Bruiloft bij de Heissche Hoeve in Loosbroek | Desie & Maikel

  En voor je het weet is het al weer eind augustus en tijd voor de bruiloft van Desie en Maikel. We keken enorm uit naar deze dag bij de landelijke trouwlocatie Heissche Hoeve. Niet alleen omdat dit een superlief stel is, maar ook vooral omdat er zoveel kinderen waren. We maken zelden mee dat er zo goed nagedacht is over of de kinderen het wel naar hun zin hebben. Opvallend was ook dat de volwassen toch een beetje in de knutselhoek of de filmzaal bleven plakken, hier en daar. Oh en allemaal een ijsje natuurlijk :)

  Trouwen met kinderen erbij

  Desie en Maikel hadden samen met Anne Floor van Heerlijk & Hecht een compleet plan gemaakt voor hun dag. Er zou vroeg op de dag getrouwd worden in een stretchtent, buiten en uiteraard op dat mooie trouweilandje. En dan was het idee dat men daarna lekker zou gaan genieten van een High Tea met taartentafel en “hartige tafel”. Gasten konden kiezen of ze eerst wat zoets zouden nemen en daarna echt lunch of juist andersom. En dat was best lastig kiezen. Overal waren zitjes gemaakt met kussens, er was een echte knutselhoek voor de kinderen mét donuts en zoete scones en men kon rondlopen over het landgoed. Dit is zo’n plek waar je ineens een veld met zonnebloemen ziet staan.

  Een vroege bruiloft

  De ochtend begon overigens erg vroeg. We zagen Desie bij de Dassenhut, een schattig Oosterijks aandoend hutje waar het bruidspaar kan overnachten. Hier bevond de bruid zich met haar dochters, terwijl de bruidegom met hun zoon bij de Heissche Hoeve ging omkleden. Na het first look moment en een korte fotoshoot was het tijd voor een first look met de gasten. Hierna begon de trouwceremonie, een hele persoonlijke ceremonie door de fijne begeleiding van Pauline. Er was ook live muziek van een harpiste, persoonlijke trouwgeloften en mooie karakterbeschrijvingen van de drie kinderen.

  High tea en schapen

  De middag was heel erg ontspannen. Mensen genoten van het mooie weer, van de heerlijke hapjes en van het bruidspaar. En rond een uur of 15:00 was het eerste deel van de dag voorbij. Het bruidspaar had namelijk geregeld dat de avondgasten een activiteit zouden doen: een workshop door een schaapsherder! We reden allemaal in een hop-on-hop-off-bus naar een nabijgelegen plaatsje, stapten uit en mochten daar kiezen tussen het spelen in de speeltuin of het meegaan naar de schaapsherder. Het merendeel liep netjes mee richting een groot weiland waar een meneer klaarstond met zijn Border Collie Tess’ en een kudde schapen. Het was prachtig om te zien hoe deze man omging met zijn dieren, maar het was misschien nog wel leuker om te zien hoe de hond enigszins ontdaan was door de 10 kinderen die tussen al die schapen rondrenden.

  Laat aan tafel

  Nadat we terugkwamen van het middagprogramma was het tijd voor het eten van de kinderen, een borrelmoment en direct hierna het naar bed brengen van de kleinsten. De volwassenen waren rond 20:00 allemaal paraat voor het diner, perfect uitgedacht omdat veel ouders hun (kleine) kindjes al op bed hadden kunnen leggen. Anne Floor had haar best gedaan op een prachtige gestylede tafel, compleet met kaarsjes, rozemarijn en (hoe kan het ook) (h)eerlijk eten. Een shared dinner, de gasten mochten dus de schalen delen met elkaar. We fotografeerden nog twee speeches, maakten dankbaar foto’s van de oudere kinderen die Marshmallow’s roosterden bij het vuur en genoten van de filmavond en toen zat het er voor ons op.
  Oprecht mijn complimenten voor deze dag. Ik heb kinderen zien genieten, ouders zien genieten, leveranciers zien genieten en uiteraard ook het bruidspaar. Wat een unieke dag. Eentje om nooit meer te vergeten : )

  Schapenhoeden als activiteiten tijdens je landelijke bruiloft. Fijne gedekte tafel voor een kinderfeest op je bruiloft. Filmavond met popcorn en cola tijdens je bruiloft. Speech tijdens het diner bij de Heische Hoeve Dineren bij kaarslicht bij De Heische Hoeve

  Adresjes van Desie & Maikel

  Cateraar, ceremoniemeester en stylist: www.heerlijk-hecht.nl
  Trouwlocatie: www.landelijkebruiloft.nl (Heissche Hoeve)
  Overnachtingslocatie: http://dassenhut.nl/
  Trouwambtenaar: Pauline Suidgeest
  Trouwkaart: www.trouwkaartje.com
  Trouwjurk: www.koonings.com
  Trouwpak: www.tailormadesuits.nl
  Muziek: www.muziekburo.nl
  Harpist: www.nanjabakker.com
  Make-up: www.knapsels.nl
  Haar: www.murphylou.com 
  Bloemwerk (via Heerlijk & Hecht): V&V
  Trouwboeket en corsages: http://www.bloemmarie.nl

   

   

  One comment

  Leave a comment