Trouw in het Bos | Toon-Bert & Dorien

  Dat je dan gaat trouwen met je beste vriend en er helemaal zelf een te gek feest van maakt. Een dag die niet alleen voor jezelf onvergetelijk is, maar ook voor al je familie en vrienden. Wat heb ik veel respect voor dit stel! En wat was hun dag bijzonder…

  Trouw in het bos

  In België ga je meestal op het gemeentehuis trouwen en daarna misschien nog in de kerk. Dat is een beetje het idee van trouwen vaak. Maar Dorien en Toon-Bert wilden anders trouwen. Trouwen op een manier waarbij iedereen de dag zou onthouden. Trouwen zoals misschien nog niet eerder gedaan is in België. Compleet op hun manier.

  Neem hun Scouting-skills, de planmatige aanpak van Dorien en het technisch inzicht van Toon-Bert. Tel daar handenvol aan vrienden bij op en gok op een beetje goed weer. En voila: een “trouw in het bos” (om het even op zijn Vlaams te zeggen). Want dit stel komt dus uit Vlaanderen en wij mochten er bij zijn om deze dag te fotograferen. Een dag die begon bij de voorbereidingen, waar we vervolgens meegingen naar het gemeentehuis en daarna de fotoshoot hadden. Daarna was er tijd voor receptie, voor een extra persoonlijke trouwceremonie en vervolgens een heerlijk diner.

  Feesten met Vlamingen

  Tja en dan feest he. Want we vertelden al eerder dat Vlamingen weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Compleet met ruitenwissers, shotjes Flügel en maskers. Maar goed, laten we dit verhaal eens omzetten naar beeld, want dat is uiteindelijk wat we maken.

  Something old van de bruidegom: een prachtig handgewonden horloge van zijn opa.

  De bruid, haar zus en haar beste vriendin hadden dezelfde armbandjes.

  Ik vermoed dat dit de beste Vlaamse “gemeentehuisceremonie” was die we tot nu toe hebben meegemaakt! Persoonlijk, vol humor en zelfs een beetje emotioneel op de juiste momenten.

  En toen gingen we naar een prachtig gebied voor de fotoshoot. Dit stel houdt zielsveel van kleur en dat kun je krijgen op de heide.

  Bruidspaar op de heide tijdens de fotoshoot. Bruidspaar voor bomen.

  Ach ja, en dan de boslocatie waar getrouwd werd. Op een stuk terrein, dat van de Scouting is, werd een week lang gebouwd aan deze bijzondere plek. Met talloze pallets werden banken, tafels en decoratie-elementen gemaakt. Hoe onwijs tof!

  En dan die dinerplek! Je zou er maar mogen dineren…

  Regen op je bruiloft

  Trouwen met regen

  En ja, het is altijd mogelijk, ook in Augustus: een bui. Het was gelukkig een korte bui, wellicht tien minuten regen op een verder prachtige dag. Gelukkig was het bruidspaar compleet relaxed en waren er voldoende paraplu’s voor de gasten. En stiekem maakte dit de setting extra knus. Want de gasten gingen gezellig schuilen en namen meteen een hapje en een drankje. Kortom, deze bruiloft was rain-proof!

  Welkom op deze bruiloft.

  Live muziek, spelletjes, een Instagram-wall: aan alles was gedacht.

  Sfeervolle bruiloft in de buitenlucht.

  Persoonlijke trouwceremonie in het bos

  Na de receptie brak dus het moment van de ceremonie aan. Hét moment om bijzondere woorden uit te spreken naar elkaar en naar de gasten. En natuurlijk ook het moment om toegesproken te worden. In een uur tijd waren er diverse toespraken van getuigen, vrienden en het bruidspaar zelf. En ook wij konden het niet drooghouden bij de ode van Doriens moeder, aan haar beide dochters. Want dat was terecht mooi: ze sprak niet alleen haar prachtige trouwende dochter aan, maar ook haar andere prachtige dochter. Liefde.

  Overzichtsfoto van een ceremonie in een tent in het bos. Trouwceremonie in het bos bij Zutendaal. Trouwen in het bos van Vlaanderen Dineren in een stretchtent

  Tijdens het diner een korte avondshoot. Toch altijd een fijne onderbreking van een lange (doch gezellige) zit.

  Trouwfoto bij zonsondergang

  En ja, hier ongeveer ergens barstte het feest los. Eerst een flashmob, vervolgens nog een paar stukjes en gaan!

  Toffe Bos-Trouw- adressen van dit bruidspaar

  Kleed / Trouwjurk: White and Ivory https://whiteandivory.eu/nl/
  Kostuum / Trouwpak: Café Costume https://cafecostume.com/
  Taart: Hallo Agatha https://www.instagram.com/hallo.agatha/?hl=nl
  Ceremoniemeester: Tabloo Margot http://tabloomargot.be/
  Styling: gewoon serieus allemaal door Dorien en haar team
  Kapper: Kafuné https://www.facebook.com/kafunekatrien/
  Bloemist: Bloemen Gill http://www.gill.be/
  Catering: Carpe Diem http://www.carpediemnv.be/nl
  Muziek: Rock au vin http://www.rockauvin.be/
  Uitnodigingen: drukkerij Gijsemberg http://www.gijsemberg.be/DRK/

  Bekijk meer stellen die een vintage en bohemian stijl bruiloft hadden.

  One comment

  • […] Extra tip: heeft de trouwlocatie ook een goed “wat als het gaat regenen”-optie? Is de sfeer zowel binnen als buiten leuk? Het zou zonde zijn wanneer je buiten een droombruiloft kunt beleven, maar de regenoptie totaal sfeerloos is. Je zou dus kunnen overwegen of jullie “buitentrouwdroomlocatie” de mogelijkheid heeft om een tent op te zetten. Dit stel regelde bijvoorbeeld vrij last-minute een gigantisch tentzeil voor hun Belgische Bosbruiloft. […]

  Leave a comment