Soms maken we mee dat bruidsparen gaan trouwen terwijl ze kinderen hebben en soms heeft een bruidspaar een hond (of twee). Emilie en Bjorn hebben twee hondjes: Igor en Poppet. Igor werd ooit gered door dierenarts Emilie en mede daardoor zijn de honden echt onderdeel van het gezin. Het bruidspaar gaf ons de opdracht om ook zeker foto’s te maken van hun twee hondjes, Poppet en Igor en van de andere honden. Een opdracht die we met beide handen aangrepen. De dag begon dan ook met een boswandeling mét hondjes.

Trouwen met honden er bij

Terwijl Ramon mee op pad ging om in het bos foto’s te maken, kon ik alvast aan de slag met de detailfoto’s. Na de boswandeling splitste het bruidspaar zich op en begonnen de echte voorbereidingen. Emilie ging richting visagist en kapper, Bjorn trok nog een paar baantjes in het zwembad. Het was leuk om te zien hoe onstpannen deze dag begon.

Wandelen in het bos met de hondjes. Overzicht van 1 van de suites van Het Roode Koper. Met trouwjurk en trouwschoenen. De bruidegom duikt nog even het zwembad in voordat de dag gaat beginnen.

Maar ook later bleef de dag ontspannen. De ceremonie begon in de namiddag en onder grote witte parasols werd het jawoord gezegd. Gelukkig nam dit net de ergste hitte weg, want het was de hele dag zomers qua temperaturen. Na de ceremonie was er tijd voor felicitaties, een glas champagne en hier en daar een lekker broodje. Toen we na een klein uurtje begonnen aan de familiefoto’s koelde het langzaam ietsje af.

Aanzicht van het Roode Koper. Trouwgasten wachten tot de ceremonie gaat beginnen. De bruidegom loopt richting de ceremonieplek. Trouwen in de cirkeltuin van het Roode Koper in Ermelo. Trouwen onder parasols. Een informeel broodjesmoment bij Het Roode Koper.

Rondom het Roode Koper

De fotoshoot vond plaats rondom landgoed Het Roode Koper. Dit is zo’n heerlijk veelzijdige locatie… Niet alleen zijn ze sterren in “hospitality” en is de keuken natuurlijk subliem; je hebt op een paar minuten rijden afstand een stuk heide, je hebt overal bossen en hier en daar een open veld. En de tuin is van zichzelf natuurlijk ook prachtig. We maakten dankbaar gebruik van diverse mooie plekjes en het bruidspaar oefende zelfs nog even hun eerste dans in het bos. Hoezo romantisch? ; )

De avond bestond uit een korte opfrisperiode, een fijne lange borrel bij “the poolhouse” en aansluitend een barbecue, compleet met Green Eggs. We bleven tot het moment dat het dessert op tafel kwam en namen toen afscheid van twee hele lieve mensen.

Gasten borrelen en eten bij de Poolhouse van Het Roode Koper. Gasten staan te wachten bij de Big Green Egg.

Bekijk meer stellen die gingen trouwen bij Landgoed Het Roode Koper

Adresjes van Emilie & Bjorn (en het Roode Koper)

Bloemwerk: Buxus bloemen atelier
Dutch hair Ermelo: kapster & visagie
Ceremonie: Alice in Weddingland
Piano: Evenses
Hotel Het Roode koper: catering en algemene organisatie
Kleed bruid: Oh Que Luna
Maatpak bruidegom: Cafe Costume
Videograaf: A Beautiful Day (Thomas)
Tentworx: Tent Poolhouse

Leave a comment