Trouwen in de herfst | 10 geweldige redenen om in de herfst te trouwen

Trouwen in de Herfst 006
De bladeren vallen, buiten wordt het kouder en binnen wordt het gezellig. De herfst is aangebroken. En het zal wellicht niet meer lukken om dit jaar nog te trouwen, maar wat dacht je van de herfst van 2020? Oktober, november en december, drie maanden waarin je zeker fijn een herfstbruiloft kunt hebben. We hebben deze blogpost eens even flink onder handen genomen, zodat hij nu weer up-to-date is. Heb jij extra tips? Zet ze vooral bij de comments! We horen graag van jullie.

Trouwen Kasteelhoeve Geldrop 014 1Tijd om te trouwen in de herfst

Hou je van warme en heldere kleuren? De herfst staat er bekend om en wij zijn in ieder geval fan! We schreven al eerder dat een herfstbruiloft te gek is, maar het is tijd voor een update. We merken ook dat de herfst steeds populairder wordt. Hoewel oktober niet altijd heel warm is, kun je uitschieters hebben tot boven de 20 graden! Vandaar dat we deze “promo-post” schrijven, want wie weet kunnen we je overhalen om vooral in dit prachtige seizoen te trouwen. Daarom geven we je 10 redenen om vooral naar eind september, oktober en november te kijken als jouw trouwmaand.

Bruiloft Wollebrand TM 027

1. De herfst is kleurrijk

Prachtige kleuren, overal waar je kijkt. Fantastisch voor de fotoshoot dus, wanneer je gaat trouwen in de herfst. Doordat er vaak al een deel van de bladeren gevallen is, is het een stuk lichter in het bos. Dit komt de foto’s vaak ten goede.

Tip: je jurk zal vies worden.

Als er van te voren vanuit gaat dat je jurk vies wordt, is het niet meer zo erg wanneer het daadwerkelijk gebeurt tijdens de dag. En wij zeggen altijd: “dan kun je tenminste zien dat je het naar je zin hebt gehad” ;) Eerder maakten we namelijk mee dat bruidsparen met lakens liepen om onder de jurk te leggen, maar dit werkt erg gekunsteld en haalt de flow uit je shoot. Lakens thuislaten dus en lekker genieten.

Trouwen in de Herfst 002

2. Romantisch binnen trouwen in de herfst

Binnen, gezellig bij het haardvuur trouwen. Er zijn meerdere locaties waar dit helemaal mogelijk is. Dus informeer goed bij de locatie die jullie op het oog hebben of dit tot de mogelijkheden behoort.

Tip: Zoek een flexibele trouwlocatie…

Ook bestaan er trouwlocaties die heel erg flexibel zijn qua wat waar precies gaat plaatsvinden. Mocht je een flexibele locatie hebben, kijk dan naar de opties om zowel binnen als buiten te trouwen. We hebben eerder meegemaakt dat de ceremonie binnen was, maar de taart alsnog lekker buiten op het terras aangesneden kon worden in verband met het geweldige weer! En ook maakten we laatst mee dat het bruidspaar een paar dagen voor de bruiloft alsnog besloot om buiten te trouwen. Het was die dag dan ook 27 graden, in oktober ;)
buiten trouwen in oktoberDit stel had mega veel geluk: het was zo warm dat er makkelijk buiten getrouwd kon worden!

Winter bruiloft Kasteel Wijenburg 017

Hou er alleen wel rekening mee dat oktober best wisselvallig kan zijn. Wanneer je een trouwlocatie hebt waar je binnen én buiten kunt trouwen zit je sowieso goed.

Bruine schoenen en riem en haardvuur.

3. Jouw trouwseizoen

Het is nog altijd een minder populair seizoen, dus de kans is erg groot dat je de enige in je vriendengroep bent die een herfstbruiloft heeft.  Niet dat je een week voor en twee weken na jullie bruiloft nog andere bruiloften hebt. Of dat mensen net in de vakantieperiode zitten en dus al andere plannen hebben. Ook is dit een periode waarin er minder feestdagen zijn dan je bijvoorbeeld in mei en juni hebt. Het perfecte moment voor een feestje dus.

4. Gemakkelijk kiezen

Vaak kun je makkelijker een locatie uitkiezen, in plaats van in de populaire lente- en zomermaanden. Veel locaties (en ook fotografen) worden eerst geboekt voor de maanden mei, juni, augustus en september en daarna komen pas de maanden oktober, november en december. Het is dus een minder grote uitdaging om jullie favoriete leveranciers op 1 datum te krijgen. Informeer naar onze beschikbaarheid.

Goedkoper trouwen?

Ja, toch klopt het wel. Omdat er vaak meerdere opties beschikbaar zijn kunnen jullie kijken waar je de beste waar voor je geld krijgt. En sommige trouwleveranciers werken ook met een alternatieve prijslijst. Informeer dus vooral even naar wat mogelijk is.

Herfst sfeer bij kasteel Duivenvoorde.

5. Trouwen, vlak voor de Kerst

Na je bruiloft op honeymoon en een paar weken later is het al Kerst! Je valt dus minder snel in het “after wedding”-gat. Niet dat veel mensen dat hebben, maar het is toch leuk meegenomen. Er zijn veel mooie plekken in Nederland waar je heerlijk kunt trouwen tijdens alle seizoenen. Hieronder zie je bijvoorbeeld een foto die gemaakt is bij Kasteel Wijenburg, tijdens een bruiloft in de herfst. Deze locatie is mooi in elk seizoen. Maar ook Kasteel Duivenvoorde en Kasteelhoeve Geldrop zijn prachtige herfstlocaties

Herfstbruiloft Kasteel Wijenburg 001 1

6. Zweten in je trouwjurk

Je kunt bijzonder veel geluk hebben met het weer en het is sowieso niet zo onwijs warm. Het is dan ook makkelijker om het in de herfst warm te krijgen dan om het in de zomer koud te krijgen. Helemaal als je een lange trouwjurk wil. Selecteer van te voren wel even een fijne omslagdoek of een jasje, want dan kun je tussen het fotograferen door lekker warm blijven.

