Waar vind ik een binnenlocatie voor de fotoshoot?

  Regen tijdens je bruiloft, 6 suggesties voor het vinden van een binnenlocatie.
  “Help, het gaat regenen! En we hebben nog geen binnenlocatie voor de fotoshoot gevonden.” We horen deze kreet wel vaker en daarom willen we graag jullie een aantal tips meegeven, zodat je niet in deze valkuil valt. Het lastige met regen is dat je rekening moet houden met een totaal andere setting dan je al die tijd hebt voorgesteld. Vrijwel niemand gaat uit van regen op de bruiloft. Ja, tenzij je midden in de winter gaat trouwen natuurlijk. Maar eigenlijk hoeft regen op je bruiloft helemaal geen probleem te zijn. Als je zelf flexibel bent en je gewoon concentreert op je aanstaande, je gasten en de prachtige gebeurtenissen van de dag, komt het met de foto’s echt wel goed.

  Toch kun je met een beetje voorbereiding nare verrassingen voor zijn. Wij adviseren in ieder geval om in de tijd voorafgaand aan jullie bruiloft op zoek te gaan naar dit soort plekken:

  1. Een lichte binnenlocatie met grote ramen, zoals een oud klooster, een museum of een statig landhuis.

  Binnenlocatie fotoshoot bij je bruiloft, grote ramen, zwart-wit silhouette.

  Bruidegom staat binnen tijdens regenachtige fotoshoot.

  Bruidspaar in een kas tijdens regenachtige shoot.

  Denk ook eens aan een leegstaande kas of oranjerie. Karlijn en Ramon hadden bijvoorbeeld in Dordrecht een hele mooie fotogenieke oranjerie gevonden voor de bruidsshoot en ook al was het op hun dag tamelijk droog, we maakten er dankbaar gebruik van! Kassen en oranjerieën kun je in alle soorten en maten vinden en je komt ze het vaakst tegen op landgoederen en rondom kastelen.

  2. Een binnenlocatie voor de trouwfoto’s, die iets met jullie doet, zoals een restaurantje, cafeetje of de bioscoop.

  Buiten is het koud, binnen fotoshoot mooie locatie Dordrecht.

  Voorbeeldfoto binnenlocatie kan mooi zijn bij regen trouwdag.

  Bruidsfotografie-Dordrecht-bij regen Energiehuis

  Wil je meer inspirerende foto’s zien? Bekijk dan ons uitgebreide portfolio!


  Met de fotoshoot van Linda en Leon zijn we bijvoorbeeld naar het Energiehuis in Dordrecht geweest. Een locatie waar je van te voren even moet melden dat je langskomt en vervolgens kun je er vrij ongestoord fotograferen. Wanneer je de shoot dan afsluit met een lekkere cappuccino of munt thee, bij Khotinsky, is iedereen blij.

  3. Een (vervallen) industriële fotolocatie zoals de ENKA-fabriek of de Metaal Kathedraal.

  Artis Amsterdam als binnenlocatie wanneer het buiten regent.

  ENKA-fabriek te Ede als fotoshoot locatie.

  De Metaal Kathedraal als industriële fotolocatie.

  Trouwfoto's maken bij Enka in Ede.

  Artis Amsterdam met grote ramen en industriële vintage uitstraling.

  Metaal Kathedraal voor je binnenfotoshoot als het regent.

  Fotograferen bij een groot raam indien het buiten regent op je trouwdag.

  Fabrieksloods in de buurt van Holten voor een binnenfotoshoot.

  Dramatisch licht in de Metaal Kathedraal.

  Binnenlocatie fotoshoot bij je bruiloft-5

  Twee jaar geleden zijn we voor de bruidsreportage van Karen en Hendrik naar de ENKA-fabriek geweest. Dat was in de tijd dat nog vrijwel niemand deze locatie kende voor de shoot. Inmiddels zijn al heel veel bruidsparen hun nagegaan en ik snap het ook wel. Het is een te gekke locatie met veel licht, grote ruimtes en een fijn industrieel sfeertje.

  Ook de Metaal Kathedraal, vlak bij Utrecht, is een prachtige locatie. Hier zijn we recentelijk nog geweest met Anke & Nils. En niet omdat het op hun trouwdag enorm ging regenen, maar meer ook omdat de locatie gewoon van zichzelf te gek is. Wij willen graag nog een keer gebruik maken van Dordt Yard Dordrecht en van Radio Kootwijk bij Apeldoorn (hinthinthint!).

  Het nadeel van dit soort locaties is wel dat je vaak moet betalen. Iemand moet speciaal voor jullie de deuren opendoen en dat kost gewoon geld. Denk aan bedragen van 50 tot 200 euro. Maar dat houdt de locatie dan ook wel weer lekker exclusief natuurlijk.

