It Flinkeboskje | Hemelum | Merel en Jeroen

  Goed. Hoe omschrijf ik It Flinkeboskje? Het is een locatie die je misschien gewoon niet direct op deze plek verwacht. Een combinatie tussen festivalterrein, botanische kas en een heerlijk open landschap. Met in de buurt een prachtig meer, hoog gras en hier en daar een boom. Merel en Jeroen kenden deze locatie en dus was de keuze snel gemaakt. Ze hadden denk ik zelf ook niet helemaal verwacht dat het zo mooi zou zijn.

  Trouwen bij It Flinkeboskje

  Het leuke aan It Flinkeboskje, of de Flinkefarm en het Voorhuis, is dat je er kunt slapen met een groot aantal gasten en op het terrein dus ook kunt trouwen. Merel en Jeroen deden dan ook hun voorbereidingen op deze plek. Ze waren ongeveer 5 meter bij elkaar vandaan, in hetzelfde gebouw. En terwijl Merel al een half uur klaar was, werkte Jeroen nog aan zijn final touch. Toch kon de first look precies op tijd plaatsvinden. In de achtertuin van Het Voorhuis.

  Fotoshoot in de kas

  Goed. Fotoshoot, even bij de kas, stukje wandelen in de natuur, iets met de bakfiets, kijken of we ook de zon nog een beetje konden vermijden: in een uur tijd maakten we heel wat foto’s met deze twee. Toen we klaar waren stond de Barista al klaar en was het dus tijd voor een vers kopje cappuccino. Heerlijk! De gasten kwamen langzaam aan op de locatie en toen het 14:30 was, kon de ceremonie beginnen. Merel en Jeroen kwamen aan op een bakfiets. Het was even doortrappen, maar wat een gezellige entree.

  Trouwceremonie in de kas

  Ik weet vrij zeker dat er voor Merel en Jeroen meerdere hoogtepunten waren. Misschien het binnenlopen, misschien de woorden van Merels tante, die eerder zelf ook trouwambtenaar was. Of misschien wel de prachtige entourage, want wat was het mooi. Maar het moment dat Merels broer, Robert, zijn tweede lied zong en halverwege zijn dochter optilde… toen brak ik zelf ook even. Wat een rijkdom om op deze manier met je vrienden en familie om je heen, te mogen trouwen.

  Dineren in de kas

  De rest van de middag verliep fijn. Er viel een klein buitje, maar dat koelde de kas ook weer een beetje af, er was ruimte voor geklets, heerlijke taart, felicitaties en hier en daar een biertje. Mensen genoten van cappuccino, de omgeving en van elkaar. Rond een uur of zes ging men aan tafel. De kas was omgetoverd tot een prachtige plek voor een diner. We maakten enkele speeches mee en fotografeerden alles wat er in-en-rond de kas gebeurde. En we bleven zelfs het eerste stukje van het feest. Een hele mooie trouwdag. Wat heerlijk om mee te mogen maken!

  Trouwadresjes van Merel & Jeroen

  Ceremonie door Esther (tante) (https://www.hetlevenvieren.nl/trouwen)
  En Hinke Wolthuizen (BABS) (https://sudwestfryslan.nl/onderwerp/hinke-wolthuizen/)
  Barista (Freddie Alves)
  Live painter (www.versekunst.nl) Marieke Bekke
  Taart (door meerdere gasten zelf gemaakt)
  Shared dinning via Lokaal 55 (www.lokaal55.nl)
  Wijn via Cruwijn (www.cruwijn.nl)
  Fotohokje (www.mijnfotohokje.nl)
  DJ Spinkit (www.spinkit.nl)
  Trouwjurk (www.honybruidsmode.nl; White One)
  Pak bruidegom (www.jachensen.nl; Amersfoort)
  Trouwkaart (www.dekaartjeswinkel.nl)
  Weddingplanner van de lokatie (http://gritta.nl/)
  Bloemist voor boeket (https://bloemenkoudum.nl/)
  Visagie en haar (http://kapsalonbonbini.nl/)
  Ringen (https://allerspanninga.com/trouwringen)
  Schoenen Merel (Gabor)

  Leave a comment