Hoe vind ik mijn bruidsfotograaf via Pinterest? Een oplossing in 4 stappen.

Je gaat trouwen en misschien ben je al even bezig met de planning van deze te gekke dag met de superhandige inspiratie-website van Pinterest. De zoektocht naar de perfecte jurk, de perfecte trouwlocatie en de perfecte styling heeft al plaatsgevonden, maar wat moet je nu met je fotograaf? Je ceremoniemeester heeft je misschien al gewezen op het feit dat je die echt heel snel moet regelen, maar het is ook wel lastig. Hoe kies je nu uit zoveel fotografen de perfecte match voor jullie? (Het vinden van deze website is al een mooie stap natuurlijk ; ).

Pinterest

Onze oplossing: bekijk nog eens een keer je Pinterest-account en zie of je daar niet meerdere keren dezelfde namen ziet verschijnen. Onder aan je pins staat “Gepind vanaf …” en mocht je nu merken dat je vaak dezelfde namen tegenkomt dan kan dit een signaal zijn dat je jullie bruidsfotograaf al hebt gevonden! Lees je dit artikel en denk je: “wat is Pinterest?”. Ik ga heel snel een artikel schrijven over hoe je Pinterest kunt gebruiken bij je bruiloft, dus ik hou je op de hoogte.

Schermafbeelding 2014-03-16 om 08.18.08

Nog geen bruidsfotografieboard

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je alleen maar foto’s van buitenlandse fotografen hebt gepind. Wat je dan kunt doen is als volgt:

1. Maak een nieuw board aan waarin je heel bewust op zoek gaat naar je (Nederlandse) trouwfotograaf. Je hoeft niet direct dit board vol te zetten met talloze foto’s, maar je kunt hier in ieder geval langzaam een nieuwe verzameling aanleggen met daarin foto’s die je mooi vindt. Bijvoorbeeld foto’s van emotionele momentjes, foto’s van prachtige details, mooie overzichten van locaties of foto’s waarop je de gasten kunt terugzien. Kom je ergens een bijzondere foto tegen: pinnen!

2. Kijk of je 1 of meerdere fotografen vaker tegenkomt. Wij merken vaak, wanneer we van onze bruiden (jup: vaak dames!) mee mogen kijken naar hun pins, dat we al diep verstopt, terug te vinden zijn in hun boards. We zien dan vaak foto’s van trouwlocaties, van een mooie trouwjurk of van details en emotionele momentjes. Wanneer je ziet dat je 1, 2 of misschien wel 3 fotografen vaak pint, dan kan dat betekenen dat dit jullie trouwfotograaf is!

3. Bekijk de website, portfolio, de referenties en de prijslijst van elke fotograaf en zie of ook dit allemaal bij jullie past. Misschien dat je van de 3 fotografen dan nog 2 overhoudt en informeer meteen naar zijn/haar/hun beschikbaarheid.

4. Heb je ‘de perfecte trouwfotograaf’ gevonden? Twijfel dan niet om meteen langs te gaan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of indien je echt zeker bent van je zaak: boeken en afstrepen van je to-do-list.

Bruidsfoto-Awards-Inzendingen-020

Laatste tip

Nog een laatste tip: wij horen van onze buitenlandse collega’s dat veel bruiden enorm veel foto’s pinnen en dan hopen dat hun bruidsfotograaf al die foto’s tijdens hun trouwdag gaat maken. Hoewel het natuurlijk super inspirerend is om zoveel mooie beelden bij elkaar te zien willen we jullie ook meegeven dat dat de verrassing alleen maar uit je reportage weghaalt. Je zit dan straks naar ‘andermans foto’s’ te kijken in plaats van naar je eigen trouwfoto’s en dat wil natuurlijk niemand.

En ben je nu benieuwd naar onze eigen Mon et Mine-Pinterest-pagina. Klik dan even hier.

Zin om meer weg te dromen? Bekijk dan deze blogs: