Waarom je best kunt trouwen in de winter


  Sneeuw, ijs, je hoopt er op wanneer je gaat trouwen in de winter, maar of je het krijgt is een tweede natuurlijk. We lieten eerder al inspiratie voor een herfstbruiloft zien, maar als je besluit om iets later (of vroeger) in het jaar te trouwen, dan zit je in de winter. Dit is het minst populaire jaargetijde in Nederland om te trouwen aldus The Perfect Wedding en Trouwen.NL, maar waarom eigenlijk? Het is namelijk een bijzonder fotogeniek seizoen!

  Waarom is trouwen in de winter niet superpopulair?

  Leuke tips en ideeën voor een winterbruiloft

  Wij fotograferen relatief weinig bruiloften in de winter. Niet omdat we ze niet leuk vinden, in tegendeel zelfs! Er zijn gewoon weinig bruidsparen die dit seizoen uiteindelijk uitkiezen. December is een uitzondering, omdat deze maand vaak van zichzelf al feestelijk is en dus is de maand iets “aantrekkelijker”, maar waarom niet November, Januari of Februari? Vandaar dat we je graag hierbij overtuigen om te gaan voor dit bijzondere trouwseizoen. Een blogpost vol inspiratie.

  1. Wat trek ik aan?

  Kleed je op de winter! Je kunt er vanuit gaan dat het erg koud is, dus pak je handschoenen, zoek er een leuke sjaal bij en neem eventueel ook een dekentje mee. Je hoeft niet met dat dekentje op de foto, maar het is wel superhandig om iets warms bij je te hebben voor de momenten tussen de foto’s door. Een stola, (nep-)bontje of jasje kan ook uitkomst bieden.

  Ook laarzen kunnen heel erg handig zijn. Als je zoekt op “wedding wellies”, kom je al een heel eind. Laarzen zijn handig wanneer je toch graag naar buiten wilt, maar delicate schoenen hebt gekocht. Omdat trouwjurken vaak over schoenen heenhangen, zie je ze toch niet op de foto. Dan zijn trouwlaarzen een uitkomst. Gewone laarzen werken overigens ook hoor.

  Warme wanten en een wintersjaal

  2. Korte fotoshoot mét of zonder sneeuw

  Houd elkaar lekker warm.

  Kijk je op tegen de fotoshoot? Het is helemaal niet nodig om een lange fotoshoot in de kou te doen, als je maar genoeg tijd in totaal hebt. Je kunt een deel binnen laten plaatsvinden, maar ook een shoot van een uur opdelen in drie momentjes van 20 minuten. Zo heb je amper de tijd om koud te worden, kun je gebruik maken van meerdere momenten op de dag en houdt je het leuk voor jezelf en je aanstaande.

  Sowieso vragen we het bruidspaar vaak om lekker dicht bij elkaar te staan, want dan kun je elkaar warm houden. Tussen de foto’s door maken we gebruik van een warme deken of een jas. En neem ook zeker een sjaal mee en wanten, als je wilt.

  Bruidspaar met warme deken omdat het koud is

  3. Winterse styling voor je bruiloft

  Maak gebruik van die heerlijke winterse elementen. Kies voor warme chocolademelk of glühwein (thanks voor het idee Vivian & Anne Floor!), trouw bij de open haard en kies voor witte winterse bloemen. Of wat dacht je van een diner met kaasfondue! Wil je meer winterse ideeën en inspiratie opdoen, kijk dan even naar deze winterse gestylede shoot.

  4. In de winter trouw je binnen, toch?

  We hebben 1 keer meegemaakt dat een stel, heel vroeg in april, buiten wilde trouwen. En dat ging. Het was koud, er stonden heaters en men had dekentjes, maar het kon wel. De herinnering aan de setting en hoe mooi het was, blijft vaak langer hangen dan de herinnering aan de koude. Maar… het was die dag droog. Als het ook nog eens gaat regenen, is het toch echt handiger om binnen te zijn.

  Onze tip, kies gewoon een hele fijn binnenlocatie om te trouwen. Een locatie met sfeer, misschien een mooie open haard, met kaarslicht en vooral veel warmte. Er zijn veel mooie trouwlocaties in Nederland waar het altijd sfeervol is. Zoals bijvoorbeeld Kasteel Wijenburg in Echteld, landgoed Het Roode Koper in Leuvenum en Landgoed Rhederoord bij Rheden.

   

  5. Je trouwjurk wordt vies

  Houdt rekening met het feit dat je jurk vies gaat worden. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: echt hij wordt vies en dat is helemaal prima! De meeste vlekken gaan er gemakkelijk weer uit en het maakt je fotoshoot zoveel relaxter als je van te voren weet dat die jurk niet helemaal smetteloos blijft. We hebben taferelen meegemaakt met plastic zakken en dekens onder de jurk, maar dit kost enorm veel tijd, wordt uiteindelijk ook een smeerboel en je bent meer tijd bezig met die dekens dan dat je met je lief bezig bent.

  Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de fotoshoot binnen te doen, hoewel dit vaak wel wat statischer is. Wil je dus alsnog buiten op de foto, stel je dan in op een vlekje hier en daar (dikwijls aan de onderkant van je jurk waar je toch al niets ziet) en je hebt een heerlijke onbezorgde fotoshoot. Wist je trouwens dat de jurk sowieso vies wordt? Het is namelijk bijna onmogelijk om elke plek helemaal schoon te maken, zodat er geen vuil op je jurk komt.

  Kun je niet genoeg krijgen van deze sfeervolle reportages?

  6. Trouwen rond de Kerst

  Hebben jullie ook al nagedacht over het hebben van een Kerstbruiloft? We hebben heel lang geleden wel eens meegemaakt dat bruidsparen rondom de Kerst gingen trouwen. Compleet met kerstbomen, kerstballen en kerststerren.

  Een tijd terug deden we een styled shoot met Heerlijk & Hecht en styliste Kristel van Oh Happy Day rondom het thema “Kerstbruiloft”. Bijzonder leuk om te zien wat er allemaal mogelijk is. Denk aan taartjes met Kerstbomen als topper, chocoladesneeuwvlokken en heerlijk winters eten.

  Gestylede tafel voor een kerstbruiloft.

  2 Comments

  Leave a comment