“De favoriete foto van” Robert

Oke oke, we geven het toe. Onze grootste fans zijn onze moeders. Maar op zich is dat niet heel erg toch? Wij zijn in ieder geval blij dat onze moeders onze fotografie waarderen ;) In deze serie blogposts de favoriete foto van 5 Mon et Mine fans en deze week: Ramons Moeder (met een hoofdletter ja) : Yvonne.

We vragen haar om elke foto te kiezen, behalve “de parfumfoto” van de bruidsreportage van Hanneke & Bart. Deze foto heeft in 2010 en 2011 twee awards gewonnen en is toen een beetje onze “signaturen-foto” geworden. Het gevolg hiervan was dat heel veel 2012-bruidsparen ons vroegen of we die foto ook konden namaken, maar dan met hen in de hoofdrol. Een aantal keren lukte dit en een aantal keren niet. Dit komt doordat Ramon hem in het zachte ochtendlicht van november gemaakt heeft. Omdat veel bruidsparen in de lente of zomer trouwen is het licht totaal anders en dus kun je niet zomaar die foto altijd ‘herproduceren’. Maar goed, terug naar Yvonne: ze wil toch echt deze foto bespreken, want het is echt haar favoriet. Ze schrijft:

“Ik houd het toch bij de “parfum foto”. Die is zo schitterend, De druppels, licht, alles klopt. (Deze foto) zou zo ook gebruikt kunnen worden voor een heel duur en exclusieve parfumreclame. Maar ook van afgelopen jaar zijn er heel veel mooie foto´s en eigenlijk is het onmogelijk om te kiezen. De foto van de bruiloft van I en R : bruidegom met zonnebril met afspiegeling van de bruid in de glazen van de bril. Of van dezelfde bruiloft , de bruid die zich aan het opmaken is. De bruiloft van Pauline en Kasper: gezicht van bruidegom in spiegel enz. enz. . Schiet me nu ook een foto te binnen van een bruid die haar schoenen uitgeschopt had en in de stoel zat uit te rusten. Geweldig en heel herkenbaar moment. Echt zo´n “achter de schermen” moment. Maar ook de foto´s van kinderen vind ik subliem! Altijd op het perfecte moment vastgelegd. Dus aangezien ik zo’n fan van jullie ben, en niet alleen omdat jullie mijn kinderen zijn : ) is het echt onmogelijk om één foto te kiezen maar als het dan toch moet dan houd ik het bij mijn eerste ingeving”.

Bruidsfoto door Mon et Mine, gemaakt in ochtendlicht. De bruid spuit parfum op en creëert zelf een artistieke bruidsfoto.

Maar toen hadden we een probleem: Robert van Grinsven, wellicht 1 van onze fans die ons al het langst volgt (op onze mama’s na natuurlijk) had deze foto ook echt als favoriet. Hij schrijft hierover: “Jullie zijn als geen ander in staat de mens in zijn of haar zijn vast te kunnen leggen. Mensen zijn echt; emoties zijn echt en jullie creëren een intieme sfeer. In elke reportage zitten er wat mij betreft een paar pareltjes in dit genre. Daarom was het moeilijk kiezen. Toch springt de foto waar jullie volgens mij een award mee hebben het meest er uit; de dame die parfum spuit. Een heel mooi en intiem moment; een bruid maakt zich klaar voor haar grote dag, zich niet storend aan een fotograaf en helemaal in zichzelf gekeerd. Schitterend!”. Wat een prachtige beschrijving! En wat zijn wij blij met Robert als fan, want hij volgt ons al sinds we zijn bruiloft, jaren terug, hebben vastgelegd.

Wil je eerste blogs uit deze reeks zien? Kijk dan naar de blog van Lara.

Zin om meer weg te dromen? Bekijk dan deze blogs: