabije toekomst mogelijk zijn en wat zou juist lastig zijn om uit te voeren. We laten voor verschillende momenten tijdens de dag diverse opties zien.

Corona Styled Shoot 0221. Overleg waar je je fijn bij voelt als je gaat trouwen tijdens Corona.

Qua visagie is er gelukkig weer veel mogelijk. We hoorden dat veel bruiden besloten om hun eigen make-up en haar te doen, maar inmiddels zijn de kappers weer open en mogen visagisten weer aan de slag. Handig! En als ik me niet vergis zijn ze niet verplicht om handschoenen en maskers te gebruiken. Dat werkt ook minder fijn, heb ik me laten vertellen. Mocht je dit nou wel willen, overleg gewoon open en eerlijk met je visagist of kapper. Want hij/zij denkt zeker graag met jullie mee!

Maximaal aantal personen

Denk na over hoeveel mensen er in de ochtend aanwezig zijn bij jullie, want er mag maar een maximaal aantal mensen bij aanwezig zijn. Heb je een fotograaf én een videograaf, overleg dan even dat we om en om bij jullie binnenkomen. Het is vast mogelijk om even buiten of in de auto te wachten. Helemaal als dat fijner voelt voor jullie. Het is dan wel handig om iets extra tijd in te plannen. Maar dat lees je allemaal in het document ; )

Ceremonie opstelling van stoelen tijdens corona bruiloft.

2. Trouwceremonie tijdens je anderhalvemeter-bruiloft

Op dit moment is het op veel plekken toegestaan om de ceremonie met maximaal 30 personen te houden. Dit is inclusief de trouwambtenaar, je fotograaf (en/of videograaf) en een eventuele bode. Jullie zijn natuurlijk ook twee personen, dus dan blijft er nog ruimte over voor 25-27 gasten (afhankelijk van die bode en of je fotograaf, videograaf of beiden hebt). En als alles goed gaat… we hopen het zo…. mag er in juli weer met 100 mensen op 1 plek getrouwd worden! Check in ieder geval bij jullie gemeente of trouwlocatie wat toegestaan is. Helaas verschilt dit namelijk heel erg van elkaar.

Corona Styled Shoot 106

3. Het zetten van de handtekeningen

Joanne Littooij, trouwambtenaar, liet zien hoe het mogelijk is om je handtekeningen te zetten. Het aanwijzen, van de plek waar jullie handtekening moet komen te staan, kan gedaan worden door een aanwijsbloem, een stok of bijvoorbeeld door kleurige post-its op te plakken. Maak er maar wat feestelijks van. Wanneer je die anderhalve meterdingen van te voren weet, kun je er op een elegante of ludieke manier mee omgaan.

Trouwambtenaar wijst bruid waar ze moet tekenen met bloem. Corona can't cancel our love.

4. Help elkaar

Daar waar normaal gesproken de bruidegom meestal hulp krijgt van een familielid of vriend(in), zal die corsage nu opgespeld moeten worden door een aanstaande. Help elkaar dus: de corsage moet aan zijn linkerkant, bloem naar boven (bij dames naar beneden). Ik weet zeker dat het gaat lukken, want jullie gaan niet voor niets trouwen ;)

Sla het gangpad over

En hebben jullie er al over nagedacht om niet door het gangpad te lopen, maar “vanaf voren”? Dit kan natuurlijk niet op elke locatie, maar mochten jullie buiten trouwen, dan is het zeker een optie. Dit zorgt er voor dat het gangpad overgeslagen kan worden en dat bespaard veel ruimte. De gasten zitten hierdoor anderhalve meter uit elkaar, in plaats van anderhalve meter + gangpad + anderhalve meter.

Corona Styled Shoot 169 Corona Styled Shoot 200

En ook tijdens de fotoshoot kunnen jullie elkaar helpen. Is er een sleep om recht te leggen, een sluier om goed te doen of een plukje haar dat net een beetje maf zit: regel het samen. Jullie fotograaf of videograaf kijkt mee, maar blijft netjes op afstand. Ik denk stiekem dat dit een fotoshoot nog intiemer kan maken, want jullie zijn samen in jullie eigen bubble!

Corona Styled Shoot 220

5. Trouwen tijdens Corona en de horeca

Waar ik zelf erg benieuwd naar was is wat er mogelijk is qua horeca. Marlies van Heerlijk & Hecht laat hier zien hoe het serveren kan. Wanneer je afzettafels gebruikt kan het personeel hier bijvoorbeeld borrelplanken op plaatsen. Vervolgens pakken jullie die plank van tafel en nemen hem mee naar jullie plekje.

Op dezelfde manier zal het gaan qua drankjes. Je laat horen wat je wilt drinken, het wordt ingeschonken en je pakt het vervolgens zelf mee naar jullie tafeltje. In het document staan nog meer tips. Ook hier is het weer van belang om de persconferenties in de gaten te houden, want hier wordt precies bekend gemaakt wat mag en wat niet.

