Waarom je best kunt trouwen in de winter

  Winny en Jeffrey-268

  Winterbruiloft compilatie3

  Leuke ideeën voor een winterbruiloft

  Vorige week lieten we je inspiratie voor een herfstbruiloft zien, maar als je besluit om iets later (of vroeger) in het jaar te trouwen, dan zit je in de winter. Dit is het minst populaire seizoen in Nederland om te trouwen, maar waarom eigenlijk? Het is namelijk een bijzonder fotogeniek seizoen!

  Wij fotograferen relatief weinig bruiloften in de winter. Niet omdat we ze niet leuk vinden, in tegendeel zelfs! Er zijn gewoon weinig bruidsparen die dit seizoen uiteindelijk uitkiezen. Vandaar dat we je graag hierbij overtuigen om te gaan voor dit bijzondere trouwseizoen.

  Winterbruiloft compilatie8

  Trouwen in de winter-4

  Winterbruiloft compilatie

  Een paar handige tips voor je winterbruiloft

  • Kleed je op de winter! Je kunt er vanuit gaan dat het erg koud is, dus pak je handschoenen, zoek er een leuke sjaal bij en neem eventueel ook een dekentje mee. Je hoeft niet met dat dekentje op de foto, maar het is wel superhandig om iets warms bij je te hebben voor de momenten tussen de foto’s door.
  • Maak gebruik van de Kerst (als je wilt). We hebben heel lang geleden wel eens meegemaakt dat bruidsparen rondom de Kerst gingen trouwen. Compleet met kerstbomen, kerstballen en kerststerren.
  • Ga er vanuit dat alles binnen moet plaatsvinden. Nu zul je sowieso al snel voor “binnen” kiezen ivm de koude, maar mocht je een wandeling plannen met je familie door de sneeuw dan kan dat plan gemakkelijk in duigen vallen wanneer het de hele dag regent.
  • Kijk je op tegen de fotoshoot? Het is helemaal niet nodig om een lange fotoshoot in de koude te doen, als je maar genoeg tijd in totaal hebt. Je kunt een deel binnen laten plaatsvinden, maar ook een shoot van een uur opdelen in drie momentjes van 20 minuten. Zo heb je amper de tijd om koud te worden, kun je gebruik maken van meerdere momenten op de dag en houdt je het leuk voor jezelf en je aanstaande.
  • Houdt rekening met het feit dat je jurk vies gaat worden. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: echt hij wordt vies en dat is helemaal prima! De meeste vlekken gaan er gemakkelijk weer uit en het maakt je fotoshoot zoveel relaxter als je van te voren weet dat die jurk niet helemaal smetteloos blijft. We hebben taferelen meegemaakt met plastic zakken en dekens onder de jurk, maar dit kost enorm veel tijd, wordt uiteindelijk ook een smeerboel en je bent meer tijd bezig met die dekens dan dat je met je lief bezig bent. Stel je dus in op een vlekje hier en daar (dikwijls aan de onderkant van je jurk waar je toch al niets ziet) en je hebt een heerlijke onbezorgde fotoshoot.
  • Maak gebruik van die heerlijke winterse elementen. Kies voor warme chocolademelk of glühwein (thanks voor het idee Vivian & Anne Floor!), trouw bij de open haard en kies voor witte winterse bloemen. Of wat dacht je van een diner met kaasfondue! Wil je meer winterse ideeën opdoen, kijk dan even naar deze winterse gestylede shoot.

  Trouwen in de winter-23

  Winterbruiloft compilatie7

  Trouwen in de winter-5

  Winterbruiloft compilatie6

  Trouwen in de winter-9

  Trouwen in de winter-25

  Winterbruiloft compilatie2
  Trouwen in de winter-28

  Winterbruiloft compilatie5

  Winterbruiloft compilatie8

  2 Comments

  Leave a comment