  4. Gewoon jullie eigen fotogenieke trouwlocatie gebruiken als binnenlocatie.

  Bruiloft-Italie-Dag-2-045

  Bruidsfotografie-Amsterdam-Industriele-Groote-Club-028

  Bruidsfotografie-Amsterdam-Industriele-Groote-Club-005

  Bruidsfotografie-Amsterdam-Industriele-Groote-Club-029

  Bruiloft-Hotel-Merlet-021

  Bruidsfotografie-Amsterdam-Industriele-Groote-Club-006

  Bruiloft-Hotel-Merlet-022

  Bruiloft-Hotel-Merlet-023

  Sommige locaties zijn van zichzelf enorm fotogeniek. Zo hadden we laatst een bruiloft bij Hotel Merlet en toen bleek dat het de hele middag zou gaan regenen besloten we om gewoon hier de shoot te doen. We pakten ons videolampje en onze flitsers en gingen aan de slag met Rhianne en Bart-Jan. Eerst in hun super hippe bruidssuite (zie verderop) en later in de hotellobby en de bar. En eigenlijk waren we stiekem enorm trots op het resultaat. Bij binnenshoots is het handig wanneer je een beetje de ruimte hebt. Een smalle gang is lastiger om te gebruiken dan een brede trapopgang met standbeelden en waanzinnige hout-sierwerken. Locaties zoals Rhederoord, Landgoed Waterland en het Amstelhotel werken geweldig, maar mocht je nu ergens anders trouwen: jullie trouwlocatie is vast ook geschikt.

  5. De bruidssuite kun je ook alvast gebruiken, wanneer het buiten blijkt te regenen.

  Bruiloft-Hotel-Merlet-019

  Bruiloft-Hotel-Merlet-c3

  Bruiloft-Hotel-Merlet-020

  Bruiloft-Hotel-Merlet-024

  Rhianne en Bart Jan wilden sowieso al binnen foto’s maken, omdat ze zo’n unieke bruidssuite hadden en groot gelijk hadden ze. Bruidssuites hebben vaak grote ramen en zijn vaak mooi en stijlvol ingericht. Of misschien net een beetje extremer ingericht dan je normaal gesproken gewend bent en juist daardoor enorm leuk voor een aantal foto’s. Daarnaast zijn het vaak de grootste kamers van het hotel en dus heb je alle ruimte. Kortom: heel veel mogelijkheden.

   

  6. Een overdekte plek, zoals onder een brug, viaduct, of een poort.

  Bruidsfotografie-Amsterdam-Industriele-Groote-Club-014

  En een andere optie is gewoon gebruik maken van paraplu’s of andere dingen die de regen tegenhouden. Kleine veranda’s, een overhangend balkonnetje of gewoon een brug. Als het maar regen tegenhoudt, is het bruikbaar. Bij bovenstaande foto hebben we gebruik gemaakt van de voetgangerstunnel bij het Rijksmuseum in Amsterdam. Simpel en doeltreffend.

  Je kunt sowieso altijd met je mobiele telefoon, tablet of cameraatje een paar foto’s maken en die doorsturen naar je trouwfotograaf. Op die manier kan hij (of zij) alvast even controleren of de locatie voor jullie zal werken. Veel plezier alvast! En mocht je nog andere leuke of mooie binnenlocaties hebben, laat het weten in de comments.

  Stuur ons vrijblijvend een mailtje om te controleren of we nog beschikbaar zijn.


  24 Comments

  • De meest populaire trouwblogs van 2015 | Mon et Mine schreef:

   […] 1. Waar vind ik een binnenlocatie voor de fotoshoot? […]

  • Amira schreef:

   Fijne tips! Heel erg bedankt :)

  • […] met z’n allen het stel Darya en Pim. Omdat het een regenachtige dag bleek, besloten we om de fotoshoot binnen te doen. We maakten gebruik van natuurlijk licht, een videolamp en off-camera flash mét en zonder […]

  • […] veel plezier met het vinden van jullie ideale fotolocatie! En zoek je meteen ook een binnenlocatie voor de fotoshoot, klik dan even op het […]

  • Janniek schreef:

   Al weken op zoek naar een mooie binnenlokatie in omgeving Almelo. Nu nog 2weken tot de bruiloft en nog niets kunnen vinden… Zoals je al aangaf luid mijn kreet ook: HELP!

