Workshop bruidsfotografie bij De Woeste Hoeve

  Verslag van een leerzame fotografiedag

  Het is bij ons een beetje een traditie geworden om een verslagje te schrijven van hoe de workshop bruidsfotografie was. Dus ook dit keer. Want deze keer was speciaal: we gaven de workshop voor 10 collega’s bij De Woeste Hoeve.

  Deze locatie is voor ons zo speciaal, omdat we er zelf getrouwd zijn. Op het moment van schrijven bijna precies 5 jaar geleden (28 maart, 2013). En dus was het heerlijk om opnieuw hier te arriveren, ontvangen te worden, te genieten van fijne cappuccino en magische kaasplankjes.

  Een bruidspaar fotograferen

  Maar even terug naar de workshop, want daar draaide het natuurlijk om. We hadden een aantal weken terug een oproepje geplaatst voor een stel dat bruidspaar dat wel model wilde staan. Dus Jerny en Jeroen zochten hun trouwkleding nog eens uit en kwamen naar Beekbergen om gefotografeerd te worden. Ze waren een klein beetje verbaasd dat er 12 man stond te fotograferen, maar volgens mij waren ze snel de schrik voorbij ; )

  Om de dag nog even “af” te maken, hadden we via De Bloemenhof, een prachtig lenteboeketje geregeld. Ook had Simone een mooie corsage gemaakt voor de bruidegom. Lekker kleurrijk dus. We gingen voor de fotoshoot de tuin in, liepen langs het mooie historische gebouw en fotografeerden nog even in het bos. In totaal zijn we zo’n 2 uur bezig geweest met praktijk. Het eerste deel was buiten, om te laten zien wat je met fel zonlicht kunt. Het tweede deel was echter binnen. Omdat je binnen ook goed moet kunnen fotograferen.

  Oh nee, wat doe ik bij regen?

  Want stel je voor dat het gaat regenen! Je hebt je camera, je flitser, maar nergens zie je plekjes waar je mooie foto’s kunt maken. En dus lieten we de cursisten zien wat wij in zo’n geval doen. We begonnen met natuurlijk licht, lieten toen zien hoe we bounce-flitsen en eindigden met een paar creatieve technieken. Maar vooral makkelijk toepasbare dingen. Want daar draaide de workshop om: direct toepasbare technieken die je meteen mee kunt nemen naar de volgende workshop.

  Wil jij ook deze workshop volgen?

  We waren heel blij met de fijne reacties van de cursisten. En natuurlijk dankbaar dat de workshop bruidsfotografie zo vol zat! Dus op naar 14 april 2018, want dan is de volgende. Mocht je interesse hebben, stuur dan vooral even een mailtje : )

  3 Comments

  • Karin en Sandra schreef:

   Sandra en ik fotograferen al een paar jaar bruiloften en hebben verschillende workshops gevolgd. Maar deze workshop zetten voor ons heel veel puntjes op de i! Ramon en Hermine vertellen heel open over al hun ervaringen en hun werkwijze. Je krijgt echt een kijkje in de keuken. Het bevestigde ons in wat wij willen doen. Er was een hele ontspannen sfeer, al je vragen kon je stellen en we kregen advies over hoe we onze website kunnen optimaliseren. En ja, dat kaasplankje was echt zó lekker!! :D

  • Lara Aldewereld schreef:

   Deze workshop is een echte aanrader! Met veel enthousiasme hebben Ramon en Hermine hun kennis met ons gedeeld op een heel prettige, transparante manier. Het is verfrissend om een andere kijk te krijgen op je eigen manier van fotograferen. Vooral de manier hoe je zo optimaal mogelijk kunt flitsen tijdens bv. een feestavond was voor mij een echte eye-opener:) Ik heb zin om weer met alle opgedane inspiratie aan de slag te gaan!

   Hermine en Ramon, enorm bedankt voor het delen van jullie passie!! (en het regelen van die zaaaalige lunch;))

  • […] aantal maanden terug hadden we besloten om hier de workshop te geven. Toen bleek dat de eerste workshop vrij snel vol zat en er nog steeds animo was, hebben we een tweede workshop bruidsfotografie […]

  Leave a comment