Things that make me happy

Mon et Mine aan het werk-1

Ik heb een nieuw doel de komende tijd: gelukkig zijn en blijven in mijn bedrijf en leven. Afgelopen voorjaar fotografeerden we de bruiloft van Marijke en Jeroen en 1 ding viel me op: deze bruiloft maakte zowel Ramon als mijzelf enorm blij. En dan voelt zo’n bruiloft totaal niet als werk. En dat hadden we met meer bruiloften,.. we zijn ons er steeds bewuster van!

Niet dat onze andere bruiloften wel (altijd) als werk voelen hoor. Sommige zijn makkelijker en relaxter dan andere. Dat zit hem bijvoorbeeld in de dagplanning, in de reisafstand die we hebben richting de beginlocatie of in het feit dat we alle tijd van de wereld hebben voor de fotoshoot. En soms mogen we gewoon meepakken van de lunchbroodjes en is er een voedzame avondmaaltijd geregeld. Dit in tegenstelling tot andere dagen waar alles net iets chaotischer verloopt.

Al met al hebben we het dus aardig voor elkaar. Het lijkt alsof we de tijdverdeling tussen bedrijf en gezin op orde hebben, we hebben te gekke bruidsparen en komen steeds vaker bruidsparen tegen op “andermans feestje”, omdat ze ons aanbevolen hebben. Daarnaast gaan we niet meer al te vaak naar het buitenland (want dat is toch wel veel geregel), komen we steeds vaker aan het strand (yes!) en zijn we steeds meer zelf blij met onze reportages (naast de positieve reacties van onze bruidsparen, erg fijn). Ik hoop dan ook dat we dit vak nog jarenlang mogen beoefenen want ik word er echt heel erg gelukkig van!

En dan nog een kort lijstje met 15 anderen dingen waar ik superblij van word. Waar worden jullie blij van?

– Flow Magazine
– Witte chocolademelk, liefst dat de chocolade op zo’n stokje zit
– Lange wandelingen in de sneeuw met Ramon & Emmily
– Zonlicht dat door ons woonkamerraam naar binnen stroomt
– Cappuccino’s door Ramon gemaakt (want dat schuim is zo heerlijk!)
– DIY-projectjes maken met mijn tweedehands naaimachine (uiteraard dezelfde gekocht als die mijn moeder al jáááááren gebruikt)
– Rondneuzen in vintage winkeltjes, van die Pinterest-achtige boetiekjes en rommelmarkten bezoeken
– Hardlopen (ja serieus, ik! ; )
– En als logisch vervolg dat moment dat je een “nieuwe kilo” ziet op de weegschaal, dat gewicht dat je al anderhalf jaar niet meer hebt gezien.
– Grootse plannen smeden voor Mon et Mine
– Tekenen en aquarel (watercolor) maken (ook al ben ik er echt heel slecht in).
– Lunchen bij zaakjes zoals ‘t Olde Rechthuys, Puur! Elburg, Urban Chef en Bagels ‘n Beans
– Afspreken met vriend(innen) en/of collega’s
– Foto’s maken van Emmily, of tijdens wandelingen, of tijdens bruiloften.
– Van die heerlijke series zoals The Newsroom en Game of Thrones. Of Poldark, Outlander en Downton Abbey en eigenlijk gewoon elke Britse kostuumdrama dat ooit gemaakt is

Zin om meer weg te dromen? Bekijk dan deze blogs: