Ik ga op reis, ga je mee?

Ik vind het een mooi verhaal: ze kwamen elkaar tegen, spraken af en niet veel later, maakten ze samen een bijzondere reis. Eigenlijk was het de bedoeling dat Nina alleen op reis zou gaan. Maar toen kwam ze Gerard tegen. Haar eerste ontmoetingen met hem voelden zo goed en zijn reactie op: “ik ga, ga je mee”? waren zo positief, dat dit wel een teken moest zijn.

Uitzicht over Rotterdam

Of misschien geen teken, maar gewoon twee mensen die elkaar mooi aanvullen. Die heel goed samen kunnen zijn, genieten van het leven en stiekem ook van dat prachtige uitzicht van Gerards appartement in Rotterdam. Het was fijn om met ze af te spreken voor het kennismakingsgesprek. We hadden namelijk extra veel zin in deze trouwdag bij Kasteel Rhoon, nadat ze in Elburg geweest waren.

Barbershop en kimono’s

De trouwdag, best een warme dag, vond grotendeels plaats in Rotterdam. Gerard begon bijvoorbeeld bij de barber van Hotel New York. Nina, daarentegen, begon bij haar eigen kapper Guido Rieger. Mét bruidsmeisjes. Vier in totaal en met zelfgebakken chocolade koekjes. Glamour en huisvlijt, ik ben er gek op. 

De bruidsmeisjes (of eigenlijk meiden) waren extra herkenbaar door hun gepersonaliseerde kimono’s.

Gerard komt uit een hechte gemeenschap in Oud-Alblas. Zijn landelijke roots hebben we ook zeker terug laten komen in een deel van de foto’s. Hierdoor werd deze reportage enorm divers: aan de ene kant de metropool Rotterdam, aan de andere kant het Hollandsche platteland.

Wat ik stiekem eigenlijk altijd wel een mooi moment vind, is dat moment waarop de bruid helemaal klaar is en ze haar vader ziet. Tuurlijk gaan al die mannen niet spontaan huilen, maar die blik…

Elkaar zien op de SS Rotterdam

De First Look vond plaats op de SS Rotterdam. We waren al eerder op dit schip voor een nautische bruiloft, maar voor Nina en Gerard was deze plek extra speciaal: Nina werd op dit schip ten huwelijk gevraagd! In compleet andere omstandigheden, het was namelijk winter en misschien een paar dekken lager, maar toch. Wat een heerlijk romantische plek.

Rotterdam is natuurlijk een havenstad en dus maakten we dankbaar gebruik van een paar watertaxi’s.


Nina had een speciale ring voor haar moeder laten maken. Dit was het moment dat haar moeder deze ring kreeg. Hoe bijzonder is dat!

Trouwen bij Kasteel Rhoon

Uiteindelijk werd het natuurlijk tijd om in de auto te stappen om richting Kasteel Rhoon te gaan. De ceremonie vond buiten in de tuin plaats. Alle gasten zaten al, dus het bruidspaar kon direct beginnen met de ceremonie.

Overzicht van een buiten trouwceremonie bij Kasteel Rhoon Trouwceremonie in de tuin van Kasteel Rhoon

Hoewel dit natuurlijk best een warme dag was, genoot het gezelschap van de buiten ceremonie.

Kinderen spelen binnen in de trouwzaal bij Rhoon.

Kinderen op je bruiloft

Mama’s appeltaart was favoriet

En hoe statig een plek ook kan zijn, kinderen gaan gewoon lekker hun gang. Gerard heeft een heel stel zussen en broers en ook hun kinderen kwamen mee. Er was dus voor voldoende vermaak gezorgd. Binnen was het lekker koel, de perfecte plek om lekker je gang te gaan dus.

Toen het tijd was voor taart stonden ook de kinderen weer vooraan. En terecht! Want veel van de taarten waren door familieleden en vrienden gemaakt. Je kon dus heel gemakkelijk kiezen wat je zelf het lekkerst vond.

Genieten van een zelfgebakken trouwtaartje.

Hoewel we eerder die dag natuurlijk al even op pad waren geweest in Rotterdam, deden we in de namiddag nog een korte fotoshoot bij het kasteel. Contrast dus tussen het stedelijke van Rotterdam en tegelijkertijd het landelijke van Kasteel Rhoon.

Fotoshoot in de tuinen van het kasteel.

Wij worden zelf steeds meer fan van het fotograferen van trouwdiners. Want dit is het perfecte moment voor persoonlijke speeches of stukjes. Gewoon tussen de gangen door, er is toch tijd genoeg : )

De feestavond werd geopend door het bruidspaar. Een eerste dans, met choreografie én lift!

Trouwadresjes

Kapper: La Maison, Guido Rieger
Kapper Heren: Barbershop HNY
Trouwlocatie: Kasteel van Rhoon
First Look locatie: SS Rotterdam

Bekijk meer van ons werk als Bruidsfotograaf Rotterdam.

One comment

Leave a comment