Corona en jullie Bruiloft

  Gaan jullie trouwen? En merken jullie nu ook al dat het een hele uitdaging is om alles rond te krijgen, omdat er zoveel onduidelijk is over de huidige situatie? Wij hebben dit ook! En daarom schrijven we deze blogpost om je te laten zien dat we graag met jullie meedenken.

  Want hoe vervelend is het dat jullie die speciale stap gezet hebben en nu ineens een groot deel van jullie plannen moeten bijstellen. We balen met jullie mee, eerlijk waar!

  En we zitten gedeeltelijk in hetzelfde schuitje: voor ons is ook alles anders geworden. We zijn een creatief bedrijf, bestaande uit twee ZZP’ers, dat voor het leeuwendeel draait om bruiloften. We begonnen ooit in 2006 met de eerste bruiloft en zitten nu ver over de 400 heen… voor ons is ook alles anders. Weet daarom dat we dolgraag met jullie meedenken en heb je een vraag: stel hem.

  Het kan zomaar zijn dat over een paar weken heel veel duidelijker is, maar om het zekere voor het onzekere te nemen, informeren we je hierbij dus. Een aantal collega’s gaven ons de voorzet voor deze blogpost. En daarom gaan we antwoord geven op een aantal vragen die veel gesteld worden.

  1. Willen jullie nog steeds onze bruiloft fotograferen?

  Ja! Echt super onwijs ja! Niet alleen omdat we natuurlijk gewoon voort willen bestaan met ons bedrijf, maar ook omdat voor ons 2020 draait om energie en zelf verbeteren en creativiteit. We hebben zo bijzonder veel zin om te fotograferen… kom maar door met jullie bruiloft.

  2. Safety first: gezondheid is oh zo belangrijk

  We zitten, net als een groot deel van Nederland, de komende drie weken thuis. Met onze twee lieve dochters Emmily (5 jaar) en Julia (2 jaar). Sowieso proberen we zoveel mogelijk contact met andere te voorkomen, of in ieder geval blijven we ruim op afstand. En natuurlijk wassen we onze handen, nemen weggooibare zakdoekjes mee en raken zo min mogelijk zaken aan. Weet echter dat we dolgraag jullie dag komen vastleggen. Of jullie ons nu samen geboekt hebben of 1 van ons.

  En mocht 1 van ons uitvallen door ziekte, dan gaan we op zoek naar vervanging. We zijn onderdeel van een fijne groep fotografen en we hebben onderlinge afspraken gemaakt voor dit soort situaties. Bijvoorbeeld dat wij dan alsnog alle nabewerking regelen en het trouwalbum: zo min mogelijk veranderingen voor jullie dus.

  3. Kennismakingsgesprekken

  Wist je dat je bij ons veel via de telefoon en Skype of Facebook kunt regelen? Handig he? Jullie zijn sowieso al druk, vermoed ik, maar we weten ook dat Elburg best uit de route is voor velen en dus proberen we om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Zo ook het kennismakingsgesprek dus. Zodra het RIVM aangeeft dat het weer oke is om af te spreken met mensen zijn jullie ook welkom bij ons thuis in Elburg. Regelen wij iets lekkers voor bij de koffie of thee. Wist je dat Ramon fantastische cappuccino’s kan maken?

  4. Nieuwe trend: kleinere bruiloft

  We merken om ons heen dat bruidsparen opnieuw gaan kijken naar hun gastenlijst. De lijst wordt korter en soms vervalt het avondfeest. Weet in ieder geval dat wij er alsnog graag bij zijn. Overleg even met ons wat we qua fotografie voor jullie kunnen betekenen. Sowieso zijn we er vaak bij van een stukje voorbereidingen tot een deel van/het hele diner.

  5. Tips voor het verplaatsen van jullie bruiloft

  Gaan jullie dit jaar trouwen en willen jullie je bruiloft verplaatsen? Je bent niet de eerste en zult de laatste ook niet zijn, vrezen we. Een tip die een andere collega gaf: ga voor een dalbruiloft. Wat een dalbruiloft is? Misschien een niet helemaal soepel gekozen woord voor een bruiloft op een dal-dag. Denk hierbij aan een minder populaire maand zoals november of december. Ik sprak zojuist nog een bruid die nadenkt over een Kerstbruiloft… hoe tof! Wist je dat we in de afgelopen jaren veel inspirerende blogs gemaakt hebben om juist dit type “niet-lente bruiloften” te promoten? Bekijk ze hier.