Trek een warm jasje aan als je in de herfst trouwt.Deze bruid had een jasje meegenomen in haar favoriete kleur. Het leuke is dat ze hem nu, na haar herfstbruiloft, nog steeds kan gebruiken! En ik stel me dan zo voor dat ze ook terugdenkt aan hun trouwdag.

trouwen-in-de-herfst-laan met bomen en bruidspaarFotoshoot, buiten in de herfst.

7. Romantische fotoshoot

Het is helemaal niet raar om samen te schuilen onder een paraplu of een warm kleedje. Superromantisch! We schreven het zojuist al: blijf warm. En hou elkaar ook warm ;)

Tip: Neem een kleedje mee.

Denk ook goed na over een hele goede binnenlocatie voor de fotoshoot. Mocht het regenen, dan kun je direct naar binnen voor de foto’s en wordt dit niet een stressmomentje.

Of wisselen gewoon je buitenfoto’s af met binnenfoto’s, bijvoorbeeld bij je trouwlocatie. Vaak is deze locatie mooi van zichzelf en kun je er prima een aantal trouwfoto’s maken.

Korte fotoshoot

Je kunt er ook over nadenken om de fotoshoot op te splitsen in meerdere momenten. Bijvoorbeeld een kort moment in de ochtend, een kort moment tijdens een borrelmoment (rond het moment dat de zon ondergaat) en eventueel ook een paar minuten vlak voor het feest begint. Op die manier blijft de shoot kort, heb je veel variatie en mocht een moment uitvallen in verband met de regen, dan ben je flexibel. Op die manier is de kans op een succesvolle fotoshoot het grootst.

Knuffelend stel onder een boom met herfstbladeren.bruiloft de landgoederij NB 023

8. Herfstbloemen in bijzondere kleuren

De herfst heeft ook prachtige bloemen die je niet zo vaak op andere bruiloften ziet. Met name oranje, rode en gele kleuren komen erg mooi uit. Denk ook aan die heerlijke takken met besjes (paarse Callicarpa of rozenbottels) , hortensia’s, astilbe, Dahlia’s en heide. Ook Scabiosa geeft mooie kleuren, net als Asters en Sedum (Hemelsleutel). Kortom: de herfst heeft heel veel bijzondere bloemen die je juist in het voorjaar weer minder ziet.

Styling voor je herfstbruiloft met bladeren en kaarsen.Herfstbruid en styling fall in love

9. En natuurlijk herfstdecoratie en styling

Er zijn zoveel toepasselijke stylingsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan herfstblaadjes, kaarsen, boomstammen en meer robuuste materialen. Er is veel mogelijk, helemaal als je zelf aan de slag gaat.

En de herfst kan enorm wisselvallig zijn qua weer. Je hoopt op prachtige verkleurde bladeren, maar 1 najaarsstorm en alle bomen zijn kaal. Probeer dus de herfst ook zeker naar binnen te halen. Mooie bladeren op je dinertafel, boeketten in herfstachtige kleuren of misschien zelfs een trouwtaart in bijpassende kleuren! Oh en vergeet de kaarsjes niet. Overal kaarsjes, op de dinertafel, bij een eventueel gastenboek en tijdens het borrelmoment.

Sfeervolle herfststyling op een bruiloftHerfstachtige trouwtaart met vijgen en bessen.Spread the love jampotjes en dennenappels.

Mooie herfstbladeren, dennenappels en rood-, oranje- en geeltinten.

Herfstbladeren met hartjes voor een bruiloft

10. Sneller donker, mooier licht

En nog een laatste voordeel van het najaar: het is sneller donker en dus heb je misschien wel de optie om met ondergaande zon op de foto te gaan. In de herfst wordt het sneller donker dan je vaak door hebt, houdt hier dus goed rekening mee met je fotoshoot. Wij bekijken van te voren altijd hoe laat de zon ondergaat, zodat we kunnen profiteren van het prachtige avondlicht.

Overleg met je fotograaf welk tijdstip je het beste kunt pakken en probeer je dag daar ook een beetje op in te richten als dat mogelijk is. En anders kun je natuurlijk ook in het donker naar buiten.

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” equal_height=”yes” content_placement=”middle” bg_color=”#5f7d83″ scene_position=”center” text_color=”light” text_align=”center” top_padding=”20″ bottom_padding=”20″ class=”referentie-cta” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”2/3″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]

Kun je niet genoeg krijgen van deze sfeervolle reportages?

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” top_margin=”10″ width=”1/3″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][nectar_btn size=”medium” button_style=”regular” button_color_2=”Extra-Color-3″ color_override=”#ffffff” icon_family=”none” url=”/category/type-bruiloft/herfstbruiloft-en-winterbruiloft/” text=”Meer Herfst- en winterbruiloften”][/vc_column][/vc_row]

 

Buiten in de herfst op de fotoTrouwfoto's in het donker maken tijdens de herfst.

Zin om meer weg te dromen? Bekijk dan deze blogs: