Trouwen bij Kasteelhoeve Geldrop | Annemieke & Bart-Jan

  Hoeveel geluk kun je hebben? Je kiest er voor om te trouwen in Oktober en je krijgt niet alleen zonnig weer, maar ook 27 graden! Annemieke mailde me nog even in de week voorafgaand aan de bruiloft of ze voor de foto’s nou beter buiten of binnen konden trouwen. Het antwoord op die vraag zul je zo wel zien in de foto’s ;)

  Voorbereidingen van de bruid en bruidegom

  Annemieke en Bart-Jan begonnen op twee aparte locaties voor de voorbereidingen. Bruid bij haar ouders, bruidegom in “hun” huis. Beiden met veel tijd, zodat we fijn foto’s konden maken. En natuurlijk een paar detailfoto’s, want die horen er ook een beetje bij.

  Annemieke haar moeder had haar favoriete bloemist gevraagd om het huis op te fleuren met prachtige bloemstukken en geweldige versieringen in de boom voor het huis. Overal kleur dus. Ik denk dat we nog nooit een ouderlijk huis hebben gezien waar bloemen zo’n prominente rol speelden.

  Moeder van de bruidegom helpt bij de voorbereidingen van de bruidegom. Twee broers in een oldtimer.

  First look in de achtertuin

  Niet heel veel later vertrok Bart-Jan, met zijn broer, richting het ouderlijk huis van Annemieke. Ze kon het niet laten om stiekem even door de ramen te kijken om te zien welk kleur pak hij aan zou hebben. Bruin! Uiteraard kwam hierna de first-look, beneden in de tuin. Op die manier kon iedereen meegenieten.

  Bruidegom stapt in de herfst uit de trouwauto.

  En dan breekt het moment aan dat je als bruid zijnde ook in die auto moet. Zonder dakje, want dat is natuurlijk wel het fijnst bij zon. Maar ook omdat de bruidegom anders niet supermakkelijk kon rijden (met dichte auto), want vroeger waren mensen wellicht wat korter dan nu ;) Oplossing: doekje om je mooie haren, zonnebril op en gaan!

  Aankomst van het bruidspaar bij Kasteelhoeve Geldrop.

  Buiten trouwen bij De Kasteelhoeve

  Je kunt bij De Kasteelhoeve in Geldrop op meerdere plekken trouwen. Sowieso natuurlijk binnen, maar ook zeker buiten. Wij hebben eerder een bruiloft vastgelegd in de tuin van de Kasteelhoeve, maar ditmaal werd gebruikt gemaakt van de oude boom, vlak bij het kasteel. Ook een mooie plek. Helemaal als het warm is. De gasten zaten gelukkig in de schaduw en het licht was bijzonder mooi. Echt een aanrader dus!

  Overzicht van een buitenceremonie bij Kasteelhoeve Geldrop. Het bruidspaar is zojuist getrouwd!

  Ook bij de ceremonie waren prachtige bloemen. En die back-drop werd door de bruid gemaakt. Compleet met ‘tig kraanvogels.

  Receptie bij Kasteelhoeve Geldrop.

  Fotoshoot in de kasteeltuin

  Het bruidspaar had aangegeven dat ze een fotoshoot wilden, maar liefst niet een superlange. Want dan ben je bij je gasten weg en die wil je natuurlijk graag spreken. Dus we namen 20 minuten de tijd en gingen aan de slag in de tuin (die rond 17:00 zou sluiten). Ook liepen we nog even terug richting de ceremonieplek om daar nog een aantal mooie foto’s te maken. Omdat het natuurlijk herfst is, heb je eigenlijk de hele dag mooi zacht licht. Daar maakten we dankbaar gebruik van.

  Foto's in de tuin, met overal herfstkleuren. Foto's onder een oude romantische boom.

  Samen eten aan lange tafels

  En op een bruiloft wordt natuurlijk ook lekker gegeten. Het bruidspaar en hun gasten werden getrakteerd op heerlijk Italiaans eten. Met eerst planken met lekkere hapjes, daarna schalen op tafel en als afsluiter kleine toetjes. Op die manier kon iedereen met elkaar delen, family style. We moesten watertanden toen we het zagen ;)

  Ook is het diner een geweldig moment om te genieten van mooie speeches. De ouders en broers en zussen hadden diverse speeches geregeld, zodat er veel persoonlijke verhalen boven tafel kwamen.

  Lekker Italiaans eten op lange planken. Een toost op het bruidspaar. Overzicht van de dinerzaal van Kasteelhoeve Geldrop. Feest bij de Kasteelhoeve met rood licht.

  Adresjes van het bruidspaar

  Locatie: Kasteelhoeve Gedrop www.kasteelhoevegeldrop.nl
  BABS: Mieke Kerkhof, www.jaikwileentrouwambtenaar.nl
  Uitnodigingen: Letterpresswinkel.nl
  Ringen: Meister, Juwelier van de Kerkhof, www.juweliervandekerkhof.nl
  Jurk: Ann & John Bruidsmode Eindhoven, bruidsmode.net (Rembo Styling)
  Pak: Michael & Giso
  Schoenen Bruid: Van Loock schoenen, Zandhoven, Belgie; www.vanloock.com
  Make-up: Annemieke Make-up & Hair, annemiekevreugdenhil.nl
  Bloemen: Bloem Marie, www. bloemmarie.nl
  Taart: de Ouwe Taart, www.de-ouwe-taart.nl
  Catering: Caterevents, www.caterevents.nl
  Muziek ceremonie: Liset & Niels, www.lisetenniels.nl
  Band feest: The Mad Donna’s

  Ga je ook trouwen in Brabant? Bekijk hier onze tips als Bruidsfotograaf Brabant.

  5 Comments

  Leave a comment