Waar moet ik aan denken bij mijn zomerbruiloft?

Trouwen in de zomer-16

Kiezen voor een zomerbruiloft

Kom maar door! Op naar de zomer. Wij zijn er inmiddels wel weer een beetje aan toe, maar niet voordat we natuurlijk genoten hebben van de winter en lente. Trouwen in de zomer kan 1 groot feest zijn, maar je moet wel rekening houden met een paar zaken. Omdat we je willen enthousiasmeren voor deze periode van het jaar hebben we deze blogpost geschreven. We geven je een aantal tips, laten wat inspirerende bruiloften zien en hopen je te overtuigen om te kiezen voor een andere periode dan de lente ;) Met name de periode rondom de bouwvak is vaak heel onpopulair. Jammer, toch? :)

Zomerbruiloft compilatie klein3

Dingen om rekening mee te houden voor je bruiloft in de zomer

Houd rekening met het weer. Natuurlijk hoop je op zon, maar als je alles buiten plant in de volle zon en het wordt wel 35 graden dan smelten je gasten weg. Hou ook zeker rekening met een hoge water-rekening. Wanneer je gasten buiten in de warmte moeten wachten tot je ceremonie begint, bestaat de kans dat er aardig wat weggedronken wordt. Totaal logisch natuurlijk, maar als je locatie met nacalculatie werkt, kan het een pittige toevoeging zijn aan de rekening.

Trouwen in de zomer-7

Dress-code in de zomer

Mocht je nou een dress-code hebben, weet dan dat je gasten het behoorlijk warm kunnen hebben in hun driedelige pak of hun jacquet. En ook die lange avondjurken kunnen behoorlijk warm zijn. Wij hebben bruiloften meegemaakt waar het warmer da 35 graden was en de mannelijke gasten niet konden wachten tot de bruidegom zijn jasje uitdeed, zodat zij dit voorbeeld konden volgen.

Sowieso is het fijn om een locatie te hebben die vrij gemakkelijk “meer schaduw kan maken”. Bijvoorbeeld doordat ze genoeg personeel hebben om een aantal parasols te verplaatsen of een locatie waar je gebruik kunt maken van meerdere plekken buiten. We komen wel eens bij landgoed Het Roode Koper bijvoorbeeld en daar hebben ze diverse terrassen waar je gebruik van kunt maken. Het ene terras is zonniger dan het andere en dat kan enorm schelen op een warme dag.

We maken overigens vaak mee dat bruidsparen echt heel erg graag in de zomer buiten willen trouwen. Wij zijn mega fan van buiten trouwen, maar zorg dan echt voor schaduw. Helemaal voor gasten die wat ouder zijn. We hebben nog niet meegemaakt dat mensen daadwerkelijk flauwvielen, maar we hebben wel meegemaakt dat een deel van de gasten ergens anders moest gaan zitten ivm de hitte. Ook al zien parasols er niet altijd even fotogeniek uit, schaduw is soms essentieel ; )

Zomerbruiloft compilatie klein2

Fotoshoot in de hitte

Plan je fotoshoot in de vroege ochtend of de late middag. Wanneer je rond het middaguur gaat fotograferen is het niet alleen heel erg warm, maar het licht is ook vaak minder flatteus. Nu zijn hier natuurlijk wel manieren voor om het op te lossen, maar heb je zelf een lange en warme trouwjurk, dan is het gewoon veel makkelijker om lekker in de avond weg te gaan voor je shoot. Of deel je fotoshoot op in twee delen. Het eerste deel in de ochtend en het tweede deel later op de middag of in de avond.

Bijkomend voordeel is dat het formele gedeelte van de dag er vaak al op zit. En de fotoshoot wordt door onze bruidsparen vaak gezien als een momentje “Samen”. Eventjes weg zonder alle gasten om je heen. Even samen kletsen. En ergens op de achtergrond lopen twee fotografen die snel een aantal mooie foto’s maken. Dit hoeft echt geen uren te duren. Wij zijn al heel erg blij met twintig minuten in de avond. Helemaal als we eerder die dag al een korte shoot hebben gehad.

Trouwen in de zomer-12

Wie heeft een tweede trouwjurk?

Neem een extra jurkje mee voor de avond. Je kunt er helemaal vanuit gaan dat je je prachtige trouwjurk de hele dag aan wilt houden, maar als het echt warm is geweest is het een heerlijke optie om bij jullie feest gewoon dat supertoffe jurkje te kunnen pakken. En dat het dan misschien niet wit is: jammer dan : ) We maken ook wel mee dat bruiden niet zo goed konden kiezen tussen twee droomjurken en ze dus allebei hebben gekocht. Een voor de avond en één voor overdag.

Even terugkomend op “dat jurkje dat je nog in de kast had hangen”… indien je hem gebruikt is dat helemaal super. Maar mocht je tijdens de avond toch bedenken dat je graag je prachtige trouwjurk aanhoudt dan kan dat ook. Vaak kun je een langere trouwjurk qua sleep inkorten. Vraag hier even naar in de winkel waar je hem gekocht hebt. Voor vrijwel elke trouwjurk is wel een oplossing te bedenken. Dat danst sowieso heel handig.

Trouwen in de zomer-6

Extra handige tips voor je zomerse bruiloft

Laat iemand een vaasje regelen voor je boeket. Ik heb al meerdere malen meegemaakt dat het boeket rond de middag slap begon te hangen en dat is natuurlijk zonde! Maar ook bij een vaasje moet je rekening houden dat een boeket in de zon vrij snel op kan warmen. We hebben 1 keer meegemaakt dat het water uit de vaasjes die op de dinertafel stonden aanvoelde als theewater. En hebben de gasten corsages? Wacht dan tot het laatste moment voordat ze opgespeld worden en bewaar ze tot dat moment op een koele plek. Dit geldt ook voor prachtige polscorsages. Je wilt ze tijdens de ceremonie en de groepsfoto’s op zijn mooist hebben, dus plan even wat het beste gaat werken voor jullie.

Trouwen in de zomer-14

Cadeautje voor je gasten

En is het op je trouwdag enorm warm, denk dan eens na over zo’n handig mandje op het toilet. Zet er wat deodorant, toiletdoekjes en misschien een lekker flesje parfum bij. Het staat niet alleen leuk, maar is ook nog eens enorm handig voor alle ladies. Voor de heren kun je een alternatief mandje maken met wat meer mannelijkere items. Maar toiletdoekjes, deo en smintjes zijn natuurlijk sowieso top.

Nog een bonustip: zet wat flesjes neer met insecten-werende spray. Sommige locaties hebben wat meer last van muggen dan andere en dat is helemaal als dame (met blote benen) zijnde erg lastig. En als je toch bezig bent, koop ook van die waterspray-flesjes.

Zomerbruiloft compilatie klein

Trouwen in de zomer-11

Trouwen in de zomer-9

 

 

Zin om meer weg te dromen? Bekijk dan deze blogs: