Pinterest en je bruiloft plannen

Pinterest, wat is het?

Ongeveer anderhalf jaar geleden ontdekte ik een nieuwe bezigheid: pinnen op Pinterest. Ik vroeg eerst een invite aan via anderen en toen ik eindelijk kon beginnen ging er een wereld voor me open. Zie Pinterest als een digitale moodboard; een online plek waar je al je visuele notities op kunt slaan. Wanneer je bijvoorbeeld een te gekke trouwjurk ziet hoef je nu niet langer de complete website op te slaan in je bookmarks, nee je kunt gewoon alleen die ene specifieke foto opslaan!

Schermafbeelding-2014-03-16-om-08.18.08-1172x680

Waarom zou ik het gebruiken?

Wanneer je 1 foto wilt bewaren kun je die natuurlijk ook naar je bureaublad slepen om hem in een mapje te zetten. Maar wanneer je merkt dat je toch wel erg druk bezig bent met een project (denk: zolderverbouwing, nieuwe woonkamerstyling of bruiloft) dan is Pinterest superhandig. Je kunt talloze mapjes aanmaken om je foto’s te groeperen, je kunt gemakkelijk zoeken naar andere foto’s over hetzelfde onderwerp en als je wilt kun je ook op elkaars beelden reageren.

Maar nu even verder over die bruiloften en Pinterest. Je kunt bijvoorbeeld een mapje aanmaken voor bijzondere trouwjurken, eentje voor styling, eentje met je favoriete trouwfotografen, eentje met mooie schoenen, leuke kapsels, geweldig drukwerk. Kortom de mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos.

Toen ik zelf ging trouwen wist ik eigenlijk niet echt wat ik wilde qua styling en dus ben ik eerst gewoon eens op zoek gegaan naar kleuren die me aanspraken. Toen ik merkte dat bepaalde kleuren toch wel erg vaak naar voren kwamen besloot ik gewoon om daar voor te gaan. Het resultaat: een bruiloft die qua styling ook helemaal bij ons paste.

Foto’s ontdekken

Je kunt op meerdere manieren foto’s ontdekken, namelijk door te kijken naar de stream met foto’s van de personen die jij volgt, maar ook door zelf actief te zoeken naar foto’s binnen Pinterest. Wanneer ik bijvoorbeeld meer wil weten over de opkomende trend “chevron”, dan zoek ik via de zoekfunctie naar deze term in combinatie met bruiloften. Het resultaat is heel veel leuke voorbeelden van hoe ik chevron tijdens een bruiloft in zou kunnen zetten.

Ook kun je een Pin-it-button installeren, zodat je gemakkelijk vanaf talloze websites foto’s kunt binnen. Zie je bijvoorbeeld iets op onze website, op Style me Pretty of Arnhems Meisje, dan sla je gemakkelijk die foto’s op.

Hoe begin ik mijn eigen account

Ik hoop dat je inmiddels overtuigd bent om ook je eigen account aan te maken. Dit kan in X stappen:

1. Ga naar www.Pinterest.com en registreer je via Facebook of je mailadres.
2. Wat vind je leuk: kies een aantal interessegebieden uit, zoals bruiloften, doe het zelf en kunst.
3. Volg de supermakkelijke tips van Pinterest zelf om direct je eerste moodboards te maken. Als het goed is ben je tijdens de tutorial al bezig met het opzetten van je eerste fotoverzamelingen!

Tips voor jouw bruiloft

Persoonlijk zou ik meteen zelf een aantal mappen aanmaken, wanneer je Pinterest wilt gebruiken voor je bruiloft. Bijvoorbeeld de volgende indeling:

– Styling (kun je ook nog onderverdelen in diverse elementen)
– Trouwfoto’s (zie onze blogpost hierover)
– Trouwjurk
– Trouwkapsels
– Sweettables/ Desserttables /Trouwtaart
– en nog veel meer

Daarnaast gebruik ik zelf Pinterest het meeste tijdens het kijken van programma’s op tv. Voor je het weet zit je een uur te Pinnen en dan vind ik het minder erg als ik dat doe op een moment dat ik toch al minder productief ben.

En overall: heel veel plezier met pinnen! Heb je een leuke pin, deel hem vooral ook via Facebook : ) Mocht je meer willen lezen over Pinterest en hoe je het kunt gebruiken bij het vinden van je bruidsfotograaf, klik dan op deze link voor meer informatie.

Zin om meer weg te dromen? Bekijk dan deze blogs: