Bruids Foto Awards 2012 / 2013

  De bruidsfoto Awards, een jaarlijkse wedstrijd waar erg veel bruidsfotografen aan mee doen. Zo ook wij weer dit jaar. Het was een helse zoektocht om de foto’s uit te zoeken die we uiteindelijk in wilden sturen. In verschillende rondes hebben Ramon en ik bekeken welke foto’s het meeste aan zouden spreken bij de jury en het publiek en uiteindelijk hebben we voor deze foto’s gekozen. In totaal zijn er 7 categoriën waar je maximaal 3 foto’s voor in mag sturen. Of we een nominatie hebben of niet is nog even spannend, want Bruid en Bruidegom Magazine maakt pas op 14 januari bekend wie er genomineerd is en wie niet!

  • Bruid & Bruidegom

  Kristel en Erik wilden graag nog even naar buiten voor een tweede shoot, na de trouwceremonie. Natuurlijk wilden wij graag mee om een kleine toegift te maken. In deze halve auto die bij Het Rijk van de Keizer staat maakten we deze foto.

   

  Ook Jan & Annemarie hadden na de ceremonie ingepland om nog even met ons naar buiten te gaan. Op dat moment begon het net heel zachtjes te regenen. De stipjes (bokeh) die je ziet zijn dus regendruppels.

   

  Doris & Jochen hadden een half uurtje voor de fotoshoot met ons. We maakten snel gebruik van de mooie plekjes die rondom La Butte aux Bois liggen en kwamen met bovenstaande liefdevolle foto.

  • De Ceremonie

   

  Suzanne en Willem zijn net getrouwd en komen het stadhuis uitgelopen. Buiten staat een groot aantal kinderen die prachtig versierde bogen omhoog houden. Aan het einde van de bogen geven ze elkaar een dikke kus!

   

  Pauline en Kasper hadden een prachtig vintage-geïnspireerde bruiloft waar we talloze details hebben mogen vastleggen. Na de ceremonie wordt er niet met rijst of rozen gestrooid, maar met lavendel en confetti.

   

  Bas en Chantal trouwden bij het prachtige Chateau Presseux en wij mochten destijds mee voor de bruidsreportage. Dit moment is tijdens de ceremonie vastgelegd waarbij bruid en bruidegom elkaars handen vasthouden.

  • Getting Ready

  Vlak voordat Annemarie haar jurk aandoet, trekt ze eerst haar schoenen aan. Met tegenlicht fotografeer ik zowel haar benen als haar jurk.

   

  “Niels, zit je stropdas goed?”. Voordat we de details vastleggen zorgt Niels ervoor dat zijn stropdas perfect zit. Tijdens dit onbewaakte momentje maak ik snel deze foto.

   

  Een half uurtje voordat Doris begint aan de officiële voorbereidingen voor haar dag, gaat ze alvast de kamer binnen. Ze kan van hieruit het veld zien waar de receptie straks zal plaatsvinden. Deze kamer heeft prachtig licht en daar maken we dan ook graag gebruik van.

  • Groepsportret

  “Ja, nog een klein stukje naar achteren!” Ramon maakt een aantal groepsfoto’s van Rianne en haar bruidsmeisjes en besluit om eens iets met het zonlicht te doen. Natuurlijk maken we ook een foto waarop alles egaal is qua licht, maar toch is deze net iets spannender.

  Pauline heeft ook een heel aantal bruidsmeisjes. “We kunnen hier op het nette grasveld foto’s maken, of we lopen toch even een eindje naar dat heerlijke wilde veld, wat vind jij?” Pauline is het met ons eens en loopt, ondanks haar prachtige jurk en ditto schoentjes mee het veld in. De dames kunnen natuurlijk niet achterblijven!

   

  Voor het kasteel staat een prachtige auto opgesteld. Ook al rijden Bas en Chantal hier niet veel mee tijdens hun dag, toch maken we snel even een fotootje met een groep vriendinnen.

   

  • De Kus

  Jennifer en Arjan zijn zo’n prachtig stel! En na het jawoord geven ze elkaar niet alleen een kus, maar zien we ook een prachtige emotionele omhelzing.

   

  Karen en Hendrik trouwen in Ede bij Huize Kernhem. We waren hier al eerder geweest en toen viel dat mooie behang al op. Tel hier een intiem momentje, net na het jawoord bij op en je hebt een mooie foto.

  Styling & Sfeer

  Tijdens het vastleggen van de details in de ochtend loop ik vaak het hele huis door. Wanneer ik denk mijn schoenenfoto wel te hebben en de trap weer op wil klimmen richting Puk bedenk ik me ineens dat dit ook een bijzondere plek is!

   

  Tja en natuurlijk kan de dinertafel van Suzanne en Willem echt niet ontbreken. Alle liefde en tijd die in deze tafel is gestoken komt tot recht op dit overzicht. Hij kan zo in een magazine, toch? :) (Zie Trouwen Magazine).

  Bas en Chantal hadden een duidelijk beeld met betrekking tot hun trouwdag. “We willen echt met z’n allen aan zo’n superlange tafel dineren”. Dit is gelukt, zoals je kunt zien.

   

  • Taart & Toost

  Vlak nadat het huwelijk van Mark en Liesbeth gesloten is toosten ze. Ramon besluit om eens te kiezen voor een laag standpunt.

   


  En als afsluiter van deze serie het taartmoment van Pauline en Kasper. Een prachtige witte taart wordt aangesneden en we besluiten de foto te maken door de backdrop van hartjes heen.

  Welke foto is jullie favoriet ? : )

  4 Comments

  Leave a comment