Herfstbruiloft | 10 reden om in de herfst te trouwen

  Trouwen met vallende herfstbladeren.
  De bladeren vallen, buiten wordt het kouder en binnen wordt het gezellig. De herfst is aangebroken. En het zal wellicht niet meer lukken om dit jaar nog te trouwen, maar wat dacht je van de herfst van 2019? We hebben deze blogpost eens even flink onder handen genomen, zodat hij nu weer relevant is. Heb jij extra tips? Zet ze vooral bij de comments!

  Tijd voor een herfstbruiloft

  Hou je van warme en heldere kleuren? De herfst staat er bekend om en wij zijn in ieder geval fan! We schreven al eerder dat een herfstbruiloft te gek is, maar het is tijd voor een update. We merken ook dat de herfst steeds populairder wordt. Dit jaar had je in oktober nog een periode met zomerse temperaturen! Vandaar dat we deze “promo-post” schrijven, want wie weet kunnen we je overhalen om vooral in dit prachtige seizoen te trouwen. Daarom geven we je 10 redenen om vooral naar eind september, oktober en november te kijken als jouw trouwmaand.

  1. De herfst is kleurrijk

  Prachtige kleuren, overal waar je kijkt. Fantastisch voor de fotoshoot dus. Doordat er vaak al een deel van de bladeren gevallen is, is het een stuk lichter in het bos. Dit komt de foto’s vaak ten goede.

  Tip: je jurk zal vies worden.

  Als er van te voren vanuit gaat dat je jurk vies wordt, is het niet meer zo erg wanneer het daadwerkelijk gebeurt tijdens de dag. En wij zeggen altijd: “dan kun je tenminste zien dat je het naar je zin hebt gehad” ;) Eerder maakten we namelijk mee dat bruidsparen met lakens liepen om onder de jurk te leggen, maar dit werkt erg gekunsteld en haalt de flow uit je shoot. Lakens thuislaten dus en lekker genieten.

  Herfstbruiloft met bruidspaar in het bos.

  2. Romantisch binnen trouwen

  Binnen, gezellig bij het haardvuur trouwen. Er zijn meerdere locaties waar dit helemaal mogelijk is. Dus informeer goed bij de locatie die jullie op het oog hebben of dit tot de mogelijkheden behoort.

  Tip: Zoek een flexibele trouwlocatie…

  Ook bestaan er trouwlocaties die heel erg flexibel zijn qua wat waar precies gaat plaatsvinden. Mocht je een flexibele locatie hebben, kijk dan naar de opties om zowel binnen als buiten te trouwen. We hebben eerder meegemaakt dat de ceremonie binnen was, maar de taart alsnog lekker buiten op het terras aangesneden kon worden in verband met het geweldige weer! En ook maakten we laatst mee dat het bruidspaar een paar dagen voor de bruiloft alsnog besloot om buiten te trouwen. Het was die dag dan ook 27 graden, in oktober ;)

  Bruine schoenen en riem en haardvuur.

  3. Jouw trouwseizoen

  Het is nog altijd een minder populair seizoen, dus de kans is erg groot dat je de enige in je vriendengroep bent.  Niet dat je een week voor en twee weken na jullie bruiloft nog andere bruiloften hebt. Of dat mensen net in de vakantieperiode zitten en dus al andere plannen hebben.

  4. Gemakkelijk kiezen

  Vaak kun je makkelijker een locatie uitkiezen, in plaats van in de populaire lente- en zomermaanden. Veel locaties (en ook fotografen) worden eerst geboekt voor de maanden mei, juni, augustus en september en daarna komen pas de maanden oktober en november. Het is dus een minder grote uitdaging om jullie favoriete leveranciers op 1 datum te krijgen. Informeer naar onze beschikbaarheid.

  Herfst sfeer bij kasteel Duivenvoorde.

  5. Trouwen, vlak voor de Kerst

  Na je bruiloft op honeymoon en een paar weken later is het al Kerst! Je valt dus minder snel in het “after wedding”-gat. Niet dat veel mensen dat hebben, maar het is toch leuk meegenomen. Er zijn veel mooie plekken in Nederland waar je heerlijk kunt trouwen tijdens alle seizoenen. Hieronder zie je bijvoorbeeld een foto die gemaakt is bij Kasteel Wijenburg, tijdens een bruiloft in de herfst. Deze locatie is mooi in elk seizoen. Maar ook Kasteel Duivenvoorde en Kasteelhoeve Geldrop zijn prachtige herfstlocaties

  6. Zweten in je trouwjurk

  Je kunt bijzonder veel geluk hebben met het weer en het is sowieso niet zo onwijs warm. Het is dan ook makkelijker om het in de herfst warm te krijgen dan om het in de zomer koud te krijgen. Helemaal als je een lange trouwjurk wil.

  trouwen-in-de-herfst-laan met bomen en bruidspaar

  7. Romantische fotoshoot

  Het is helemaal niet raar om samen te schuilen onder een paraplu of een warm kleedje. Superromantisch! Neem sowieso iets warms mee, want het kan natuurlijk altijd koud zijn. Tussen het fotograferen door, kun je dan even een jasje of deken omslaan. En hou elkaar ook vooral warm.

