Must-haves voor elke bruiloft

momenten-emotie-monetmine-16

Must-have foto’s, gemaakt door je bruidsfotograaf

Laat ik beginnen met dat je niets moet natuurlijk. Ken je die must-have lijstjes die je op Pinterest, Facebook en diverse blogs tegenkomt? Je ziet ze ook soms in trouwmagazines staan: lijsten met 10 tot 100 items of foto’s die je echt moet hebben van je trouwdag. Heb je er 1 niet dan is je collectie niet compleet en dus je dag niet geslaagd. Een beetje cru omschreven misschien, maar stiekem worden wij een beetje moe van must-have lijstjes. Ja natuurlijk zijn er bepaalde items die op de foto moeten, maar moeten dit echt voorwerpen zijn of zouden we misschien ook een nieuwe must-have list kunnen maken? Een lijstje met een totaal ander soort foto: de momentfoto.

Ramon en ik zijn eens gaan brainstormen en kwamen tot de volgende foto’s die wij graag zelf maken tijdens jullie bruiloft. Niet alleen nu, omdat ze het verhaal vertellen van je dag, maar ook zeker voor later, wanneer je niet meer helemaal precies weet hoe een bepaald moment verliep en door die ene foto juist heel duidelijk weer weet hoe dat moment was, hoe het voelde. En natuurlijk bedoelen we niet dat een reportage pas geslaagd is wanneer je alle hieronder staande punten gevangen hebt, maar wel dat momenten vaak veel meer waard zijn dan losse detailfoto’s (hoe leuk we het ook vinden om ze te maken!). En daarom dus hieronder een lijstje met momenten waar het volgens ons om draait. Elke bruiloft bevat dit soort momenten en het is te gek om ze te mogen vangen! (oh en “must-have” moet je bekijken met een knipoog).

Momenten om te koesteren

Foto van het moment waarop jullie elkaar voor het eerst zien, die dag. Die omhelzing is priceless…

momenten-emotie-monetmine-21

Die ene foto waarop je goed kunt zien dat jullie samen trouwen, niet alleen papa en mama, maar ook zeker de kinderen. momenten-emotie-monetmine-4

Foto waarop je kunt zien hoe verliefd jullie echt zijn. momenten-emotie-monetmine-14

Foto van je superschattige, maar zich doodvervelende nichtje. momenten-emotie-monetmine-19

Foto van je trotse vader die jou voor het eerst in je trouwjurk ziet. momenten-emotie-monetmine-13

Foto van dat bijzondere momentje tijdens 1 van de speeches en alleen jullie weten waar dat moment om draaide. momenten-emotie-monetmine-18

Die ene foto in dat groene veld. Je wilde eigenlijk geen fotoshoot, maar besluit toch om 5 minuutjes weg te sneaken en samen een momentje te beleven. momenten-emotie-monetmine-5

Foto van dat moment dat je volschiet op het moment dat je de trouwzaal binnen komt lopen. momenten-emotie-monetmine-3

Foto van je vader die jou weggeeft op je bruiloft. Je kijkt elkaar nog 1 keer goed aan en loopt dan naar binnen. momenten-emotie-monetmine-17

Foto van je beste vriendin die tijdens jouw bruiloft voor het eerst haar vriendje presenteert en enorm verliefd is. momenten-emotie-monetmine-6

Een foto van je moeder of je vader die je een knuffel geeft, vlak na de trouwceremonie. Je kunt zien hoe erg ze je het gunnen en hoe zeer ze hopen dat jouw huwelijk net zo geweldig gaat zijn als dat van hun. momenten-emotie-monetmine-2

Foto als jullie door de regen lopen en de regen “ownen”. momenten-emotie-monetmine-22

Een foto van je moeder als ze je een handkusje geeft bij het “weggeven van de bruid”. momenten-emotie-monetmine-8

Foto tijdens een extra avondshoot waarbij te zien is hoe opgelucht jullie zijn dat de dag verlopen is zoals je gehoopt had. De spanning is eindelijk weg, hoewel je nog wel een beetje zenuwachtig bent voor de eerste dans straks… momenten-emotie-monetmine-23

 

Zo’n foto van de vaders die elkaar een high-five geven na hun stukje/speech.

momenten-emotie-monetmine-12

Een foto van een paar hakjes van één van je vriendinnen die jouw ceremonie op blote voeten meemaakt, omdat het toch wel een beetje pittig is om de hele dag op die prachtige schoenen te lopen.

momenten-emotie-monetmine-10   Foto van je trotse vader die zich ineens beseft dat zijn kleine meisje nu toch echt helemaal volwassen is. momenten-emotie-monetmine-1

En nu jullie!

En verzin zelf zo nog veel meer foto’s. Een reportage is echt meer dan alleen een aantal details en foto’s van de kus en het zetten van de handtekeningen. Welk moment koesteren jullie voor eeuwig? Wij waren ook heel erg benieuwd naar de meest favoriete foto’s die de bruidsparen uit 2014 zelf hebben uitgekozen en daarom gaan we de komende tijd met enige regelmaat deze foto’s laten zien.

Zin om meer weg te dromen? Bekijk dan deze blogs: