HoffShop

  HoffShop-007

  Hoe leg ik uit wat we geleerd hebben de afgelopen week. Laat ik beginnen met een korte introductie.

  Workshop in Amerika

  Ramon en ik vonden het hoog tijd om zelf een workshop te volgen. We zijn een trouwseizoen bezig geweest met de komst van ons kleine meisje en het trouwseizoen daarna waren we bezig met onze draai te vinden. Natuurlijk doe je erg je best om het beste uit jezelf te halen voor alle bruidsparen, maar het combineren van ouderschap en ondernemerschap is best een uitdaging. Toen we dat allemaal op de rit hadden bleek dat we hongerig waren voor meer kennis over bruidsfotografie. En omdat er niet heel erg veel mogelijkheden in Nederland zijn om bij te leren keken we met grote ogen naar het buitenland. Amerika om precies te zijn. We hebben namelijk een aantal lievelingsfotografen. Nu was het alleen nog wachten tot iemand een workshop zou aankondigen.

  Wat wilden we eigenlijk leren?

  Er was niet echt specifiek 1 ding waar we beter in wilden worden, hoewel “flitsen” altijd hoog op onze prioriteitenlijst stond. Dat wil niet zeggen dat we dat niet kunnen, maar je kunt altijd beter worden. En we wilden horen van anderen hoe we ons eigen werk konden verbeteren. Wat deden we goed en wat kon juist een beetje getweakt worden. Uiteindelijk hadden we voor onszelf een paar punten bepaald die verbeterd konden worden en dus was het tijd om een workshop te selecteren.

  Hoffer Photography

  Ja heel makkelijk, dan kom je toch al snel uit bij Hoffer Photography. Twee bijzonder gedreven en lieve mensen die al heel lang op onze bucket-list stonden, omdat wij vinden dat ze de beste trouwfotografen ter wereld zijn. Met een fantastisch studioteam om zich heen. Tony en Amy Hoffer hebben in 3 dagen tijd alles gegeven aan een groep cursisten van 12 in totaal. We hebben samen gelachen, samen gebaald van het koude weer, samen foto’s geselecteerd, samen geluisterd naar de ervaringen van Tony, Amy, Jim, Farid en Lindsay, samen gegeten, samen kleine break-downs gehad (we worden nooit zo goed als de Hoffers boehoehoe, dat idee) en samen gereden. En we zijn als groep stuk voor stuk beter geworden. Uiteindelijk hebben we een lijst opgesteld met kleine verbeterpunten die we dit jaar gaan doorvoeren. Dingen voor tijdens de fotoshoot, dingen qua communicatie, nieuwe apparatuur of soms het opnieuw gebruiken van apparatuur die we al hebben en de vraag hoe je continu je creativiteit kunt voeden.

  Resultaat

  Hieronder laten we een aantal beelden zien die we gemaakt hebben tijdens de Hoffshop. We kunnen echt niet wachten tot het trouwseizoen gaat beginnen. We hebben zo onwijs veel zin om al het geleerde in de praktijk te brengen! Kom maar op met die bruiloften. En we zijn Tony & Amy en hun team heel erg dankbaar voor wat ze met ons hebben willen delen.

   

  HoffShop-001 HoffShop-002 HoffShop-003 HoffShop-004 HoffShop-005 HoffShop-006 HoffShop-008 HoffShop-009

  2 Comments

  • […] in Elburg is best uniek. Jullie weten misschien dat we laatst in Amerika zijn geweest om een bruidsfotografieworkshop te volgen. We gingen er heen om meer te weten te komen over “off-camera-flash” en daar […]

  • […] Hoffshop gevolgd, punt. Dé workshop voor bruidsfotografen die graag de “next level” willen bereiken. Door stil te staan bij het gemaakte werk, te analyseren wat er beter kan en vervolgens daar mee aan de slag te gaan. Ik kan iedereen deze workshop aanraden. Helemaal als je net als wij gek bent van Hoffer’s fotografie. Toen we weer terug waren in Nederland zijn we diverse malen naar mooie fotolocaties geweest om te oefenen met flitsers en softbox. […]

  Leave a comment