  Of kies voor januari… ben je misschien wel de enige 😉 Maar denk ook vooral aan dagen zoals maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag.

  Want wist je dat de vrijdagen en zaterdagen heel erg populair zijn? Dus als je gaat verplaatsen en kiest voor een alternatieve datum dan is de kans het grootst dat al je huidige leveranciers kunnen op zo’n dalmoment. Handig toch? En dan heb je misschien wel hetzelfde feestje, maar dan op een ander moment. Of een winterbruiloft in plaats van een lentebruiloft.

  Betrek ons in ieder geval in het verplaatsproces. Want op die manier kunnen wij ook van de partij zijn.

  Jullie bruiloft verplaatsen (en we kunnen nog)

  Verschuiven jullie de bruiloft, dan is het mogelijk om kosteloos de datum te verplaatsen naar een datum waarop wij nog kunnen. We hopen enorm dat jullie kiezen voor een “zondag t/m donderdag”-bruiloft. We vragen dan een extra betaling aan voor het werk dat we hebben ivm het verschuiven, maar dit bedrag gaat wel van het eindbedrag af. Uiteindelijk betalen jullie dus niets extra, wanneer de bruiloft gewoon doorgaat.

  Waarom wij zo happig zijn op deze alternatieve data? We weten uit 400+-bruiloften ervaring dat veel stellen kiezen voor vrijdag of zaterdag. En er zijn eigenlijk niet genoeg vrijdagen en zaterdagen in de zomer om alle stellen van Nederland blij te maken. Verschuiven jullie dus nu jullie vrijdag/zaterdagbruiloft naar een nieuwe vrijdag of zaterdag dan zijn wij onze inkomsten kwijt voor dit jaar en kunnen we niet een nieuw stel van dienst zijn in 2021. En dit is niet alleen zo voor ons, maar voor de hele trouwbranche. Dus kies je voor zo’n alternatieve datum dan is iedereen blij :)

  Annuleren jullie de bruiloft in z’n geheel? Of zijn wij niet beschikbaar op jullie nieuwe datum?

  Ach, wat jammer! Ik hoop dat het toch gaat lukken om de bruiloft alsnog te houden in een aangepaste versie en dat wij dus nog kunnen. Kiezen jullie voor een datum waarop wij niet meer kunnen (of annuleren jullie de bruiloft in zijn geheel), dan houden we de reeds gedane betaling en hanteren we de regels zoals vermeld in onze algemene voorwaarden. Het liefst fotograferen wij natuurlijk jullie bruiloft, dus overleg even met ons hoe en wat qua nieuwe datum.

  Extra tip: Hebben jullie een trouwverzekering lopen, bijvoorbeeld via de Nationale Nederlanden Evenementenverzekering, dan kan het zijn dat jullie de reeds gemaakte kosten kunnen declareren. Infomeer dus bij jullie trouwverzekering.

  Extra tips

  We zien dat de bruidsparen die vooralsnog besluiten om dit voorjaar te trouwen alvast uitgaan van een aangepaste versie van hun trouwdag. Dat wil zeggen:

  1. Kleiner aantal trouwgasten op de dag. Op een locatie waar je veel ruimte hebt, eventueel buiten in een tent.
  2. Overal hygiënische middelen om handen goed schoon te maken. Dit had al veel eerder moeten gebeuren, maar anno 2020 is het eindelijk de standaard.
  3. Gasten wordt verzocht thuis te lunchen en in sommige gevallen wordt er al vanuit gegaan dat het diner niet kan plaatsvinden.

  Bovenstaande tips zijn pure speculatie. We wachten allemaal af wat het RIVM zal adviseren. Maar soms is het fijn om alvast rekening te houden met diverse scenario’s.

  We zijn nu in ieder geval samen geboekt op (vanaf 1 juni 2020)

  De data die hierboven vermeld staan zijn aan verandering onderhevig. We proberen alles zoveel mogelijk te updaten. Neem contact met ons op voor de meeste accurate data!

  Updates

  We proberen met regelmaat deze pagina een update te geven. Maar vooralsnog weet niemand iets met zekerheid. Dus is het voor ons ook afwachten. We gaan achter de schermen verder met onze website, proberen zoveel mogelijk onze kinderen als fotografie-studie-object te gebruiken hopen jullie over een paar weken weer te mogen zien en spreken.

  Heb je nog vragen, bel of stuur me een e-mail. En bij geen tegenbericht: we zien elkaar deze lente of zomer of herfst of winter!

  Leave a comment