Winnen we dit jaar een Bruidsfoto Award?

Ja of misschien alleen een nominatie hoor, dat zou ook supergaaf zijn! De Bruidsfoto Award selectie is in ieder geval gemaakt. Ramon heeft een dag gedaan over het maken van de selectie, ik heb een middag meegekeken en we hebben een deel van onze vrienden, familie, collega’s en “vrouwen uit trouwland” gevraagd om mee te kijken. En wat is het lastig! Je moet rekening houden met de vraag wat je collega’s mooi kunnen vinden (vakprijs), maar ook vooral wat (aanstaande) bruidsparen mooi vinden. En stiekem ook nog een beetje met wat de jury mooi gaat vinden, want zij bepalen de eerste selectie.

Je mag per categorie maximaal 5 foto’s insturen en we hebben uiteindelijk besloten om maximaal 17 foto’s in te sturen. Hierbij laten we dan ook zien wat we daadwerkelijk ingestuurd hebben. We hopen dat we een prijs of nominatie winnen natuurlijk, maar het hele proces van beeld selecteren, kijken hoe de doelgroep kijkt, praten over foto’s en zien wat andere collega’s selecteren voor hun inzendingen is ook enorm leerzaam.

 

Bruid en Bruidegom

De categorie waar we altijd de meeste moeite mee hebben. Het is immers een groot onderdeel van de trouwdag, foto’s maken van zowel de bruid als de bruidegom. Vandaar ook dat we hier wat meer beelden insturen.

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-003

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-007

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-012

Klaar voor de huwelijksdag

In deze categorie mag je vrijwel alles insturen dat geschoten is voorafgaand aan de trouwceremonie. We zijn erg vaak aanwezig bij de voorbereidingen van de bruid en de bruidegom en daarom moesten we ook hier even goed kijken welke foto’s we wel en niet in wilden sturen. Uiteindelijk besloten we toch voor een enkele foto te gaan, omdat we hier de meeste stemmen op kregen van collega’s/vrienden en familie.

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-010

 

Bruidskinderen

Wij pleiten voor nog veel meer bruidskinderen tijdens de bruiloften die we fotograferen! Er zijn tegenwoordig zoveel handige manieren om de kleintjes te entertainen, in tegenstelling tot eerdere jaren, dat we echt hopen dat we in 2015 nog veel meer lieve kinderen gaan zien. Dit komt natuurlijk ook voort uit het feit dat we zelf net aan dit hoofdstuk in ons leven gaan beginnen ;)

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-002

Bruid staat centraal

Ja en dan de categorie “bruid”. Een categorie die helemaal draait om de bruid alleen. Stiekem vinden we het jammer dat er ook niet een categorie is voor de bruidegom, maar we merken zelf ook dat vaak onze bruiden het net een beetje leuker vinden om op de foto te gaan (i.t.t. hun man) en daarom is het ook niet verwonderlijk dat we daar ook weer net iets meer beelden in willen sturen.

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-004

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-011

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-013

 

Sfeer en emotie op je trouwdag

Yes! Details van- en emotie op de trouwdag. Dat fotograferen we graag en daarom hebben we ook in deze categorie weer meer dan 1 foto geselecteerd.

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-001

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-005

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-009

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-014

 

De (trouw-) ceremonie

Lastig, lastig, lastig! Wat moet je hier precies insturen? Uiteindelijk zijn we gegaan voor deze twee foto’s. De eerste is van de trouwceremonie van Rhianne & Bart Jan en de tweede van Nailia en Thijs.

 Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-006

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-008

Bruiloft in Beeld

Het leuke van deze laatste categorie is dat je meerdere foto’s van een bruiloft mag insturen. Het gaat in dit geval om 4 foto’s die samen laten zien hoe de bruiloft was. Het is best een lastige categorie, want hoe laat je precies in 4 beelden zien wat de sfeer is van een bruiloft? En toch hebben we besloten om 3 verschillende bruiloften in te sturen.

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-015

Natuurlijk kon de bruiloft van Fabienne en Christian niet uitblijven. Het is 1 van die bruiloften die je graag overal laat zien, omdat hij zo fijn was qua sfeer en omdat er zo onwijs goed nagedacht was over de details, de kleuren, de locaties en de gebeurtenissen. Daarom deze vier foto’s van bruid en bruidegom, een schoenendetail, de bruidegom met het bruidsboeket en het taartaansnijmomentje.

 

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-016

Deze eerste compilatie bestaat uit foto’s van Nanne en Elke. Een heerlijk portret van twee mooie mensen, een detail in bijpassende kleur, hun huwelijksbankje (waar ze tijdens de ceremonie op zaten) en nog een sfeerbeeld van Elke op de fiets. Ze kwamen namelijk op de fiets aan, vlak voor hun ceremonie!

 

Bruidsfoto Awards 2014 Inzendingen-017

De compilatie van Nailia & Thijs bestaat uit bovenstaande 4 beelden: eerst de prachtige trouwjurk van Nailia in het maïsveld, vervolgens een momentje tijdens het maken van een paar groepsfoto’s, uiteraard die blije foto van het moment dat ze net getrouwd zijn en heel veel rijst over zich heenkrijgen en als laatste een dinertafelfoto.

 

En nu jullie

We zijn superbenieuwd naar jullie voorkeuren. Welke foto zou jij kiezen of welke juist totaal niet? We horen het graag! We moeten in ieder geval nog een paar maanden wachten tot de uitslag bekend gemaakt wordt dus tot die tijd hopen we gewoon gezellig op een nominatie :)

Zin om meer weg te dromen? Bekijk dan deze blogs: