Hoe lang heb je een trouwfotograaf nodig?

  myWed Awards Wedstrijd-001

  Wij hanteren minimaal 6 uren bruidsfotografie

  Misschien was het jullie al opgevallen, die pakketten die op onze prijzenpagina staan. En misschien ook wel helemaal niet. We hebben namelijk een minimum van 6 uren bruidsfotografie op een trouwdag. We hebben een aantal redenen voor deze bewuste keuze en die delen we graag met jullie. Omdat je misschien de vraag hebt hoe lang je een trouwfotoraaf

  Langer aanwezig zijn bij de bruiloft

  We hebben de tijd nodig om jullie verhaal te vertellen. Wanneer je een paar uur bij een bruiloft bent, maak je vaak één onderdeel mee, zoals de ceremonie, de voorbereidingen of het diner. Wanneer je meer uren aanwezig bent kun je automatisch ook meer vertellen met je foto’s. Maar we merken dat vaak ook juist de momenten om de “officiële” momenten heen heel waardevol zijn, zoals de voorbereidingen en het moment dat jullie elkaar voor het eerst zien. Of juist de speech van je vader tijdens het diner. Vooral later zijn deze momenten van groter belang. De foto’s waarbij jullie even met een paar gasten staan te kletsen over hoe heerlijk het diner was of het moment vlak voor jullie elkaar gaan zien zijn later zo waardevol dat we absoluut zoveel mogelijk willen fotograferen.

  bruidsfotografie-belgie-sechry-038

  Onderdeel worden van jullie trouwdag

  Voor ons is het opgaan tussen de gasten en relaxed te werk gaan altijd belangrijk, zodat we minder opvallen en we beter de echte momenten kunnen vastleggen. Het duurt altijd heel even voordat wij inblenden tussen de gasten. Eerst is het nog van “heej, een fotograaf!”, maar na een aantal uur ziet niemand ons nog rondlopen, omdat we gewoon opgegaan zijn in de menigte. En dus horen we ook vaak terug (en lezen we in de reviews) dat we heel erg onopvallend waren tijdens de trouwdag.

  Een bruidsreportage duurt gemiddeld 11 uur

  We hebben al onze bruidsreportages van 2016 naast elkaar gelegd en gekeken hoe lang we gemiddeld aanwezig waren. Het gemiddelde kwam uit op 11 uren. Maar het verschilt heel erg per reportage. Het ene stel boekte ons 6 uren en het andere stel 15 (!), maar toch blijkt dat veel van de stellen kozen voor een lange reportage. En daarom fotograferen we echt niet minder dan 6 uur en in het hoofdseizoen 8 uur. Het is namelijk ook gewoon superleuk om een “lange” dag te fotograferen. Je kunt dan een verhaal van begin tot einde maken en dat is waar het voor ons om draait. Dat jullie de trouwreportage bekijken en denken: “ja, zo was onze hele dag!”.

  Bruidsfotografie-Te-Werve-Rijkswijk-044

  Wat kun je zoal vastleggen in 6 uur bruidsfotografie?

  Omdat een term als “6 uur” of “11 uur” niet zoveel zegt hebben we een paar voorbeeldscenario’s bedacht. Dit zijn indelingen die we vaker meemaken op een bruiloft en hoewel jullie draaiboek niet 1 op 1 hetzelfde zal zijn bestaat de kans dat er overlap is. Makkelijk om dus even naar te kijken wanneer je bepaalt wat wij voor je mogen fotograferen.

  9:30 voorbereidingen van de bruid en de bruidegom, op verschillende locaties,
  11:00 trouwjurk gaat aan
  11:30 bruid en bruidegom zien elkaar voor het eerst deze dag (First Look)
  11:45 fotoshoot op locatie (vaak in de natuur of juist op een geweldige stedelijke locatie (liefst tenminste 1,5 uur)
  13:15 aankomst bij de trouwlocatie
  13:30 begin van de ceremonie
  14:15 einde van de ceremonie, tijd voor taart, toost en felicitaties
  15:00 begin receptie / borrel
  17:00 einde receptie, opfrismoment
  17:30 aan tafel
  20:00 einde diner
  20:30 begin feest (eventueel eerst nog ontvangst avondgasten)

  Wanneer we in totaal 6 uur fotograferen, dan is dat vaak vanaf het moment dat de jurk aangaat, in dit geval dus om 10:30. En we eindigen dan om 16:30, halverwege de receptie. Op die manier kunnen we een stukje van de voorbereidingen vastleggen en eindigen we na de groepsfoto’s, die vaak in de middag plaatsvinden. Je merkt het al, we missen een groot deel van de dag zo!

