600EX-RT Flitser experiment

  Trouwringen Bruidsfotografie

  Het is bij ons op dit moment echt flink laagseizoen, wat voor een bruidsfotograaf een heerlijke tijd is om eens lekker te experimenteren met nieuwe apparatuur en werkwijzes. Normaal gesproken maakt Hermine bij ons de ringenfoto’s op een bruiloft, maar ik vond het leuk om eens te experimenteren met de nieuwe Canon 600EX-rt flitsers die we een tijdje geleden hebben gekocht. Het leuke van deze flitsers is dat je bijna overal foto’s met interessant licht kunt maken. Zo zijn deze foto’s gewoon bij ons op de eettafel gemaakt. :) Zie hieronder het resultaat.

  Aangezien we van plan zijn om vaker voor bruidsfotografen te gaan schrijven, zal ik even kort toelichten hoe de foto’s gemaakt zijn. Sorry alvast dus voor de tech-talk!

  Het licht in deze foto’s komt voornamelijk van één flitser, de 600EX-rt. Deze werd aangestuurd door een tweede 600EX-rt op de camera, die uitstond. Alleen voor de foto’s met de blauwe achtergrond heb ik een extra flitser gebruikt. Op de voorste flitser heb ik bij die foto’s een warme (CTO) gel gebruikt, die bij de flitser kwam. Door die warme gel werd de flitser in de achtergrond blauwer in verhouding.

  Bij alle foto’s stond de flitser in E-TTL modus. Natuurlijk zou manueel ook kunnen, maar omdat de flitser zo dichtbij de ringen lag (vaak op 1 of 2 cm er vanaf), was 1/128e te sterk. E-TTL kan blijkbaar nog lager dan dat gaan. Doordat de flitser zo dichtbij ligt, krijg je een hele sterke afloop van licht, waardoor de foto nog dramatischer wordt.

  De instellingen zaten allemaal rond f11-f16, 1/160e, iso 800.

  Volgens mij dus wel de moeite waard om vaker mee te experimenteren!

  Trouwringen Bruidsfotografie-001

  Trouwringen Bruidsfotografie2

  Trouwringen Bruidsfotografie-007

  Trouwringen Bruidsfotografie 0

  One comment

  • corrine schreef:

   was ook mijn eerste gedacht waarom iso 800, maar ach soms doe je wat en weet je later geen verklaring. Wel heel leuk om te lezen en vooral de results te zien!

  Leave a comment