  • Hermine Lipke schreef:

   Je hebt een mailtje, Janniek ; )

  • […] ben je bang voor regen tijdens je fotoshoot? Kijk dan vanaf het moment dat je je trouwdatum hebt vastgezet alvast goed om je heen voor […]

  • Joanne akster schreef:

   Iemand die een Binnen locatie weet voor omgeving Elburg (gld) helpp

  • Marieke schreef:

   Wij zijn op zoek naar een locatie a-la-de metaalkathedraal, maar kunnen daar helaas op 1 juli rond 1 uur niet terecht omdat ze bezig zijn met de opbouw van een andere bruiloft. Wij wonen in Maartensdijk (tussen Utrecht en Hilversum) en willen graag iets op maximaal 20 min. rijden… Enka fabriek ziet er ook te gek uit, maar is echt wat te ver… We hebben ons hele netwerk al ingeschakeld voor tips, maar nog niet de gouden tip gehad. Misschien kunnen jullie ons helpen? We willen best betalen om op een fantastische locatie foto’s te mogen maken!

  • Hermine (Mine) schreef:

   En een locatie zoals http://defabrique.nl ? Het lastige van mooie “oude vervallen” plekken is dat ze vaak al snel gesloopt worden. Je zou kunnen proberen om overdag een keer een rondje te gaan rijden langs havens en/of water. Daar staan vaak oude fabriekshallen. Sommigen zijn nog in gebruik en dan kun je best aanbellen en kijken of iemand met je mee wil denken. Wij hebben op die manier fotolocaties zelf gevonden en onze bruidsparen trouwens ook. En weet jullie fotograaf zelf niets te vinden? Of een heerlijke oud-ijzerlocatie of zo’n plek waar tig auto’s op elkaar liggen gestapeld?

  • Marion schreef:

   Wij zijn op zoek naar een mooie binnen locatie om onze foto’s te maken in september in Winterswijk. Heb je suggesties?

  • Jacqueline schreef:

   Hier ook een HELP!!
   Op zoek naar een fotolocatie in de buurt van Enschede/Hengelo.
   Iemand iets??
   Hermine Lipke, jij had iets in Almelo??

  • Hermine (Mine) schreef:

   Een tijdje geleden gaf 1 van mijn collega’s als tip om in Enschede naar de oude Polaroidfabriek te gaan. Het kost 75 euro, maar het is wel een toffe locatie. Dat is natuurlijk nog steeds een afstand… Hebben jullie wellicht een toffe hotelkamer, of een restaurantje/cafetje waar jullie wel eens gaan eten?

  • Gerdina schreef:

   Wij zoeken een mooi kasteel/landhuis omgeving Arnhem/De Steeg voor binnenfoto’s
   Iemand ideeën?

  • Lianne schreef:

   Wie weet een mooie binnen fotolocatie in de omgeving van Oss?

  • Bianca en Dennis schreef:

   Weet ee iemand nog mooie binnen locatie voor gemeente tiel en omstreken
   Alvast bedankt groetjes Bianca en Dennis

  • […] Op de negende plaats staat een blogpost met allemaal tips over het vinden van de ideale binnenlocatie voor je fotoshoot, wanneer het buiten blijkt te regenen of gewoon veel te koud […]

  • Esmee schreef:

   Wauw wat een mooie foto’s en locatie! Ik zocht al even zo’n locatie als de ENKA fabriek. Kunnen jullie mij misschien de route daar heen kunnen geven?
   Ik zou daar graag eens willen kijken :)

  • Fraukje schreef:

   Weet iemand een mooie binnenlocatie in de omgeving Ulvenhout of Breda?
   Wij trouwen in augustus. Hopelijk buiten maar je weet het nooit…..

  • bjorn schreef:

   @lianne in de buurt van oss kun je volgens mij nog wel bij linda terecht, mooie industriële locatie waar je alle kanten uit kunt.
   http://www.lindavdbroek.com/fotostudio-huur

  • Cor Blom schreef:

   Hallo,

   Weet je nog een mooie binnenlokatie voor een fotoshoot omgeving Enschede. Liefst een vervallen gebouw o.i.d.

   Bij voorbaat dank voor de moeite.

   Met vriendelijke groet,

   Cor Blom

  • […] om relaxed op de foto te gaan. En ook werd er als tip meegegeven om op tijd te gaan zoeken naar een binnenlocatie voor als het regent. Want zelfs midden in de zomer weet je het nooit zeker of het gaat regenen of […]

  • Joyce schreef:

   Wij trouwen in oktober en zijn dus voor de zekerheid op zoek naar een mooie binnenlocatie in of in de buurt van Breda. Iemand suggesties?

  • BestBirgit schreef:

   I have noticed you don’t monetize monetmine.nl, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month with new monetization method.
   This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all sites), for more
   details simply search in gooogle: murgrabia’s tools

  Leave a comment