  Bruiloft Amsterdam Westergas Fabriek-042

  Hoe zou een reportage er uit zien met 8 uur bruidsfotografie?

  Wanneer we er in totaal 2 uur langer bij zijn, heb je al veel meer van de voorbereidingen, of je kunt het begin van het diner vastleggen. Misschien heeft de bruidegom wel een speech voorbereid waarin jullie dierbaren bedankt worden. En dan kunnen we dat emotionele moment nog mooi fotograferen.

  Zit er veel verschil tussen 8 en 10 uur bruidsfotografie?

  Een ander voorbeeld is juist wanneer we vanaf de voorbereidingen tot een deel van het feest aanwezig zijn. We beginnen dan in de ochtend, bijvoorbeeld rond 11:00 en eindigen na het eerste uur van het feest dat vaak na 20:30 begint. Je zit dan al snel aan 10 uur, eigenlijk al heel snel die “gemiddelde” 11 uur. Maar dan heb je ook echt alle highlights vast laten leggen. Het trouwalbum gaat prachtig worden op die manier, helemaal als we ook nog even tijd hebben voor een avondshoot.

  En wat als ik ga voor 14 uur bruidsfotografie?

  Ongeveer 1 of 2 keer per jaar mogen we alles er op en er aan fotograferen. Dit zijn die dagen waar het bruidspaar ‘s ochtends vroeg begint en een gemeentelijke ceremonie én kerkelijke ceremonie heeft. Of het is een stel dat graag wil dat we het hele trouwfeest vastleggen. Wij kijken graag met jullie mee naar jullie draaiboek en doen een paar voorstellen qua tijdsbestek, zodat jullie zelf de keuze maken wat jullie gefotografeerd willen hebben en wat niet.

  Een waardevolle tip

  Nog een laatste tip van onze kant. Als je twijfelt tussen uren en een mooi vintage fine-art trouwalbum, kies dan voor extra uren. Een trouwalbum-upgrade kun je altijd later nog bestellen. De uren van je trouwdag krijg je nooit meer terug. En zie het gewoon als een langetermijnsinvestering. Je kunt namelijk nu nog gemakkelijk heel veel onthouden van jullie trouwdag, maar over een jaar weet je waarschijnlijk al niet meer wat je nou precies had geregeld qua gerechten voor het diner of de vraag of het nou vroeg donker was of niet. Onze reportages zijn er op ingesteld om jullie een zo prachtig en compleet mogelijk beeld te geven van jullie trouwdag.

  3 Comments

  • Waarom hebben jullie een minimum van 8 uur? | Bruidsfotografie Mon et Mine | Bruidsreportage - Trouwreportage - Bruidsfotograaf schreef:

   […] Wij zijn van mening dat we de beste reportages kunnen maken wanneer we een bepaald aantal uren op jullie dag aanwezig mogen zijn. We leggen het liefst zoveel mogelijk onderdelen van jullie dag vast, zodat we een mooi compleet verhaal hebben. Daarnaast vertellen wij verhalen met onze foto’s en hier heb je tijd voor nodig. Wil je meer weten over dit onderwerp, lees dan even deze blogpost over 8 uur bruidsfotografie. […]

  • Gijs schreef:

   Hallo
   Ik begrijp dus goed dat 8 uur aanwezig zijn 2495 kost! 300 euro per uur?!?!
   Best veel

  • Hermine schreef:

   Hallo Gijs,

   je kunt het zien als 300 euro per uur, maar wij zien het als een beginprijs en daarnaast een uurprijs. Elk (professioneel) fotografiebedrijf maakt kosten, zelfs wanneer er nog geen enkele foto gemaakt is, dus vandaar die beginprijs. De uurprijs is niet een uurprijs zoals je die bij een advocaat betaald, maar een prijs per uur dat Ramon en ik aanwezig zijn. De kosten die we daaromheen maken en de extra uren die we niet door kunnen berekenen aan de klant zitten daar bij in begrepen. Denk aan nabewerking, back-ups maken, bijleren, etcetera : )

  Leave a comment