Trouwen tijdens Corona kan met behulp van afzettafels. De horeca is creatief. Corona Styled Shoot 266 Corona Styled Shoot 275

De taart kan net als vroeger door jullie aangesneden worden. Vervolgens regelt de bediening de rest. Wat precies toegestaan is kan per week verschillen en daarom is het sowieso goed om te overleggen met jullie locatie wat kan. En “if all fails”, regel je een klein aansnijtaartje voor jullie zelf en voorverpakte minitaartjes voor julie gasten. Of iedereen een eigen hapjesplank. Hoppa!

Corona Styled Shoot 278 Opstelling van dinertafels voor een corona bruiloft.

6. Dineren tijdens Corona

Ik hoop stiekem enorm dat bruidsparen de komende maanden kiezen voor avondvullende diners en achtertuin bruiloften. Lekker buiten op het gras, heerlijk eten, kaarslicht en zeeën van ruimte. Je mag per stel samenzitten en op de manier zoals je hier boven ziet (met die tafel met stoelen op de hoeken) zit je nog steeds echt samen aan tafel. Ook met mensen die niet in jouw huishouden wonen. En wanneer je gebruik maakt van prachtige bloemen en styling, ziet het er alsnog heel erg gezellig en kleurrijk uit.

Corona Styled Shoot 302 Dineren tijdens Corona aan lange tafels. Corona Styled Shoot 318 Corona Styled Shoot 334

Je kunt zelf je eten pakken vanaf een afzettafel of een trolley. Wat is deze mooi he?

Overzicht van dinertafels op een groot grasveld voor een buitenbruiloft.

De catering denkt graag met jullie mee, wanneer jullie gaan trouwen tijdens Corona. Als je van te voren goed nadenkt over de routes die iedereen zal afleggen, bijvoorbeeld tussen de tafels en het toilet of de keuken, kun je veilig op afstand blijven. En de horeca werkt aan een protocol om er voor te zorgen dat diverse zaken weer open mogen. Denk bijvoorbeeld aan extra schoonmaakmomenten in de toiletten.

Horeca kan goed op afstand blijven tijdens een bruiloft tijdens COVID-19.

We zagen in het verleden dat sommige stellen hun gasten een kadootje meegaven. Dat zou nu natuurlijk een flesje hand sanitizer of hand clean gel kunnen zijn. Helemaal actueel en met een dikke knipoog naar de hygiënemaatregelen van nu. Je zou dit ook aan het begin van jullie trouwdag kunnen geven. Kan iedereen extra goed zijn of haar handen schoonhouden ;)

Kadootje voor de gasten: hand sanitizers to keep you safe and sanitized.

Goed, een heel aantal tips dus voor jullie Coronabruiloft. Maar die tips halen het niet bij het prachtige inspiratiedocument dat hieronder staat. Hierin staan alle tips die we hebben kunnen verzamelen de afgelopen tijd. En met “we” bedoel ik de denktank die Vivian van Het Bruidsmeisje heeft opgericht. Alle meewerkende partijen staan ook in het document genoemd.

En hoewel het misschien te kortdag is om in mei of juni te trouwen, mochten jullie nog niet eerder plannen gehad hebben, je kunt ook altijd kiezen voor een herfstbruiloft of winterbruiloft. Sowieso vermoed ik zelf dat het een wat intiemere bruiloft gaat worden, omdat een feest zoals we dat kenden (dus niet op anderhalve meter) nog even op zich laat wachten. Mochten jullie muziekliefhebbers zijn, dan is er wel veel mogelijk. Dus wederom: bekijk dat document met alle tips en tricks en inspiratie. Het zijn 33 pagina’s boordevol info!

>> Download het Inspiratiedocument <<

 

Wie werkten er mee aan deze styled shoot met inspiratie om te trouwen tijdens Corona?

Tot slot: deze leveranciers zijn samen opgestaan om jullie te inspireren. Stuk voor stuk fijne professionals met een positieve instelling en de hoop dat dit jaar JULLIE jaar gaat worden.

Planning & Organisatie: www.bestdayeverevents.nl | www.hetBruidsmeisje.nl | www.frederiekklop.nl
Fotografie: www.monetmine.nl
Bloemstylist: www.bloemenservicenederland.nl
Bruidstaart & zoetigheden: Sugarlips Cakes
Drukwerk: Maxcript
Film: www.bruidbeeld.nl
Haarstylist & Visagist: www.bruidenbeautynederland.nl
Maatpak: www.rietbergh-trouwpakken.nl
Modellen: Wesley Nuis & Linda Hastrich
Mondkapjes: www.voilamakeitpersonal.com
Muzikaal entertainmentbureau: www.love-sound.nl | www.swinging.nl
Overnachtingslocatie t.b.v. de voorbereidingen: www.hetraatshuisje.nl

Ringen: Rings of Love
Sfeercatering: www.heerlijk-hecht.nl
Stylist: www.bestdayeverevents.nl
Trouwambtenaar: www.trouwambtenaarjoanne.nl
Trouwjurk: www.trouwenmetdonna.nl
Trouwlocatie: www.dehazelhof.nl
T-shirts: For Your Wedding