  Tip: Neem een kleedje mee.

  Denk ook goed na over een hele goede binnenlocatie voor de fotoshoot. Mocht het regenen, dan kun je direct naar binnen voor de foto’s en wordt dit niet een stressmomentje. Of wisselen gewoon je buitenfoto’s af met binnenfoto’s, bijvoorbeeld bij je trouwlocatie. Vaak is deze locatie mooi van zichzelf en kun je er prima een aantal trouwfoto’s maken.

  Knuffelend stel onder een boom met herfstbladeren.

  8. Herfstbloemen in bijzondere kleuren

  De herfst heeft ook prachtige bloemen die je niet zo vaak op andere bruiloften ziet. Met name oranje, rode en gele kleuren komen erg mooi uit. Denk ook aan die heerlijke takken met besjes (paarse Callicarpa of rozenbottels) , hortensia’s, astilbe, Dahlia’s en heide. Ook Scabiosa geeft mooie kleuren, net als asters en sedum. Kortom: de herfst heeft heel veel bijzondere bloemen die je juist in het voorjaar weer minder ziet.

  Styling voor je herfstbruiloft met bladeren en kaarsen.Herfstbruid en styling fall in love

  9. En natuurlijk herfstdecoratie en styling

  Er zijn zoveel toepasselijke stylingsmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan herfstblaadjes, kaarsen, boomstammen en meer robuuste materialen. Er is veel mogelijk, helemaal als je zelf aan de slag gaat.

  En de herfst kan enorm wisselvallig zijn qua weer. Je hoopt op prachtige verkleurde bladeren, maar 1 najaarsstorm en alle bomen zijn kaal. Probeer dus de herfst ook zeker naar binnen te halen. Mooie bladeren op je dinertafel, boeketten in herfstachtige kleuren of misschien zelfs een trouwtaart in bijpassende kleuren! Oh en vergeet de kaarsjes niet. Overal kaarsjes, op de dinertafel, bij een eventueel gastenboek en tijdens het borrelmoment.

  Sfeervolle herfststyling op een bruiloftHerfstachtige trouwtaart met vijgen en bessen.Spread the love jampotjes en dennenappels.

  Mooie herfstbladeren, dennenappels en rood-, oranje- en geeltinten.

  Trouwkaart met herfstthemaHerfstbladeren met hartjes voor een bruiloft

  10. Sneller donker, mooier licht

  En nog een laatste voordeel van het najaar: het is sneller donker en dus heb je misschien wel de optie om met ondergaande zon op de foto te gaan. In de herfst wordt het sneller donker dan je vaak door hebt, houdt hier dus goed rekening mee met je fotoshoot. Wij bekijken van te voren altijd hoe laat de zon ondergaat, zodat we kunnen profiteren van het prachtige avondlicht.

  Overleg met je fotograaf welk tijdstip je het beste kunt pakken en probeer je dag daar ook een beetje op in te richten als dat mogelijk is. En anders kun je natuurlijk ook in het donker naar buiten. Wil je weten wat wij kunnen betekenen voor jullie trouwreportage? Neem dan even contact op.

  Trouwfoto's in het donker maken tijdens de herfst.

  4 Comments

  • Saskia schreef:

   Ik ben ook in de herfst getrouwd en heb er nog geen spijt van. Inderdaad was bijna elke locatie waar wij kwamen nog bespreekbaar en iedereen in mijn omgeving vond het leuk om in de herfst ook eentrouwerij te hebben. BIj ons heeft het alleen s’avonds geregent en toen waren we uiteraard binnen aan het feesten.

  • Hermine schreef:

   Wat leuk om te horen Saskia! Trouwen in de herfst is eigenlijk heel erg goed te regelen : ) En zolang je draaiboek flexibel is qua tijden is het vaak makkelijk om een bui te vermijden. We maakten bijvoorbeeld bij onze laatste bruiloft van 2016 mee dat het bruidspaar gewoon 3 fotomomenten had ingepland: konden we op dat moment foto’s maken, prima, maar viel er een buitje dan was het ook niet erg : )

  • […] mei tot en met september zijn zeer populair, en daarna komen april en oktober. Dat maakt een herfstbruiloft of een winterbruiloft extra bijzonder. En ook blijkt dat vrijdag en zaterdag heel erg populair zijn […]

  • […] lieve stel vond het prima om 1 fotograaf te hebben en daarom presenteer ik, met gepaste trots, hun herfst trouwreportage. Met voorbereidingen bij Thierry én Marcia, foto’s van een prachtige Heilige Birmaan, een […]

  Leave a comment