Bruidspaar heeft het koud, maar heeft een witte deken omgeslagen om warm te blijven

Trouwen in de winter

trouwen in de winter-14

We zijn en blijven fan: van trouwen in de winter. En stiekem hopen we natuurlijk dat we je, door mooie winterse plaatjes te laten zien, kunnen overtuigen om te kiezen voor dit sprookjesachtige, knusse en “in het teken van familie staande” seizoen te trouwen. Daarom hebben we een aantal foto’s gepakt van de winterbruiloft-shoot die we met Heerlijk & Hecht en Het Bruidsmeisje deden, van een heerlijke januari bruiloft en van een paar bruiloften uit voorgaande jaren.

Ook dit jaar geven we een 6 redenen, waarom trouwen in de winter absoluut kan. Dus geniet mee en laat het even horen als we je op andere gedachten hebben gebracht ; )

1. In de winter trouwen zorgt voor extra sfeer.

Denk aan trouwen bij een haardvuur, overal kaarsjes op tafel, lekker kaasfonduen (ideetje van Heerlijk & Hecht) en helemaal die Kerstsfeer. En fijn met je familie warme chocolademelk drinken, genieten van hartige hapjes, en luisteren naar fijne muziek.

trouwen in de winter-32trouwen in de winter-22trouwen in de winter-19

2. Bij trouwen in de winter weet je precies waar je aan toe bent qua weer.

Makkelijk toch? Je weet in ieder geval zeker dat het koud is. De kans is groot dat er weinig zon gaat zijn en zelfs misschien wel regen. Sneeuw is natuurlijk een bonus, maar ook daar ga je niet van uit. Omdat je alles binnen plant, zijn er geen teleurstellingen in verband met het weer. En mocht je dan toch een sneeuwbui of regenbui meemaken, dan draagt dat alleen maar bij aan de sfeer.

trouwen in de winter-31

3. Als je trouwt in de winter is de kans groot dat je de enige bent uit je vriendenkring.

Goh? Hebben jullie recentelijk nog andere bruiloften meegemaakt? Wij vragen het vaak aan onze bruidsparen, omdat deze vraag antwoord geeft op wat bruidsparen zelf echt van belang vinden. We horen af en toe dat bruidsparen een stuk of 3 bruiloften in mei hadden en 2 in juni, het afgelopen jaar. Extra leuk dat je dan zelf in een totaal ander seizoen trouwt. Dan kan iedereen naar jou dag toeleven, net als jij zelf!

trouwen in de winter-3

4. ‘s Winters kun je heerlijk een sjaal omdoen en handschoenen dragen! Vrijwel niets is te warm

Goed, misschien is dit wel een hele persoonlijke reden hoor, maar ik heb het zomers altijd warm. En ik hoor ook vaak dat bruidegommen het megawarm hebben in hun nette trouwpak in de zomer. Het fijne van de winter is dat je zeker weet dat je niet superveel gaat zweten. Je kunt dan zo’n prachtige jurk aan met mouwtjes, of misschien een vestje of een jasje of zo’n faux fur bontje of of of. Ideeën genoeg!

trouwen in de winter-30trouwen in de winter-15trouwen in de winter-33

5. De winter is een betoverend seizoen met vele opties.

Omdat het in de winter vaak minder druk is zijn veel leveranciers nog beschikbaar op je trouwdag. Hoewel de dagen rondom de Kerst vaak wel snel geboekt zijn is de rest van het seizoen vrij rustig. De kans is dus extra groot dat jullie je favoriete leveranciers in kunnen schakelen.

trouwen in de winter-27trouwen in de winter-25trouwen in de winter-12trouwen in de winter-8trouwen in de winter-5trouwen in de winter-4

6. Als het buiten koud is, is het binnen extra gezellig.

Een korte samenvatting eigenlijk. Oké, je moet even met je handschoenen en sjaal en jas door de koude buitenlucht, maar als je dan eenmaal binnen bent en bij het haardvuur zit, met warme chocolademelk, hapjes en familie en vrienden dan is het wel een onvergetelijk sfeervolle trouwdag. Ik ben benieuwd of ik jullie heb kunnen overtuigen.

trouwen in de winter-34

Zin om meer weg te dromen? Bekijk dan deze blogs: