Arendshoeve – The Garden of Amsterdam | Een Turks Nederlandse bruiloft

  Wat gebeurt er wanneer twee culturen samenkomen op 1 dag? Op die vraag kregen we antwoord tijdens de trouwdag van Rachel en Sercan. Aan de ene kant het Oer-Hollandse van Rachel en aan de andere kant het internationale en Turkse van Sercan. Ze trouwden in The Garden of Amsterdam!

  Dansen op straat

  Zoveel energie! Zoveel geluid! Dansen, muziek, sjaaltjes, kleur: een dag om niet meer te vergeten. Want tuurlijk, we maken heel veel Nederlandse bruiloften mee, maar daarom is het extra leuk om soms te zien wat de gebruiken zijn van een andere cultuur.

  Turkse gebruiken voor een bruiloft

  Sercan heeft namelijk een Turkse familie en dus waren er heel veel kleine Turkse gebruiken. In de ochtend een optocht met familie, verzamelen bij zijn ouders waar een luit- en trommelspeler waren, sieraden die kado gegeven werden en kleine spelletjes. Hij mocht bijvoorbeeld niet naar binnen bij de bruid. Eerst moest de man des huizes omgekocht worden. Vervolgens moest hij ook betalen om het appartementencomplex waar zijn ouders wonen binnen te komen.

  Tussendoor kreeg Rachel ook een mooie rode gordel om en een rode doek over haar hoofd. En er werd een pot kapot gegooid met daarin snoepgoed voor de kinderen. Hoewel er ook een aantal volwassenen op zoek gingen naar wat lekkers ; )

  Ik denk dat gastvrijheid ook echt centraal stond deze dag. In de ochtend natuurlijk, maar ook tussen de middag. Sercans ouders hadden voor alle gasten heerlijk Turks eten gemaakt. Ook wij aten een bordje mee. Heerlijk!

  Op naar The Garden of Amsterdam

  We maakten trouwfoto’s in Amsterdam, maar omdat het erg koud was, het is immers februari, reden we al vrij snel naar De Arendshoeve (Garden of Amsterdam). Deze locatie is namelijk een fantastische plek om foto’s te maken. Zowel buiten als binnen heb je veel botanische elementjes. Overal planten en bloemen: prachtig!

  Kijk nou toch,… die ceremonieplek! De ceremonie vond in de middag plaats en aansluitend was er een receptiemoment. Toen de groepsfoto’s klaar waren trok het bruidspaar zich terug, zodat ze later een grand entree konden maken. We namen rond 18:00 afscheid en sloten af met een fijn beeld van bruid en bruidegom. Wederom een heerlijke voorjaarsbruiloft!

  Zo’n superschatting bruidsmeisje dat stiekem vindt dat de ceremonie wel een beetje lang duurt…

  Trouwceremonie bij De Arendshoeve. Knuffel na de ceremonie.

  Het is altijd superleuk om te zien hoe blij een bruidspaar is, vlak na de ceremonie. Eindelijk man en vrouw!

  Overzicht van de grote zaal van The Garden of Amsterdam.

  De catering en styling werd gedaan door Yagmur. Wat ziet het er fantastisch uit he?!

  Uiteraard maakten we nog een aantal foto’s bij die heerlijke bloemenboog.

  Buitenkant van The Garden of Amsterdam.

  Leuke adresjes voor je trouwdag

  Ringen: PĆ¼ttmann Juweliers
  Pak: Oger
  Jurk: Eddy K
  Trouwlocatie: De Arendshoeve, Garden of Amsterdam (dit vinden wij een hele toffe locatie!)
  Cateraar, styling en weddingplanner: Yagmur Organisatie

  Leave a comment